Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 290199
Extracte de la Resolució del conseller executiu de Presidència de dia 6 de maig de 2024 relativa a la convocatòria de subvencions per a la dinamització sociocultural (suport a esdeveniments de gran repercussió) any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Codi de la convocatòria: 759124

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/759124)

1. Bases reguladores

Aquesta convocatòria s'efectua en el marc de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, aprovada pel Ple del Consell de Mallorca, en sessió de 23 de desembre de 2016, BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, i modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018, BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018.

2. Objecte

La convocatòria té per objecte regular la concessió de subvencions per finançar les despeses derivades de l'organització i la realització d'esdeveniments de gran repercussió que fomentin l'acció comunitària, la promoció social i donin a conèixer els valors del patrimoni cultural insular.

Els projectes pels quals es demana la subvenció no poden anar destinats a dur a terme campanyes de sensibilització, visibilització, captació de sòcies i socis, dinamització i, en general, qualsevol tipus de campanya promocional.

3. Finalitats

Els esdeveniments que se subvencionin han de fomentar activitats d'interès públic i social i tenir algunes de les finalitats que es descriuen a continuació:

  1. Promoure i potenciar esdeveniments d'àmbit insular que ajudin a crear teixit institucional i cohesionin la ciutadania.
  2. Promoure i potenciar esdeveniments d'àmbit insular en benefici de la comunitat per afavorir el desenvolupament comunitari i familiar.
  3. Fomentar els valors del civisme i la convivència.
  4. Promoure el coneixement, la divulgació i el gaudi del patrimoni natural i cultural de Mallorca.
  5. Fomentar el coneixement i la participació de la ciutadania per mitjà de recursos socioculturals.
  6. Promoure, defensar i garantir els drets de la ciutadania en condicions d'equitat, garantint la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.
  7. Possibilitar el creixement cultural qualitatiu i quantitatiu social des del reconeixement de la diversitat d'expressions culturals.
  8. Fomentar el desenvolupament del comerç i l'economia circular en la societat insular.
  9. Promoure pràctiques i activitats que, amb la participació activa de la ciutadania, incrementin el desenvolupament de la qualitat de vida insular.
  10. Difusió i transmissió de valors culturals propis del territori per mitjà de l'educació.

4. Beneficiaris

Poden obtenir la condició de persones beneficiàries de les subvencions les entitats, sense ànim de lucre, que tinguin seu social a Mallorca i que compleixin les condicions previstes en l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca i en l'article 10 Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la llei de subvencions. A més, és imprescindible que les associacions tinguin objectius i/o finalitats semblants als que estableix la convocatòria.

No poden obtenir la condició de beneficiària les persones o les entitats en les quals s'esdevingui alguna de les circumstàncies següents:

a) Les entitats en les quals concorre alguna de les prohibicions establertes en l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca i en l'article 10 Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la llei de subvencions. 

b) Les entitats associatives amb finalitat lucrativa, comercial, mercantil o similar, els col·legis professionals i les associacions professionals.

c) Les cooperatives i les fundacions.

d) Les associacions que no estiguin constituïdes legalment.

e) Les entitats que presentin una memòria en la qual no s'expressi de manera clara la connexió que hi ha entre el projecte presentat i l'objecte i les finalitats de la convocatòria.

5 . Crèdit pressupostari

Es destina la quantitat de cent setanta-tres mil dos-cents vint-i-vuit euros amb cinquanta-cinc cèntims, (173.228,55 €), a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, amb càrrec a la partida pressupostària 00.23180.48902 del pressupost de despeses del Consell de Mallorca per a l'any 2024.

  • RC 220240005035
  • A920240003748

Així mateix, i d'acord amb l'article 23 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca, es preveu la possibilitat d'incrementar addicionalment el pressupost establert en aquest punt, pel que fa a la partida pressupostària 00.23180.48902, amb una quantia màxima de 50.000 euros, sempre condicionada a la declaració de disponibilitat del crèdit i, si escau, amb l'aprovació prèvia de la modificació pressupostària procedent, amb anterioritat a la resolució de la concessió de la subvenció

6 . Despeses subvencionables

Es consideren despeses subvencionables les despeses que, de manera indubtable, responen a la naturalesa dels esdeveniments subvencionats i s'efectuen durant el període comprés entre l'1 d‘octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024 (ambdós inclosos). Així mateix, es considera despesa feta la que ha estat efectivament pagada abans que no acabi el període de justificació establert en el punt catorzè d'aquesta convocatòria, d'acord amb el que s'estableix en l'article 44 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

Les activitats justificades i la data dels justificants de les activitats han de correspondre al període que compren des del dia 1 d'octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024, ambdós inclosos

7 . Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà al de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Si el darrer dia és inhàbil, s'entén prorrogat fins el primer dia hàbil següent.

 

Palma, (signat electrònicament: 7 de maig de 2024)

El conseller executiu de Presidència Antonio Francisco Fuster Zanoguera