Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 289856
Resolució de la directora general de Planificació i Gestió Educatives per la qual s’accepta la renúncia al càrrec del director del CEIP Joan Veny i Clar, de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució de la directora general de Personal Docent, de 16 de juny de 2021 (BOIB núm. 84, de 26 de juny), el senyor Bartomeu Font Oliver va ser nomenat director de CEIP Joan Veny i Clar, de Campos, per un període ordinari de quatre anys, amb efectes d'1 de juliol de 2021.

2. El 30 d'abril de 2024, el senyor Bartomeu Font Oliver va presentar un escrit a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives mitjançant el qual renunciava al càrrec de director, amb efectes de 30 de juny de 2024, amb indicació dels motius de la renúncia.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. L'article 138. b) de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, LOE (BOE núm. 106, de 4 de maig), segons la redacció donada per la Llei orgànica 3/2020 de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, LOMLOE (BOE núm. 340, de 30 de desembre), estableix com un dels supòsits de cessament del director d'un centre docent públic, la renúncia motivada acceptada per l'Administració educativa.

3. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears (BOIB núm. 38 de 17 de març).

4. L'article 36. a) del Decret 4/2023, de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària, i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21 de 16 de febrer), estableix com un dels supòsits de cessament del director d'un centre docent públic, la renúncia motivada acceptada per la Conselleria d'Educació i Universitats, oït el consell escolar.

5. L'article 36. b) d'aquest Decret 4/2023, de 13 de febrer, estableix com un dels supòsits de cessament del director d'un centre docent públic la jubilació, incorporació a una altra destinació o altres circumstàncies que es puguin produir i facin que el director no hagi de prestar serveis al centre el curs següent; en aquest cas, cessarà el 30 de juny.

6. L'artícle 15.3 de l'Ordre 5/2024 del conseller d'Educació i Universitats per la qual s'aproven les bases per a la selecció, el nomenament, l'avaluació, la renovació i el cessament dels directors dels centres docents públics no universitaris de les Illes Balears (BOIB núm. 17, de 3 de febrer), estableix com un dels supòsits de cessament del director d'un centre docent públic quan es donin circumstàncies que provoquin que el director no hagi de prestar serveis al centre el proper curs complet, perquè s'incorpori a una altra destinació, per jubilació la jubilació, o per altres circumstàncies que es puguin produir, el cessament tindrà efectes amb data 30 de juny, malgrat que es comuniqui posteriorment.

7. L'article 14 de l'Ordre esmentada estableix que en el cas que el director cessi en l'exercici de la funció directiva o s'accepti la seva renúncia a l'exercici de la funció directiva abans de finalitzar el mandat, el titular de la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats, a proposta de la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives, ha de nomenar, amb l'informe del Departament d'Inspecció Educativa, oïts el claustre i el consell escolar, un director en caràcter provisional fins que es dugui a terme la primera convocatòria per a la selecció i el nomenament de directors.

8. D'acord amb el Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost (BOIB núm. 3, de 5 de gener). Així és competent per acceptar la renúncia, la directora general de Planificació i Gestió Educatives.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Acceptar la renúncia al càrrec de director de CEIP Joan Veny i Clar, de Campos, del senyor Bartomeu Font Oliver amb data 30 d'abril de 2024.

2. Disposar que l'acceptació de la renúncia sigui efectiva en data 30 de juny de 2024.

3. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Universitats, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució, d'acord amb el que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (7 de maig de 2024)

La directora general de Planificació i Gestió Educatives Catalina Maria Ginart Serrano