Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

AJUNTAMENT DE SANT JOAN

Núm. 289741
Designació de Tinents de Batle

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic per a general coneixement el Decret de Batlia 113/2024, de 7 de maig, sobre designació de Tinents de Batle, del tenor literal següent:

«Expedient núm.: 265/2023

Procediment: Designació de Tinents de Batle

RESOLUCIÓ DE BATLIA

Vist que per Decret de Batlia 135/2023, de 7 de juliol, es va designar com a Primera i única Tinenta de Batlessa a la Sra. Catalina Perelló Pascual.

Considerant que l'article 23.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, estableix que els Tinents de Batle substitueixen, per l'ordre del seu nomenament i en els casos de vacant, absència o malaltia, al batle, sent lliurement designats i remoguts per aquest d'entre els membres de la Junta de Govern Local i, on aquesta no existeixi, d'entre els regidors.

Vist que per acord de Ple en la sessió extraordinària celebrada el 26 de juny de 2023, es va crear la Junta de Govern Local, estant integrada per el Batle, que és el seu president, i per la Tinenta de Batlessa, Sra. Catalina Perelló Pascual, i els regidors Srs. Toni Bauzà Matas i Joan Roig Abraham.

Considerant que els Tinents de Batle són una figura necessària en tots els municipis, d'acord amb allò que s'ha fixat en l'article 35 Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre,  i l'article 20.1 a) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de Bases del Règim Local, tenint en compte les possibles conseqüències perjudicials i problemes que suposaria una absència o la malaltia del Batle,  sense tenir nomenats a Tinents de Batle suficients per poder assumir la totalitat de les seves funcions, podent arribar a l'extrem de la dissolució dels òrgans de les corporacions locals en supòsits de gestió greument danyosa per als interessos generals que suposi incompliment de les seves obligacions constitucionals, d'acord amb allò que s'ha fixat en l'article 61 LBRL, entre les quals, es recull el deure de complir amb la Llei.

Per tot plegat, en virtut del que es disposa en els articles 21.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i 41.3 i 46.1 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals aprovat per Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre

RESOLC

Primer.- Revocar el Decret de Batlia núm. 135/2023, de 7 de juliol, per el qual es nomenava com a Tinents de Batle a:

  • Primer i única Tinenta de Batlessa: Sra. Catalina Perelló Pascual.

Segon.- Designar com a Tinents de Batle d'aquesta Corporació a:

  • Primera Tinenta de Batlessa: Sra. Catalina Perelló Pascual.
  • Segon Tinent de Batle: Sr. Toni Bauzà Matas.
  • Tercer Tinent de Batle: Sr. Joan Roig Abraham

Als Tinents de Batle nomenats, amb acceptació prèvia del càrrec, els correspon substituir al Batle en la totalitat d'atribucions i competències que li reconeix la legislació vigent, que seran desenvolupades per els Tinents de Batle, en els casos d'absència, malaltia o impediment que l'impossibiliti per a l'exercici de les seves atribucions, i de conformitat amb l'ordre fixat.

Tercer.- Quan aquesta Batlia hagi d'absentar-se del terme municipal per més de 24 hores, establirà, mitjançant Decret, la durada de la seva absència, designant el Tinent de Batle que hagi d'assumir les seves competències.

Si no es conferís aquesta designació de forma expressa, i d'acord amb l'establert a l'article 23.3 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, aquesta Batlia serà substituïda per la Primera Tinenta de Batlessa i, si no hi fos, per qualsevol dels altres Tinents de Batle de conformitat amb l'ordre establert en el primer segon i que es trobin presents, els quals hauran de donar compte d'aquesta situació a la resta de la Corporació, sense que durant el mateix dia pugui actuar com a Batle accidental més d'un d'ells.

Quart.- Advertir als Tinents de Batle afectats que hauran de mantenir informada aquesta Batlia de l' exercici de les seves atribucions com a Batle/essa accidental, no podent, durant l' esmentat exercici, ni modificar les delegacions ja efectuades per aquesta Batlia amb anterioritat, ni atorgar-ne altres de noves.

Cinquè.- Notificar la resolució als designats que, excepte manifestació expressa, es considerarà acceptada tàcitament.

Sisè.- Remetre la citada resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears per a la seva publicació, sense perjudici de la seva efectivitat des de l'endemà de la signatura de la present resolució. Igualment es publicarà a la seu electrònica de l'Ajuntament [https://santjoan.sedelectronica.es/info].

Setè.- Donar compte d'aquesta resolució al Ple d'aquest Ajuntament en la primera sessió plenària que es celebri, de conformitat amb l'establert en l'article 42 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, per el qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.»

 

Sant Joan, a la data de la signatura electrònica (7 de maig de 2024)

El batle Richard Thompson