Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 286540
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural de 3 de maig de 2024 per la qual es delega l’exercici d’algunes competències i la signatura de diversos actes administratius i resolucions en matèries de competència pròpia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, així com l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, permeten que els òrgans administratius puguin delegar l'exercici de les competències que tenen atribuïdes en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en les entitats de dret públic o els organismes públics vinculats o dependents.

Així mateix, l'article 12 de la Llei 40/2015 i l'article 31 de la Llei 3/2003 permeten que els titulars dels òrgans administratius puguin delegar, en matèries de la seva competència, bé per atribució, bé per delegació de competències, la signatura de les resolucions i dels actes administratius en els titulars dels òrgans o unitats administratives que en depenen.

2. Per tant, el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural pot delegar en el secretari general i en els directors generals, mitjançant una resolució (article 42.c) de la Llei 3/2003), tant l'exercici de les competències pròpies com la signatura de les resolucions i els actes administratius, en les matèries de la seva competència, llevat dels supòsits indelegables que estableix la legislació vigent.

Fonaments de dret

1. Articles 9 i 12 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. Articles 25, 31 i 42 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar al director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural l'exercici de les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, en les matèries següents:

a) En matèria vitícola:

L'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació de potencial de producció vitícola regulat pel Reial decret 1338/2018, de 29 d'octubre, pel qual es regula el potencial de producció vitícola, i pel Decret 34/2020, de 23 de novembre, que fixa els principis generals en matèria de control del potencial de producció vitícola, del Registre Vitícola i sobre les declaracions obligatòries en el sector vitivinícola a les Illes Balears i s'inclouen les varietats esperó de gall, N. callet negrella, N. i Mancès de Tibús, N. en la categoria de varietats de raïm de vinificació autoritzades a les Illes Balears i, en particular, la signatura de les resolucions i els actes administratius següents: les resolucions d'autorització i plantació de vinyet, les resolucions de noves autoritzacions de vinyet, les resolucions d'autoritzacions d'arrabassada i el seu reconeixement, les resolucions de canvis de titular de vinyet i tots els altres actes generats en els expedients relacionats amb la vinya de vinificació.

b) En matèria de sanitat vegetal:

L'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació de sanitat vegetal regulada per la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal i, en particular, la signatura de les resolucions i els actes administratius següents: les resolucions del Registre oficial de productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària (ROPO), les resolucions del Registre oficial d'operadors professionals de vegetals (ROPVEG), les resolucions del Registre oficial d'agrupacions de defensa vegetal de les Illes Balears, les resolucions d'entitats de formació d'usuaris professionals de productes fitosanitaris i les emissions del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris.

c) En matèria d'altres registres agraris i assegurances agràries:

L'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació reguladora en matèria de societats agràries de transformació (SAT), d'organismes modificats genèticament (OMG), d'organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH), de gestió de les assegurances agràries i de gestió de SANDACH i, en particular, la signatura de les resolucions i els actes administratius relacionats amb aquestes competències.

d) En matèria d'agricultura ecològica i integrada:

En matèria d'agricultura ecològica, l'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu el Reglament (UE) 2018/848 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018, sobre producció ecològica i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CE) 834/2007 del Consell i, en particular, la signatura de les resolucions i els actes administratius següents: les resolucions de reconeixement retroactiu del període de conversió, les resolucions d'autorització d'ingredients no ecològics, les resolucions sobre l'autorització d'incorporació d'aliments no ecològics a les explotacions ramaderes ecològiques de les Illes Balears com a mesura excepcional davant la situació catastròfica de sequera i els informes de controls anuals.

En matèria d'agricultura integrada, l'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu el Decret 131/1997, de 24 d'octubre, de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel qual s'aprova la denominació genèrica Agricultura Integrada, i el Decret 66/1998, de 26 juny, de la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria, pel qual s'aprova el Reglament de la denominació genèrica Agricultura Integrada i, en particular, la signatura de les resolucions i els actes administratius següents: les resolucions d'aprovació de normes tècniques generals per a la producció integrada en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i les resolucions d'aprovació de les normes tècniques específiques de cultiu en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

e) En matèria d'higiene de la producció primària i l'ús dels productes fitosanitaris:

L'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació sobre higiene de la producció primària i l'ús dels productes fitosanitaris regulats pel Reglament (CE) 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril de 2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris; pel Reglament (CE) 1107/2009 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d'octubre de 2009, relatiu a la comercialització de productes fitosanitaris i pel qual es deroguen les directives 79/117/CEE i 91/414/CEE del Consell, i per la Directiva 2009/128/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d'octubre de 2009, per la qual s'estableix el marc de l'actuació comunitària per aconseguir un ús sostenible dels plaguicides i, en particular, la signatura de les resolucions i els actes administratius següents: les resolucions del registre d'establiments productors de brots i de llavors destinades a la producció de brots i els documents generats dins el programa de control oficial de la higiene de la producció primària i de l'ús dels productes fitosanitaris. 

2. Disposar que les delegacions de competències a què fa referència aquesta Resolució s'entenen sense perjudici de la seva revocació i avocació, les quals corresponen al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears.

3. Determinar que el règim jurídic de les delegacions de competència i de signatura a què fa referència aquesta Resolució és el que preveuen els articles 9, 10 i 12 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i els articles 25, 27, 28 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Disposar que la delegació de competències a què fa referència aquesta Resolució produeix efectes a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de maig de 2024

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons