Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BANYALBUFAR

Núm. 284065
Acord del Ple de l'Ajuntament de Banyalbufar per la qual s'aprova definitivament expedient de modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional de l'entitat sobre la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius, el text íntegre dels quals es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER EXPEDICIÓ DE DOCUMENTS ADMINISTRATIUS

Article 1.- Fonament i Naturalesa

Aquest Ajuntament conforme al que disposa l'article 106 de la llei 7/1985 de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local i d'acord amb el que preveu l'article 20.4a) del Reial Decret Legislatiu 2/2004 Text Refós de les Hisendes Locals estableix la Taxa per expedició de documents administratius, que es regularà per la present Ordenança, redactada conforme a l'article 16 de la Llei esmentada.

Article 2.- Fet Imposable

1. Constitueix el fet imposable de la Taxa l'activitat administrativa desenvolupada amb motiu de la tramitació, a instància de part, de tot tipus de documents que expedeix i d'expedients que entengui l'Administració o les Autoritats Municipals.

2. A aquests efectes, s'entendrà tramitada a instància de part qualsevol documentació administrativa que hagi estat provocada pel particular o redundi en el seu benefici encara que no hagi existit sol·licitud expressa de l'interessat.

3. No estarà subjecte a aquesta Taxa la tramitació de documents i expedients necessaris per al compliment d'obligacions fiscals, així com les consultes tributàries, els expedients de devolució d'ingressos indeguts, els recursos administratius contra resolucions municipals de qualsevol índole i els relatius a la prestació de serveis o realització d'activitats de competència municipal i a la utilització privativa o aprofitament especial de béns de domini públic municipal, que estiguin gravats per una altra Taxa Municipal o per als quals s'exigeix un preu públic per aquest Ajuntament.

Article 3.- Subjecte passiu

Són subjectes passius contribuents les persones físiques i jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 33 de la Llei General Tributària que sol·licitin, provoquin o en l'interès del qual redundi la tramitació del document o expedient de què es tracti.

Article 4.- Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els articles 38.1 i 39 de la Llei General Tributària.

2. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de quefers, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 40 de la Llei General Tributària.

Article 5.- Exempcions subjectes i bonificacions

Per poder gaudir de l'exempció, en primer lloc s'hauran de dirigir als Serveis Socials municipals per tal que aquests emetin informe favorable de complir els requisits establerts. Posteriorment, i amb l'informe favorable, podran sol·licitar el document corresponent, en tot cas sols podran gaudir d'exempció de les següents taxes:

1. Sol·licitud d'ajuda econòmica.

2. Sol·licitud d'accés a proves selectives de personal de l'Ajuntament.

 

Article 6.- Quota tributària

1. La quota tributària es determina per una quantitat fixa assenyalada segons la naturalesa dels documents o expedients a tramitar, d'acord amb la tarifa que conté l'article següent.

2. La quota de tarifa correspon a la tramitació completa, a cada instància, del document o expedient de què es tracti, des de la seva iniciació fins a la seva resolució final, inclosa la certificació i notificació a l'interessat de l'acord recaigut.

3. Les quotes s'incrementaran en un 50% quan els interessats sol·licitin amb caràcter d'urgència la tramitació de l'expedient que motivessin la meritació, o quan les dades de les certificacions tinguin una antiguitat superior a cinc anys.

4. Les quotes poden sofrir variacions, aplicant així les variacions percentuals experimentades per l'Índex General Nacional del Sistema Índex de Preus de Consum (IPC).

Article 7.- Tarifa

La tarifa a que es refereix l'article anterior s'estructura en els següents epígrafs:

EPÍGRAF PRIMER: CENS POBLACIÓ D'HABITANTS

Certificats d'empadronament

0,70€

Certificats      de viatge

0,70€

   Certificats de residència

0,70€

Certificats de convivència

6,70€

Notes de Padró

1,50€

 

EPÍGRAF SEGON: DOCUMENTS URBANÍSTICS

Certificats final d'obra

134,00€

Cèdula u rbanística

65,00€

Informe del terreny o consulta edificació

65,00€

Autorització canvi nom llicència

80,40€

Autorització d'obres o obertura

80,40€

 

EPÍGRAF TERCER: CERTIFICACIONS I COMPULSES

Certificats de secretaria

26,80€

Diligència confrontació documents, per full

0,70€

Validació de poders

25,00€

 

EPÍGRAF QUART: CÒPIES I SERVEIS

Fotocòpies, per full

0,30€

Per cada contracte adm. subscrit amb l'Ajuntament, 0,5% del pressupost, amb mínim

140,80€

Article 8.- Meritació

1. Es meritarà la taxa i neix l'obligació de contribuir quan es presenta la sol·licitud que inicii la tramitació dels documents i expedients subjectes al tribut.

2. En els casos a què es refereix el número 2 de l'article segon, la meritació es produeix quan tinguin lloc les circumstàncies que previnguin l'actuació municipal d'ofici o quan aquesta s'inicii sense prèvia sol·licitud de l'interessat però redundi en el seu benefici.

Article 9.- Declaració o ingrés

1. La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació, pel procediment del segell municipal adherit a l'escrit de sol·licitud de la tramitació del document o de l'expedient, o en aquests mateixos si aquell escrit no existís o la sol·licitud no fos expressa.

2. Els escrits rebuts pels conductes a què fa referència l'article 66 de la llei de procediment administratiu, que no venguin degudament reintegrats, seran admesos provisionalment, però no es podran cursar sense que es subsani la deficiència. A tal fi es requerirà a l'interessat perque, en el termini de deu dies aboni les quotes corresponents amb l'advertència que, transcorregut dit termini sense efectuar-lo, es tindran els escrits per no presentats i serà arxivada la sol·licitud.

3. Les certificacions o documents que expedeix l'Administració municipal en virtud d'ofici de Jutjats o dels Tribunals per a tota classe de plets, no s'entregaran ni trametran sense que prèviament s'hagi satisfet la corresponent quota tributària.

Article 10.- Infraccions i Sancions

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al disposat als articles 77 i següents de la Llei General Tributària.

Contra el present Acordo, s'interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears amb seu a Palma, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

Banyalbufar, en data de la signatura electrònica (3 de maig de 2024)

La batlessa Maria de los Angeles Leonor Bosch Perez