Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 280663
Resolució de la Direcció de la Fundació Mallorca Turisme per la qual s'aprova la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal laboral de la FMT

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.El 29 d'abril de 2023 es va publicar al BOIB núm. 55, l'aprovació de l'Acord del Patronat, en sessió de 22 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal de la FMT.

2.El 9 de maig de 2023 es va publicar al BOIB núm. 59, en aplicació de la disposició addicional primera del acord de 22 de març de 2023, la Resolució de la direcció de la FMT de 5 de maig de 2023, per la qual s'aprova la llista provisional del procediment extraordinari per a l'enquadrament del personal laboral inclòs a l'àmbit d'aplicació de l'Acord en matèria de carrera professional horitzontal aprovat pel Patronat de la FMT en sessió de dia 22 de març de 2023.

3.Mitjançant Resolució de la direcció de la FMT de data 24 de maig de 2023, s'aprova la llista definitiva del personal de la FMT admès en el procediment extraordinari per a l'enquadrament de nivell de carrera professional, inclòs en el àmbit d'aplicació de l'Acord adoptat pel Patronat de la Corporació en sessió de dia 22 de març de 2023, en matèria de carrera professional horitzontal de la FMT (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023)

Fonaments jurídics

1. Atès l'article 9.1 de l'Acord del Patronat de la FMT de 22 de març de 2023 on s'estableix que l'òrgan competent en matèria de funció pública iniciarà el procediment general d'accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal ordinària mitjançant la publicació triennal de la convocatòria corresponent.

2. Atesa la disposició transitòria primera de l'acord del Patronat de 22 de març de 2023, que s'estableix que l'acord s'implantarà de forma progressiva i acumulativa, de manera que en la primera convocatòria ordinària s'avaluarà només l'àrea de formació (Àrea I) i que es durà a terme el mes de maig de 2024.

3. El punt 5 de la disposició addicional primera en relació a l'article 9.8, tots dos, de l'acord del Patronat de 22 de març de 2023, estableixen que el personal que tingui reconegut el nivell IV de carrera professional horitzontal té l'obligació de presentar-se a la convocatòria de carrera professional horitzontal ordinària una vegada finalitzada la implantació progressiva del sistema d'avaluació de la carrera professional. No obstant això, en aquesta primera convocatòria, aquest personal no té la obligació de presentar-se, la qual cosa no impedeix que es puguin presentar de forma voluntària sempre que compleixi els requisits de la Convocatòria per tal d'accedir a la carrera professional horitzontal ordinària.

Per tot l'exposat, dict la següent

 

Resolució

1. Convocar el procediment per accedir a la carrera professional horitzontal ordinària del personal laboral la FMT, d'acord amb el que estableix l'Acord del Patronat de 22 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal ordinària del personal de la FMT (BOIB núm. 55, de 29 d'abril de 2023).

2. Aprovar les bases específiques i els annexos adjunts que regeixen aquesta Convocatòria.

3. Suspendre l'execució del punt 11 de l'Acord del Patronat de 22 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal ordinària del personal la FMT (BOIB núm. 55, de 29 d'abril de 2023). Això suposa que, en aquesta primera convocatòria, i en atenció a que únicament es valora la formació, no es convocaran els comitès d'avaluació de carrera professional horitzontal per a cadascun dels subgrups o grups professionals existents.

4. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears així com al Portal de Transparència de la FMT.

 

Palma, a data de signatura electrònica (29 d'abril de 2024)

El director Fundació Mallorca Turisme José María Bautista Plaza

 

ANNEX I Bases específiques de la convocatòria

1. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular el procediment d'accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal ordinària, en desenvolupament del que disposa l'Acord del Patronat de 22 de març de 2023, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal ordinària del personal  laboral de la FMT (BOIB núm. 55, de 29 de març de 2023).

2. Àmbit d'aplicació

Aquestes bases són aplicables a tot el personal laboral de la FMT que compleixi els requisits i mèrits indicats en la base 3 d'aquesta Convocatòria i que, voluntàriament, vulgui accedir a la carrera professional horitzontal ordinària.

3. Requisits i mèrits

De conformitat amb la disposició transitòria primera de l'Acord de 22 de març de 2023 el sistema d'avaluació de la carrera professional horitzontal ordinària s'implantarà progressivament i, en conseqüència, en aquesta Convocatòria es tindran en compte els requisits i mèrits que es detallen a continuació.

3.1. Requisits:

-Ser personal laboral de la FMT i estar en situació de servei actiu en l'escala, subescala, classe i categoria o especialitat en què es pretén accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària, en el moment de presentar la sol·licitud.

-Tenir 5 anys de serveis prestats dels quals un any, com a mínim, ha de ser a la FMT.

Les següents situacions administratives computen als efectes del requisit del període de temps mínim de serveis prestats:

a. Servei actiu

b. Serveis especials

c. Serveis en altres administracions públiques

d. Excedència voluntària per raó de violència de gènere, en els termes que estableix l'article 89.5 del TREBEP e Excedència per cura de familiars

f. Excedència forçosa

g. Excedència especial que es regula en el Decret llei 5/2012, d'1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la comunitat autònoma de les Illes Balears i d'altres institucions autonòmiques.

El període mínim de 5 anys s'iniciarà, depenent de la situació de la persona interessada, en la data següent:

a. Des del moment que disposi de 5 anys de serveis prestats dels quals un any, com a mínim, ha de ser a la FMT.

b. Des del 1 de maig de 2023, per aquelles persones que es varen enquadrar en un nivell de carrera extraordinària mitjançant la Resolució del director de la FMT de 24 de maig de 2023, que va aprovar la llista definitiva del personal de la FMT admès en el procediment extraordinari per a l'enquadrament de nivell de carrera professional, inclòs en el àmbit d'aplicació de l'Acord adoptat pel Patronat de la Corporació en sessió de dia 22 de març de 2023, en matèria de carrera professional horitzontal  de la FMT (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023).

c. Per al cas d'homologació del nivell de carrera professional horitzontal, previst als punt 2.2 i 2.3 de l'Acord adoptat pel Patronat de la Corporació de dia 22 de març de 2023, la data del reconeixement de nivell o grau de carrera professional horitzontal en l'Administració d'origen.

De conformitat amb la disposició transitòria primera de l'Acord de 22 de març de 2023, únicament en aquesta convocatòria, es tindran en compte les fraccions de temps romanents reconegudes i que no hagin estat utilitzades per obtenir un nivell en el procediment extraordinari resolt mitjançant la Resolució de 24 de maig de 2023 de la FMT.

Una vegada reconegut un nivell de carrera professional horitzontal ordinària queda sense efectes l'enquadrament extraordinari, no obstant això, es mantenen els efectes econòmics sempre i quan siguin més beneficiosos per a la persona interessada, en els termes del punt 7.4 de l'Acord del Patronat de 22 de març de 2023.

- Tenir reconegut o homologat, l'enquadrament en el nivell immediatament anterior de carrera professional extraordinària quan es tracti d'accedir als nivells II, III i IV, respectivament, de carrera professional horitzontal ordinària.

Així mateix, es pot accedir al nivell IV de carrera professional horitzontal ordinària, si es disposa de l'enquadrament en el nivell IV de carrera professional extraordinària.

- Formalitzar degudament la sol·licitud mitjançant tràmit telemàtic habilitat a l'efecte en el termini establert en aquesta Convocatòria.

- No haver estat sancionat disciplinàriament per una infracció administrativa greu o molt greu durant els 2 anys anteriors a la data de la presentació de sol·licitud.

Mèrits

3.2. Els mèrits a avaluar, d'acord amb l'annex III, seran els següents:

Activitats formatives relacionades directament amb el lloc de treball.

Activitats formatives transversals en temàtica d'igualtat, prevenció de riscos, qualitat, avaluació de competències, protecció de dades o ofimàtica.

Activitats formatives d'idiomes estrangers (només es valora el nivell superior a l'exigit per accedir al lloc de feina que ocupa). Llengua catalana (només es valora el nivell superior al que sigui requisit en el lloc de feina que ocupa).

Els mèrits a avaluar s'hauran d'especificar en el tràmit de la sol·licitud i hauran d'estar incorporats al registre del personal de la FMT.

En els casos de tenir una resolució individual d'enquadrament de carrera extraordinària, s'ha d'aportar a la sol·licitud per presentar-se a la carrera professional horitzontal ordinària, la resolució d'enquadrament extraordinari.

Per aquesta Convocatòria es podran tenir en compte tots els mèrits avaluables en l'àrea de formació certificats amb aprofitament amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de participació.

Una vegada es té reconegut un nivell de carrera professional horitzontal ordinària, el termini per adquirir els requisits, mèrits i les qualificacions exigides a les àrees d'avaluació comprèn des de la data de presentació de la sol·licitud de la darrera convocatòria en que se li va reconèixer l'assoliment d'un nivell o el manteniment del nivell IV, fins a la presentació de la sol·licitud per participar a la següent convocatòria.

4. Acreditació i còmput

4.1. Requisits

4.1.1 Còmput

Es computen els serveis prestats en un lloc de la mateixa escala, subescala, classe i categoria o especialitat, a aquell que ocupa la persona interessada en el moment de la sol·licitud de la carrera professional horitzontal ordinària o en una categoria professional equivalent del sector públic.

També es computaran els serveis prestats en altres escales, subescales, classes i categories o especialitats o en una categoria professional del sector públic, de conformitat amb els criteris de ponderació que figuren en les taules de l' annex II adjunt a aquesta Convocatòria.

Des de la data del reconeixement d'un nivell de carrera professional horitzontal ordinària, comencen a contar els serveis prestats per accedir a un nou nivell de carrera professional horitzontal ordinària en tots els casos.

4.1.2 Acreditació

L'Administració comprovarà d'ofici el compliment dels requisits enumerats al punt 3.1 de les bases.

4.2. Mèrits de formació:

4.2.1Còmput

Es valorarà la formació d'acord amb l'annex III adjunt ala Convocatòria.

4.2.2Acreditació formació

La persona interessada haurà de detallar a la sol·licitud els cursos de formació, nivell de català o d'idiomes estrangers que vol que es computin en aquest procediment per obtenir els 50 punts a l'àrea de formació i que consten al seu expedient personal. Només es valoraran els cursos que constin inscrits a l'expedient personal de la FMT de la persona interessada i que hagin estat especificats en el tràmit de la sol·licitud per la persona interessada.

La FMT comprovarà els mèrits relatius a les accions formatives inscrites a l'expedient personal de la persona interessada. Hauran d'estar acreditats mitjançant els corresponents certificats d'aprofitament emesos o avalats per qualsevol entitat que formi part del sector públic i/o autoritzada per la direcció de la FMT que tengui relació amb el seu lloc de feina. Haurà de constar el nombre d'hores de durada i els continguts del curs.

L'acreditació dels coneixements orals i escrits de català s'haurà de fer amb els certificats següents expedits per:

-La Direcció General de Política de Lingüística del Govern Balear.

-L'Escola Balear d'Administració Pública.

-El Consell de Mallorca, d'acord amb les proves d'avaluació del nivell de coneixements de llengua com a conseqüència de les convocatòries dutes a terme pels decrets de la Presidència de 3 de juny de 2004 i de 29 de setembre de 2004.

-Els certificats equivalents segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

-Els certificats reconeguts com a equivalents o homologats per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears en matèria de política lingüística segons l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 28 de juliol de 2014 (BOIB núm. 115, de 26 d'agost de 2014).

Respecte a l'acreditació d'idiomes estrangers només es valoraran les certificacions de coneixements d'idiomes oficials d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MCER).

Per a una mateixa llengua, només es valorarà el nivell superior dels acreditats per accedir al lloc ocupat en el moment de la sol·licitud de participació en aquesta Convocatòria. A l'efecte, es considerarà que els certificats d'un nivell de coneixements d'un idioma acrediten els coneixements dels nivells inferiors.

El certificat de coneixements de llenguatge administratiu es valorarà amb 2 punts acumulatius a la puntuació del nivell de català presentat.

5. Procediment

5.1. Presentació de sol·licituds

Les persones interessades que compleixen amb els requisits de l'apartat 3.1 d'aquesta Resolució, poden presentar la sol·licitud des de l'endemà de la publicació d'aquesta Convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i, ininterrompudament, fins a la publicació de la següent Convocatòria de carrera professional horitzontal ordinària.

El tràmit s'ha de realitzar mitjançant el Portal del personal de la FMT, que redirigirà al formulari on s'han d'especificar els mèrits que consten al seu expedient personal perquè es tinguin en compte en aquesta Convocatòria.

5.2. Resolució

Una vegada comprovats els requisits i mèrits amb les dades que consten al Registre de personal, l'òrgan competent en matèria de Funció pública dictarà una Resolució estimatòria o desestimatòria de l'assoliment del nivell sol·licitat que serà notificada a la persona interessada.

Una vegada que es superi el procediment d'avaluació de carrera professional horitzontal ordinària que regula aquesta Convocatòria, s'abonarà la quantia anual corresponent, establerta en el punt 7.2 de l'Acord de 22 de març de 2023, amb la naturalesa de complement de carrera professional horitzontal ordinària, distribuïda en catorze pagues. Aquesta quantia s'actualitzarà anualment de conformitat amb el que disposin les lleis de pressuposts generals, de conformitat amb el punt 7.1. de l'esmentat Acord.

 

6. Efectes

Els efectes econòmics de la resolució de reconeixement d'obtenció del nivell de carrera professional horitzontal ordinària seran el dia 1 del mes següent al de la presentació de la sol·licitud.

El personal que obtingui un nivell de carrera professional horitzontal ordinària en un grup o subgrup diferent a aquell en el què es va enquadrar de forma extraordinària, iniciarà la carrera professional horitzontal ordinària en el nivell I del grup o subgrup que tingui en el moment de la sol·licitud, i, en conseqüència, queda sense efectes el reconeixement del nivell de carrera extraordinària. No obstant això, continuarà percebent les retribucions corresponents al complement de carrera extraordinari “a compte” reconegut anteriorment, sempre i quan sigui més beneficiós per a la persona treballadora, en els termes del punt 7.4 de l'Acord del Patronat de 22 de març de 2023.

En els supòsits de reclassificació derivats dels canvis d'enquadrament dels grups o subgrups que preveu el text refós de l'EBEP i la legislació autonòmica corresponent, els nivells reconeguts com a conseqüència de la classificació anterior seran considerats en el nou grup o subgrup d'enquadrament. Els efectes econòmics es produiran en els mateixos termes que el personal homologat.

Aquesta Convocatòria sortirà efectes des de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

7. Règim d'aplicació subsidiari

En tot allò que no estigui contemplat en aquesta Convocatòria serà d'aplicació l'establert a l'Acord del Patronat de 22 de març de 2023 que regula el sistema de carrera professional horitzontal ordinària del personal de la FMT, així com aquella normativa que sigui d'aplicació.

 

ANNEX II CRITERIS DE PONDERACIÓ DELS SERVEIS PRESTATS

Als efectes de determinar el nombre de dies de serveis prestats s'aplicaran els criteris de ponderació de les taules següents computant-se tots els períodes treballats en qualsevol cos o escala, o en qualsevol grup o subgrup professional laboral:

Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup A1, o en el grup professional A.

Subgrup A1/ grup prof. A

Subgrup A2/ Grup B/ grup prof. B

Subgrup C1/ grup prof. C

Subgrup C2/ grup prof. D

Altres grups/ grup prof. E

1

0,60

0,50

0,40

0,30

- Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup A2, grup B o en el grup professional B.

S2ubgrup A1/ grup prof. A

Subgrup A2/Grup B/ grup prof. B

Subgrup C1/ grup prof. C

Subgrup C2/ grup prof. D

Altres grups/ grup prof. E

1

1

0,60

0,50

0,40

- Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup C1, o en el grup professional C.

Subgrup A1/ grup prof. A

Subgrup A2/ grup B/ grup prof. B

Subgrup C1/ grup prof. C

Subgrup C2/ grup prof. D

Altres grups/ grup prof. E

1

1

1

0,60

0,50

- Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup C2 i agrupacions professionals de la disposició addicional 7 de l'EBEP, o en els grups professionals D i E.

Subgrup A1/ grup prof. A

Subgrup A2/ grup B/ grup prof. B

Subgrup C1/ grup prof. C

Subgrup C2/ grup prof. D

Altres grups./ grup prof. E

1

1

1

1

1

 

 

ANNEX III

VALORACIÓ DELS MÈRITS DE L'ÀREA FORMACIÓ DEL SISTEMA D'AVALUACIÓ DE CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL

1) La puntuació mínima global per superar l'àrea de Formació serà de 50 punts.

La formació de competències transversals es puntuarà únicament en l'àrea avaluació de competències. En el cas d'accions formatives amb el mateix contingut tan sols es valorarà la de la data més recent

2) Formació continuada i d'idiomes estrangers i llengua catalana

Acreditació i valoració

Activitat formatives relacionades directament amb el lloc de treball

Activitats formatives transversals en temàtica d'igualtat, prevenció de riscos, qualitat, avaluació de competències, protecció de dades i ofimàtica

* Es valorarà a raó d'1 punt per hora.

(Si no hi ha indicació d'hores al certificat es valorarà amb 1 punt)

2.3) Activitat formatives d'idiomes estrangers

*Es valorarà el nivell superior a l'exigit al lloc de treball a raó de les puntuacions, no acumulables, següents:

Nivell A - 1 punt Nivell B – 2 punts Nivell C – 3 punts

2.4) Llengua catalana

*Es valorarà el nivell superior a l'exigit al lloc de treball a raó de les puntuacions, no acumulables, següents:

Nivell A2 – 1 punt Nivell B1 – 2'5 punts Nivell B2 – 4 punts Nivell C1 – 6 punts Nivell C2 – 8 punts

*El certificat oficial de coneixements de llenguatge administratiu es valorarà amb 2 punts acumulatius a la puntuació del nivell presentat.