Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 276064
Aprovació modificació ordenança fiscal reguladora dels preus públics per a la prestació del servei municipal de l'escola d'estiu

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple d'aquesta entitat, en sessió extraordinari celebrada el dia 30 d'abril de 2024, va acordar l'aprovació de la modificació de l'Acord regulador del preu públic per per a la prestació del servei municipal de l'escola d'estiu, la qual cosa es fa públic a l'efecte del seu general coneixement“Ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació del servei municipal de l'escola d'estiu de l'Ajuntament de Capdepera.

Article 1.- Fonaments i naturalesa

De conformitat amb el que preveuen els articles 127 i 41 al 47 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (Reial decret legislatiu 2/2004), l'Ajuntament de Capdepera estableix el preu públic per la prestació del servei de l'Escola d'Estiu especificat en les tarifes de l'article 4, que s'han de regir per aquesta ordenança.

Article 2.- Fet Imposable

Els preus públics s'han d'acreditar des del començament de la prestació del servei.

Article 3.- Subjectes passius

Són subjectes passius, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, que resulten beneficiats pel servei prestat i regulat en la present Ordenança.

Article 4.- Quantia

S'estableixen les diferents tarifes per a cada un dels serveis que s'ofereixen:

 

General

2º germà o discapacitat

3er germà i successius

Matinera

Mensual

146€

116,60€

73€

25€

Quinzena

73€

58,40€

36,50€

12,50€

Dia*

9,33€

9,33€

9,33€

-

*Només en cas del mesos de Juny i Setembre

Article 5.- Normes de gestió i cobrament

  1. L'obligació de pagar el preu públic neix des del moment en què es sol·licita la prestació del servei
  2. La formalització de la matrícula i el pagament del preu públic s'ha de fer segons les normes que determini l'Ajuntament.

Article 6. Devolució del preu públic

Una vegada fet efectiu el preu públic, no es pot tornar l'import corresponent excepte en els casos següents:

a. Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament el servei no es presti. En aquest cas, cal tornar el 100% de l'import abonat.

b. En els casos en què el beneficiari del servei hagi de donar-se'n de baixa per malaltia greu, amb justificació prèvia d'aquesta. En aquesta cas, cal tornar l'import de la part proporcional que li correspongui.

c. Si es sol·licita la devolució amb una antelació igual o superior a 10 dies naturals al començament de l'activitat.

Procedirà la devolució dels preus públics regulats en aquesta ordenança, previ informe tècnic i autorització de l'òrgan corresponent

Les sol·licituds de tramitació de devolució hauran de ser presentades per escrit en el registre general de l'Ajuntament de Capdepera i adjuntar els següents documents:

  • Documentació justificativa que correspongui
  • Certificat de titularitat bancari del compte on realitzar l'ingrés

Article 7. Infraccions i sancions

Les infraccions i les sancions en matèria tributària s'han de regit per allò que disposa la Llei general tributària i la normativa que la desplega.

Disposició final.

La present Ordenança, entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

Disposició derogatòria.

Queda derogat els apartats i) i j) de l'annex de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a l'ús d'instal·lacions esportives i realització d'activitats esportives del servei municipal d'esports (SME) de l'Ajuntament de Capdepera publicada dia 30 d'abril de 2016 amb el número de BOIB 54.”

D'acord amb l'article 112.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, contra el present Acordo es podrà interposar recurs contenciós–administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de la Jurisdicció Contenciós-Administratiu.

 

Capdepera, (signat electrònicament: 30 d'abril de 2024)

La batlessa Mireria Francesca Ferrer Jaume