Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 275742
Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de l’acord sectorial en matèria salarial per als centres especials d’ocupació i els centres d’atenció especialitzada de les Illes Balears, de 31 d’octubre de 2023 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100015082022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 31 d'octubre de 2023 els membres de la Comissió Negociadora es van reunir per aprovar un acord sectorial en matèria salarial aplicable a les empreses de les Illes Balears incloses en l'àmbit d'aplicació del Conveni Col·lectiu estatal de centres i serveis d'atenció a persones amb discapacitat (codi de conveni: 99000985011981)

2. El 26 de febrer de 2024, Guillermo José Coll Mir, en representació de la Comissió Negociadora, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de l'acord sectorial en matèria salarial aplicable a les empreses de les Illes Balears incloses en l'àmbit d'aplicació del Conveni Col·lectiu estatal de centres i serveis d'atenció a persones amb discapacitat de 31 de octubre de 2023 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar l'acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió catalana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió castellana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament: 27 de març de 2024)

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB 103/2023)

 

ACORD D'ACTUALITZACIÓ DEL COMPLEMENT ESPECÍFIC PER AL PERSONAL COMPLEMENTARI, D'ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DELS CENTRES D'EDUCACIÓ ESPECIAL CONCERTATS DE LES ILLES BALEARS.

Dia 17 de març de 2023, es va signar per les entitats patronals i sindicals i el Govern de les Illes Balears, un nou acord per a la millora de l'Ensenyament privat concertat de les Illes Balears, aquest inclou la reactivació de l'acord de 2016 i un nou acord marc (2023-2027) de millora per a l'ensenyament privat concertat. El desenvolupament de l'acord contempla una revisió i millora del mòdul de despeses de funcionament dels centres concertats i la millora del mòdul de personal complementari dels centres d'Educació Especial.

Al contingut del referit 'Acord del Consell de Govern de 27 de març de 2023 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa d'Ensenyament Privat Concertat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de Reactivació de l'Acord de 2016 i Nou Acord Marc (2023-2027) de millora per a l'Ensenyament Privat Concertat (BOIB número Núm. 39 de 28 de març de 2023), en quant a l'àmbit subjectiu d'aplicació es preveu:

En el pacte primer, àmbit d'aplicació 1.1 Àmbit subjectiu Aquest acord és d'aplicació als col·lectius següents:

f) El personal d'administració i serveis i l'afectat pel complement retributiu de les Illes Balears (CRIB) finançat mitjançant el mòdul de despeses de funcionament.

g) El personal complementari dels centres d'educació especial pel que fa al finançament del mòdul de despeses de funcionament.”

Per part de les patronals i sindicats, en data 3 de març de 2004, es va signar un acord d'adaptació i establiment de les noves clàusules que regiran a partir d'aquella data el Complement retributiu Illes Balears . Concretament, la clàusula quarta de l'esmentat acord estableix:

En data 28 de juny de 2023, es va reunir la comissió negociadora de millores d'àmbit autonòmic per al personal afectat pel XV Convenio Colectivo General de centros y servicios de atención a personas con discapacidad, i es va acordar redactar un nou acord d'actualització del complement específic per al personal en pagament no delegat, és a dir, el personal complementari, auxiliars tècnics educatius i personal d'administració i serveis. Aquest acord inclou un increment del 10'5% per a l'any 2023 del complement específic (complement retributiu de les Illes Balears).

Per tot això i donat que es fa necessari l'actualització per a l'any 2023 del complement específic per al personal en pagament no delegat, les patronals i les organitzacions sindicals del sector, conforme els articles 3, 4, 105, 112 i la Disposició Addicional Segona del XV Convenio Colectivo General de centros y servicios de atención a personas con discapacidad, ACORDAM:

PRIMER: Actualitzar el complement retributiu Illes Balears per a l'any 2023 de la següent forma:

Mentre els centres afectats per aquest acord mantenguin la seva condició de centres concertats totalment o parcialment sostinguts amb fons públics, abonaran al personal en pagament no delegat a jornada completa, un complement en dotze mensualitats i juntament amb la mensualitat ordinària, incrementat per a l'any 2023 en les quantitats següents i resultant les quantitats expressades:

Psicòleg/Pedagog, mestre, logopeda,                                      INCREMENT                                            QUANTIA RESULTANT

treballador social, fisioterapèuta i

la resta de personal complementari

titulat.                                                                                           +50'90€                                                                   535'64€

Auxiliars tècnics educatius.                                                         +15'99€                                                                   168'23€

Personal d'administració i serveis.                                               +15'99€                                                                   168'23€

SEGON: Pagament Avançat. Les parts acorden autoritzar les empreses perquè puguin fer pagaments a compte dels increments pactats en aquest acord, des de la seva signatura i fins que es procedeixi a la publicació en el Butlletí Oficial corresponent.

TERCER: Remissió a la Comissió Paritària. Les parts acorden remetre la traducció castellana del present acord a la Comissió Paritària del XV Convenio Colectivo General de centros y servicios de atención a personas con discapacidad per tal que es pugui procedir a la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat.

QUART: Es manté l'aplicació de les clàusules, segona i tercera de l'acord de data 3 de març de 2004, relatives a compensació i absorció i a la informació als representants legals dels treballadors.

 

DISPOSICIÓ ADICIONAL: Aquest acord serà d'aplicació amb caràcter retroactiu a partir de dia 1 de gener de 2023, i serà exigible un cop es produeixi la seva publicació al BOIB i siguin liquidats els augments de mòduls per part de la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

 

Per FoQUA

Sra. Sonia Castro Morey

 

Per UGT

Sr. Tino Davia Ladrón

Per CCOO

Sr. Mario Davis Luján

En representación de Mario Davis Luján

firma Josefina Ramis Rigo

 

Palma, a 31 de octubre de 2023