Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 273576
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 8 d’abril de 2024, relatiu a l’aprovació de la convocatòria i les bases que regeixen la concessió d’ajuts a accions per millorar el coneixement, la salvaguarda i la difusió del patrimoni històric, inclòs el patrimoni cultural immaterial de Menorca per a l’any 2024 (Exp. 2112-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 756069

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/756069):

Primer. Beneficiaris

Segons les diferents línies d'ajuts, poden ser-ne beneficiàries:

- Línia 1. Restauracions de béns del patrimoni històric

1. Poden ser-ne beneficiàries les persones físiques o jurídiques o agrupacions de persones físiques o jurídiques que siguin titulars d'un bé moble o immoble integrant del patrimoni històric de Menorca, o que tenguin autorització del titular.

2. Els beneficiaris que hagin obtingut un ajut anterior del Consell Insular de Menorca per a la restauració de béns mobles o immobles han de justificar la finalització dels treballs o presentar el compromís de lliurament a què fa referència la base 7.3.B lletra c corresponent a la Línia 1.

- Línia 2. Intervencions arqueològiques i paleontològiques

1. Poden ser-ne beneficiàries les persones físiques o jurídiques, o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o de patrimoni separat sens personalitat jurídica que presenti un projecte signat per un arqueòleg professional amb experiència que assumeixi la direcció dels treballs d'acord amb el que estableix el Reglament d'intervencions arqueològiques i paleontològiques de les Illes Balears.

2. Els que hagin estat beneficiaris d'un ajut anterior per a intervencions arqueològiques han d'haver lliurat al CIM l'informe o la memòria de la campanya anterior o presentar el compromís de lliurament a què fa referència la base 7.3.B lletra e corresponent a la Línia 2.

3. Una mateixa entitat o equip no pot sol·licitar més d'un ajut per al mateix jaciment.

4. No haver estat sancionat amb caràcter ferm per incompliment de les obligacions o condicions establertes en l'atorgament d'intervencions arqueològiques o paleontològiques anteriors, d'acord amb el que estableix l'art. 109 de la Llei 12/1998, del patrimoni històric de les Illes Balears.

- Línia 3. Investigacions de tipus històric

1. Poden ser-ne beneficiàries les persones físiques o jurídiques, o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o de patrimoni separat sens personalitat jurídica que presenti un projecte signat per una persona responsable amb titulació superior universitària especialitzada en la matèria objecte de la investigació històrica, arqueològica o paleontològica.

2. També hi poden optar les associacions vinculades a l'estudi, la salvaguarda i la difusió del patrimoni històric.

3. Els sol·licitants de l'ajut únicament poden presentar un projecte per convocatòria.

4. Els beneficiaris que hagin obtingut un ajut anterior del Consell Insular de Menorca per a investigacions de tipus històric, arqueològic i paleontològic han de justificar la finalització dels treballs o presentar el compromís de lliurament a què fa referència la base 7.3.B lletra g corresponent a la Línia 3.

- Línia 4. Publicacions científiques

1. Poden ser-ne beneficiàries les persones físiques o jurídiques, o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o de patrimoni separat sens personalitat jurídica que presentin un projecte signat per una persona responsable amb titulació superior universitària especialitzada en la matèria objecte de la investigació.

2. També hi poden optar les associacions vinculades a l'estudi, la salvaguarda i la difusió del patrimoni històric, inclòs el patrimoni cultural immaterial.

3. Els sol·licitants de l'ajut únicament poden presentar un projecte per convocatòria.

4. Els beneficiaris que hagin obtingut un ajut anterior del Consell Insular de Menorca per a publicacions científiques han de justificar la finalització dels treballs o presentar el compromís de lliurament a què fa referència la base 7.3 B lletra f) corresponent a la Línia 4.

- Línia 5. Organització i realització de jornades i activitats de difusió

1. Poden ser-ne beneficiàries les persones físiques o jurídiques, o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o de patrimoni separat sens personalitat jurídica que presenti un projecte signat per una persona responsable amb titulació superior universitària especialitzada en la matèria objecte de la realització de les jornades i/o activitats de difusió.

2. També hi poden optar les associacions vinculades a l'estudi, la salvaguarda i la difusió del patrimoni històric que presentin el projecte esmentat.

3. Queden excloses d'aquesta convocatòria les activitats que hagin rebut un ajut dins una altra convocatòria del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del CIM.

4. Els sol·licitants de l'ajut únicament poden presentar un projecte per convocatòria.

5. Els beneficiaris que hagin obtingut un ajut anterior del Consell Insular de Menorca per organitzar i portar a terme jornades o activitats de difusió han de justificar la finalització dels treballs o presentar el compromís de lliurament a què fa referència la base 7.3.B lletra c corresponent a la Línia 5.

- Línia 6. Accions de salvaguarda, coneixement i difusió del patrimoni cultural immaterial

1. Poden ser-ne beneficiàries les associacions i entitats vinculades a l'estudi, la salvaguarda i la difusió del patrimoni cultural immaterial que presentin un projecte que s'adeqüi al que estableix la base 4 per a aquesta línia.

2. També hi poden optar les persones físiques o jurídiques, o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o de patrimoni separat sens personalitat jurídica que presenti un projecte signat per una persona responsable amb titulació superior universitària especialitzada en la matèria objecte de la realització de l'acció de salvaguarda o difusió, o amb experiència demostrable en la gestió del patrimoni cultural immaterial de Menorca.

3. Queden excloses d'aquesta convocatòria les activitats que hagin rebut un ajut dins una altra convocatòria del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del CIM.

4. Els sol·licitants de l'ajut únicament poden presentar un projecte per convocatòria.

En qualsevol cas, no poden ser-ne beneficiàries de cap de les esmentades línies:

Segon. Objecte

Millorar el coneixement, la salvaguarda i la difusió del patrimoni cultural immaterial (PCI) de Menorca promovent la elaboració de plans de salvaguarda per als elements del PCI en risc de desaparició, així com també donant suport econòmic a les activitats que signifiquen ampliar i millorar el coneixement i la salvaguarda del patrimoni històric a través d'intervencions arqueològiques, paleontològiques, investigacions de tipus històric, restauració de béns i la difusió dels mateixos.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca en la sessió de caràcter ordinari de dia 08.04.2024.

 

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 315.000 € (tres-cents quinze mil euros), d'acord amb el següent desglossament:

 

2024

2025

TOTAL

Línia 1. Restauracions

45.000 €

45.000 €

90.000 €

Línia 2. Intervencions

65.000 €

65.000 €

130.000 €

Línia 3. Investigacions

21.500 €

21.500 €

43.000 €

Línia 4. Publicacions

3.500 €

3.500 €

7.000 €

Línia 5. Jornades i activitats de difusió PH

7.500 €

7.500 €

15.000 €

Línia 6. Accions de salvaguarda i difusió del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI)

30.000 €

 

30.000 €

TOTAL

172.500 €

142.500 €

315.000 €

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts és de 30 dies naturals a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades

Els imports màxims per sol·licitud i convocatòria són els següents:

Línia 1. Restauracions: 10.000 euros

Línia 2. Intervencions: 14.000 euros

Línia 3. Investigacions: es concediran ajuts per un import màxim de 5.500 euros cada un.

Línia 4. Publicacions: 5.000 euros per a publicacions monogràfiques o reculls d'articles i 1.500 euros per articles en revistes científiques

Línia 5. Jornades i activitats de difusió del patrimoni històric: 5.000 euros

Línia 6. Accions de salvaguarda, coneixement i difusió del patrimoni cultural immaterial: 2.500 euros

 

Maó, 23 d'abril de 2024

Per delegació del president El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-07-2023)