Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ARTÀ

Núm. 272594
Aprovació definitiva de modificació d’ordenança fiscal núm.29

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública per presentar reclamacions contra l'acord de modificació de l'ordenança fiscal núm. 29, reguladora de la taxa per la prestació de servei assistencials, adoptat pel Ple de l'Ajuntament a la sessió de 26 de febrer de 2024, sense que s'hagi formulat cap reclamació, queda definitivament aprovat l'acord que es detalla a continuació, de conformitat amb el que preveu l'article 17.3 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, per la qual cosa procedeix la publicació del text íntegre d'aquesta modificació, als efectes de la seva entrada en vigor.

Aquesta modificació entrarà en vigor, un cop publicat el text íntegre en el BOIB.

El text íntegre de l'ordenança, amb les modificacions, és el següent:

 « ORDENANÇA NÚM. 29, REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS ASSISTENCIALS

Article 1. Concepte

De conformitat amb els articles 133.2 i 142 de la Constitució, l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i els articles 15 a 19 del RDL 2/2004, de 5 de març, per la qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, l'Ajuntament d'Artà estableix la taxa per la prestació dels serveis assistencials següents: Servei d'Ajuda a Domicili, Servei de Menjador a Domicili, Servei de Teleassistència, Servei de Pipí-stop i Servei de Préstec de material ortopèdic.

Article 2. Persones obligades al pagament

Les persones obligades a pagar la taxa que regula aquesta Ordenança són:

a) Les que es beneficiïn dels serveis assistencials prestats per aquest Ajuntament.

b) O, si n'és el cas, els familiars que tenguin l'obligació legal o pactada d'atendre els usuaris dels serveis assistencials. En el supòsit que, en morir el beneficiari, quedi pendent d'abonar alguna quantitat d'aquests serveis, la quantitat esmentada tendrà el concepte de deute de la persona causant en la liquidació de l'herència.

Article 3. Quantia

Les quanties de la taxa que regula aquesta Ordenança són les que es fixen en els apartats següents.

3.1. Servei d'Ajuda a Domicili (SAD)

a) Ingressos mensuals per persona beneficiària inferiors o iguals a 565 €

Les persones amb ingressos inferiors o iguals a 565 € no han de pagar.

b) Ingressos mensuals per persona beneficiària entre 566 € i 800 €

Si els ingressos personals són entre 566 € i 800 €, el preu del servei és de 4,5 €.

c) Ingressos mensuals per persona beneficiària entre 801 € i 1.050€

Si els ingressos personals són entre 801 € i 1.050 €, el preu del servei és de 6€.

d) Ingressos mensuals per persona beneficiària superiors a 1.050 €

Si els ingressos personals són superiors a 1.050 €, el preu del servei és de 8€.

3.2. Servei de Menjador a Domicili

La quota a pagar és de 7 € per menjada.

Quan s'inicia el servei, s'han d'abonar 50 € en concepte de carmanyoles, els quals, en cap cas, no s'han de retornar. En els casos en què el servei de menjar a domicili sigui puntual, el personal tècnic corresponent pot valorar si les persones beneficiàries queden exemptes de pagar aquesta quota i han d'elevar la proposta corresponent a la Junta de Govern Local.

3.3. Servei de Teleassistència subvencionat

Les quotes mensuals a pagar pel servei de teleassistència subvencionat, segons la modalitat i del tipus d'usuari són els següents:

Modalitat Tipus d'usuari Total preu/mes

Modalitat

Tipus d'usuari

Total preu/mes

Teleassistència Domiciliaria

Titular

14,15€

Beneficiari amb UCR

7,50€

Beneficiari sense UCR

0€

Teleassistència mòbil

Titular

19,95€

3.4. Servei e préstec de material ortopèdic (llit articulat i cadira de rodes)

La quota a pagar per llit és de 20€ mensuals, per un temps màxim de 12 mesos.

La quota a pagar per cadira de rodes és de 10€ mensuals , per un temps màxim de 6 mesos.

Article 4. Exempcions i reduccions

La persona beneficiària o que sol·liciti aquests serveis pot demanar l'exempció o la reducció de la quota sempre que justifiqui la incapacitat econòmica del subjecte passiu i dels seus familiars per fer front al pagament. Després de comprovar les circumstàncies al·legades, els Serveis Socials municipals han d'informar i elevar la proposta corresponent a la Junta de Govern Local.

Article 5. Liquidació i cobrament de les quotes

L'obligació de pagar el preu públic que regula aquesta Ordenança neix en el moment en què s'inicia la prestació del servei.

Al principi de cada mes, els Serveis Socials municipals responsables dels serveis assistencials han de comunicar el nombre d'hores d'assistència i de menjars relatius al mes anterior que corresponen a cada usuari als Serveis Econòmics, per tal que aquests facin la liquidació i carreguin l'import en el compte bancari corresponent.

El treballador o treballadora social ha de determinar els ingressos de la persona que ha de ser atesa i la quota a pagar segons els barems establerts en aquesta Ordenança, la qual, en cap cas, no pot ser superior al màxim fixat en aquests barems.

L'incompliment del pagament de les quotes en el termini establert dóna lloc a la baixa de la prestació del servei, sense perjudici d'iniciar l'expedient per liquidar les quotes no cobrades i imposar les sancions corresponents.

Disposició final

Aquesta Ordenança entra en vigor en el moment que es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i ha de ser vigent fins que es modifiqui o es derogui, d'acord amb l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.>>

 

Artà, (signat electrònicament: 29 d'abril de 2024)

El batle Manuel Galán Massanet