Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI, MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 269826
Acord d’aprovació definitiva de la Modificació puntual núm. 5 de les Normes subsidiàries d’Artà per a l’establiment de nous paràmetres edificatoris en equipaments comunitaris preexistents en zones d’edificació aïllada

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 26 d'abril de 2024, ha pres l'acord següent:

«Atès l'expedient relatiu a la Modificació puntual núm. 5 de les Normes subsidiàries d'Artà per a l'establiment de nous paràmetres edificatoris en equipaments comunitaris preexistents en zones d'edificació aïllada, en el tràmit d'aprovació definitiva previst en l'article 54 de la Llei 12/2017, i en l'article 101.2 a) del Reglament general de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears per a l'illa de Mallorca, i d'acord amb el dictamen de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, aquesta Comissió Insular acorda aprovar definitivament la modificació puntual esmentada amb la prescripció següent:

La part modificada de l'article 109 queda amb aquesta redacció: “Per als equipaments comunitaris de titularitat pública en zones d'edificació aïllada amb edificis o instal·lacions preexistents (poliesportiu Cap Ferrutx, parc de bombers d'Artà, oficines municipals i centre de dia de persones majors de la Colònia de Sant Pere), i en parcel·les inferiors a 2.000 m2 s'estableixen els següents paràmetres edificatoris ...”

Tot això, de conformitat amb l'informe emès, en data 16 d'abril de 2024, pels Serveis Tècnic i Jurídic d'Urbanisme de la Direcció Insular d'Urbanisme i Planejament Municipal, que, com a motivació, forma part integrant d'aquest acord.»

Així mateix, es fan públiques les normes urbanístiques

ANNEX I Normativa

Art. 109. Condicions de les edificacions dels equipaments comunitaris

L'edificació a les àrees d'equipament s'ajustarà a les necessitats funcionals dels diversos equipaments, al paisatge i a l'organització general del teixit urbà en que es situï.

Depenent del tipus d'ordenació de l'edificació on s'implantin o s'ampliïn els equipaments s'estableixen els diferents paràmetres aplicables per a les edificacions:

a. Per a zones d'edificació contínua els paràmetres aplicables seran els corresponents a la zona on es situa el nou equipament.

b. Per a zones d'edificació aïllada s'estableixen els següents paràmetres edificatoris:

EQUIPAMENTS

EDIFICACIÓ

Ocupació

50%

Edificabilitat

1,00 m2 /m2

ALÇADES

Alçada reguladora

8,00 m

Alçada total

10,00 m

Número plantes

PB + P1

DISTÀNCIES A LLINDES

A vies i espais públics

3 m

A laterals

3 m

A fons

3 m

JARDÍ

Percentatge de jardí

30%

Per als equipaments comunitaris de titularitat pública en zones d'edificació aïllada amb edificis o instal·lacions preexistents (poliesportiu Cap Ferrutx, parc de bombers d'Artà, oficines municipals i centre de dia de persones majors de la Colònia de Sant Pere), i en parcel·les inferiors a 2.000 m2, s'estableixen els següents paràmetres edificatoris:

EQUIPAMENTS

EDIFICACIÓ

Ocupació

75%

Edificabilitat

1,00 m2 /m2

ALÇADES

Alçada reguladora

9,00 m

Alçada total

12,00 m

Número plantes

PB + P1

DISTÀNCIES A LLINDES

A vies i espais públics

3 m

A laterals

3 m

A fons

3 m

JARDÍ

Percentatge de jardí

10%

Els equipaments comunitaris podran cobrir les seves cobertes amb plaques de generació solar fotovoltaica, les quals serà obligatori instal·lar en cobertes lleugeres no transitables amb una superfície superior a 200 m2, i en la resta serà recomanable.

Així mateix, s'haurà de comptar amb sistemes de recollida i emmagatzematge de les aigües pluvials per a la seva reutilització en reg o neteja.

En l'habilitació de noves places d'aparcament en equipaments comunitaris s'haurà de preveure la implantació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, en la proporció establerta a la normativa sectorial aplicable en el moment, o com a mínim 1 plaça per cada 5 places de nova creació, o fracció.

Les lluminàries utilitzades seran, en la mesura que la seva funció ho permeti, de baix consum, de temperatura semblant a la llum solar natural i evitant la dispersió i contaminació lumínica en espais exteriors

La publicació d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta.

Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent a la notificació del present acord. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (26 d'abril de 2024)

La secretària Francisca Serra Mas