Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALGAIDA

Núm. 268785
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei de celebració de matrimoni civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada inicialment per l'Ajuntament Ple en sessió de dia 7 de març de 2024 la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei de celebració de matrimoni civil, i atès que durant el termini d'exposició pública no s'hi ha presentat cap reclamació, i per tant, esdevé aprovada definitivament, es publica íntegrament en compliment del disposat a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i a la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Recursos

Contra l'aprovació definitiva d'aquesta ordenança es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptats des del dia de la present publicació, d'acord amb el disposat en els articles 10.1.b i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Consulta i informació de l'expedient

L'expedient es pot consultar en el departament d'Intervenció de l'Ajuntament d'Algaida, de dilluns a divendres, de les 9:00 h fins a les 14:00 h, excepte festius.

 

Algaida, a data de la signatura electrònica (26 d'abril de 2024)

La batlessa Margarita Fullana Arrom

 

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE CELEBRACIÓ DE MATRIMONI CIVIL

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i conformement al que disposen els articles 15 a 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL), aquest Ajuntament estableix la taxa per a la prestació del servei de celebració de matrimoni civil, que es regirà per la present Ordenança fiscal, les normes de la qual atenen el que preveu l'article 57 de l'esmentat TRLRHL.

Article 1

El fet imposable que origina la taxa és:

a) La prestació del servei de celebració de matrimoni civil a la sala de sessions de la Casa de la Vila d'Algaida

b) El desplaçament del Batle o Regidor celebrant al lloc de celebració del servei.

Article 2

L'obligació de pagament neix des de què s'inicia la prestació del servei. No obstant, en el moment de la sol·licitud s'ingressarà, en concepte de dipòsit previ, l'import de la taxa.

Article 3

Estan obligats al pagament les persones que sol·licitin el servei o es beneficien d'ell.

La responsabilitat del pagament de la taxa es solidària, quedant ambdós cònjuges obligats solidàriament al pagament de la taxa a l'administració municipal.

Article 4

Les tarifes a aplicar són:

a) Per a la prestació del servei a la Sala de Sessions de la Casa de la Vila: 200,00 euros.

b) Per a la prestació del servei fora de les instal·lacions de la Casa de la Vila, de manera que es requereixi el desplaçament del batle o regidor: 300,00 euros.

Aquestes tarifes estan establertes per cobrir els costos associats a la prestació del servei de matrimoni civil i garantir la qualitat i formalitat de l'acte.

Article 5

Es bonificarà amb el 100 % de les tarifes establertes a l'article anterior quan al manco un dels dos contraents dugui més d'un any empadronat al municipi d'Algaida.

Article 6

La celebració del matrimoni civil es farà a la Sala de Sessions de la Casa de la Vila d'Algaida o a qualsevol indret del Terme Municipal d'Algaida.

Article 7

Si per causa no imputable a l'obligat al pagament l'activitat no es prestés, es procedirà a la devolució de l'import indicat.

Els deutes per aquesta taxa s'exigiran pel procediment administratiu de constrenyiment.

Article 8

D'acord amb l'establert en els articles 26 i 27 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals del TRLRHL, s'estableix per a l'exacció de la taxa el règim d'autoliquidació.

Les persones que projectin contraure matrimoni civil, acompanyaran a la sol·licitud el justificant acreditatiu d'haver satisfet l'autoliquidació, utilitzant l'imprès existent. La realització material dels ingressos s'efectuarà en la tresoreria municipal o en les entitats financeres col·laboradores de la recaptació municipal que designi l'Ajuntament.

Article 9

En tot allò referent a infraccions i sancions, serà d'aplicació la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, en concret els articles 181 i següents, i les disposicions que la desenvolupen.

Disposició final

La present Ordenança fiscal començarà a regir a partir del dia següent de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i romandrà vigent, sense interrupció, mentre no s'acordi la seva modificació o derogació.

Queden derogades totes les ordenances que s'oposin o contradiguin l'establert en la present.