Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 266564
Extracte de la convocatòria pública d'ajudes econòmiques de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials a entitats que duen a terme activitats de suport als serveis socials d'atenció primària i activitats de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut per a l'any 2024, aprovada per la Resolució del President de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de 18 d’abril de 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif:756068)

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.bi 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la base de dades Nacional de subvencions

Primer. Objecte i Finalitat

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar i contribuir les actuacions de les entitats que duen a terme activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària i entitats que duen a terme activitats de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut, per tal de complementar els serveis socials municipals, donant suport econòmic a entitats privades sense afany de lucre dedicades a persones en risc d'exclusió social, i amb problemes afegits de salut, als barris de Ciutat i als municipis de Mallorca.

Segon. Entitats beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats que compleixin els requisits següents per a les línies I i II:

a) Estar constituïda com a entitat privada sense afany de lucre amb l'adopció de la forma jurídica d'associació, fundació o altres.

b) Estar legalment constituïdes i inscrites com a entitats prestadores de Serveis Socials en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, regulat en el capítol II del Decret 10/2013 de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i acreditació de Serveis Socials, i es regulen la secció supra insular del Registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit supra insular.

c) Tenir per objecte principal en els seus estatuts la realització d'activitats, serveis i programes en matèria de serveis socials adreçats a població en general i/o a aquells col·lectius de persones en risc o situació d'exclusió social.

d) Disposar de seu o delegació permanent i activa a l'illa de Mallorca.

e) No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari que estableix l'art. 13 de la Llei 38/2003 de 17 de novembre, General de Subvencions.

f) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, tant estatals com autonòmiques, locals, i amb la Seguretat Social.

S'exclouen d'aquesta convocatòria les entitats privades següents:

  • Entitats que d'acord amb els seus estatuts, adoptin la denominació de federació, confederació o coordinadora, o en tot cas, es tracti d'una unió d'associacions (article 3 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació).
  • Fundacions que, d'acord amb l'escriptura de constitució, tenguin com a fundadores persones jurídiques de naturalesa pública.
  • Entitats que tenguin algun contracte de servei emmarcat dins de la Xarxa d'Inserció Social de Mallorca de titularitat de l'IMAS.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions de el Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

Modificada per Acord de Ple del Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de QUATRE-CENTS CINQUANTA MIL EUROS (450.000,00 €), dels quals 400.000€ estan destinats a la línia 1 i l'import de 50.000€ a la línia 2, amb càrrec a les partides pressupostàries següents:

 

- 360.000€ amb càrrec a la partida pressupostària 30.23152.48000 del vigent pressupost de l'IMAS, dels quals 320.000€ per a la línia 1 i 40.000€ per a la línia 2.

- 90.000€ amb càrrec a la partida pressupostària que correspongui del pressupost de 2025, condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient en aquest pressupost, dels quals 80.000€ per a la línia 1 i 10.000€ per a la línia 2.

La concessió de les subvencions queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de concessió tal com disposa l'article 23.3 de l'OGS.

Cinquè. Termini per a presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Si el darrer dia del termini fos un dissabte, diumenge o un dia declarat festiu al municipi de Palma, s'entendrà que conclou el següent dia hàbil.

Sisè. Despeses subvencionables i període subvencionable

Despeses subvencionables

  • Seran despeses subvencionables d'aquesta convocatòria, les despeses corrents del projecte subvencionable imputades i pagades dintre període subvencionable. En cap cas el cost d'adquisició d'aquestes despeses pot ésser superior al valor del mercat.
  • Els tributs seran subvencionables sempre que el beneficiari de la subvenció els aboni de manera efectiva (art. 44 OGS)
  • Les despeses financeres, les depeses d'assessoria jurídica o financera, les depeses notarials o registrals, les depeses pericials per dur a terme el projecte subvencionat i les d'administració específiques són subvencionables si estan directament relacionades amb l'activitat subvencionada i són indispensables per preparar-la o executar-la de manera adequada.

Despeses NO subvencionables:

- Inversions materials en equipaments o maquinària

- Els interessos deutors dels comptes bancaris.

- Els interessos, els recàrrecs i les sancions administratives i penals.

- Les despeses de procediments judicials.

- Els imposts indirectes quan siguin susceptibles de recuperació o compensació, ni els imposts personals sobre la renda (art 44 OGS)

Període subvencionable.

Serà d'1 de gener a 31 de desembre de 2024

Setè. Altres dades d'interès

Qualsevol altre informació d'aquesta convocatòria es troba a:

https://seu.conselldemallorca.net/fitxa?key=147999

Termini per a justificar

Serà de tres mesos des de la finalització de l'execució del projecte, i finalitza el 31 de març de 2025

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 23 d'abril de 2024

El president de l'IMAS Guillermo Sánchez Cifre