Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 266591
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual s’aprova l’adjudicació de destinacions de la categoria de policia dels municipis corresponents al procés unificat de l’any 2022 per cobrir les places vacants als ajuntaments de Ciutadella de Menorca i de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, per Resolució de 10 d'agost de 2022 (BOIB núm. 106, d'11 d'agost de 2022) va iniciar el procediment per assumir les competències dels processos selectius esmentats. Mitjançant la Resolució esmentada va convocar els ajuntaments interessats a participar en un procés unificat de selecció per tal que, abans del 15 de setembre de 2022, delegassin en la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública, les competències necessàries per dur a terme l'execució del procés selectiu esmentat. D'acord amb l'esmentada Resolució l'acceptació de la delegació per part de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat es duria a terme en la Resolució que aprova la convocatòria del procés unificat.

2. Per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 29 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) es va convocar un procés unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels municipis d'Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Ciutadella, Consell, Deià, es Mercadal, Estellencs,  Formentera, Inca, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí i Son Servera, que va ser modificada per la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'octubre de 2022  (BOIB núm. 132 d'11 d'octubre), per la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 144, de 8 de novembre) i per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 166, de 22 de desembre).

3. Per tant, es convocaren 133 places (120 Mallorca, 7 Menorca, 6 Eivissa-Formentera) de la categoria de policia del cos de policia local corresponents a l'escala d'Administració especial, subescala serveis especials, grup C, subgrup C1, incloses en les ofertes d'ocupació pública i dels ajuntaments esmentats.

4. Una vegada finalitzades les proves selectives, mitjançant Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 21 de febrer de 2023 es varen aprovar les llistes definitives d'aspirants que van superar el procés unificat i l'adjudicació definitiva de destinacions als aspirants dels diversos ajuntaments (BOIB núm. 24, de 23 de febrer de 2023).

5.  El 12 de març de 2024 l'ajuntament de Ciutadella de Menorca va remetre a l'EBAP una resolució de la regidora de l'Àrea d'Organització i Seguretat Ciutadana per la qual es va acordar acceptar la sol·licitud de renuncia presentada per part de l'aspirant Maria Isabel Muñoz Gener i un informe del cap de Policia del mateix ajuntament pel que es sol·licita la designació d'un nou aspirant que hagi de ser nomenat funcionari en pràctiques.

6. D'altra banda, el 13 de març l'ajuntament de Formentera va remetre a l'EBAP un decret de presidència pel qual s'acorda acceptar la sol·licitud de renuncia presentada la senyora Lorena Vázquez Martagon i un informe de l'oficial en cap de la Policia Local de Formentera pel que es sol·licitava a l'EBAP la designació d'un nou aspirant per ser nomenat funcionari amb pràctiques sempre respectant l'ordre d'assignació d'aspirants.

7. Per part del Servei de Gestió Formativa i Administrativa de l'EBAP es va remetre al tribunal qualificador les renúncies de les dues aspirants esmentades el 15 de març, així com la relació de persones que es s'han de designar en el lloc de les primeres i que han de ser nomenades funcionàries en pràctiques, corresponent al procés unificat de l'any 2022. En el cas de l'adjudicació de destinació de l'ajuntament de Formentera es va fer l'oferiment a les senyores Laura Palau Riera i Paula Fernández Sogorb, les dues aspirants següents per ordre de puntuació de la llista complementària, però ambdues varen renunciar expressament a cobrir la plaça de la categoria de policia.

8. Per acord del tribunal qualificador de dia 25 de març de 2024 es va aprovar elevar a l'òrgan convocant la relació complementària d'aspirants que d'acord amb la prelació de puntuacions i segons de preferència municipis presentada corresponen ser destinats: el senyor David Morey Lara amb DNI ***3412* a l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca i el senyor Mariano Juan Ribas amb DNI ***5056*  a l'ajuntament de Formentera.

Fonaments de dret

1. La Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

2. El Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del fons de seguretat pública de les Illes Balears.

3. La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

4. L'article 92 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

5. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

6. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. L'article 14.2 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

8. La Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 29 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) per la qual s'aproven la convocatòria, bases, temaris exercicis i es designa el tribunal qualificador de les proves selectives del procés unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels municipis d'Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Ciutadella, Consell, Deià, es Mercadal, Estellencs, Formentera, Inca, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí i Son Servera, modificada per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'octubre de 2022  (BOIB núm. 132 d'11 d'octubre), per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 144, de 8 de novembre) i per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 166, de 22 de desembre). En concret, les bases 7.10 i 9.2 de l'annex 2 de la resolució esmentada.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar l'adjudicació de destinació de dos aspirants que han superat les proves selectives de la fase d'oposició del procés unificat de l'any 2022 per cobrir les places vacants de la categoria de policia, un cop produïdes dues renúncies a l'esmentat procés, dels municipis de Ciutadella de Menorca i de Formentera, en els termes que estableix l'annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució i el seu annex en el Butlletí Oficial de les Illes Balear i en la pàgina web <https://oposicions.caib.es/>.

3. Elevar aquesta Resolució al Batle o Batlessa dels ajuntaments interessats, per tal que siguin nomenats funcionaris en pràctiques.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l'EBAP en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb el que disposen els articles 8.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 24 d'abril de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

 

 

ANNEX 1 Llista d'adjudicació de destinacions dels aspirants que han superat les proves selectives de la fase d'oposició del procés unificat de l'any 2022 per cobrir les places vacants de la categoria de policia, un cop produïdes dues renúncies

DNI

LLINATGES I NOM

MUNICIPI

***3412*

MOREY LARA, DAVID

CIUTADELLA DE MENORCA

***5056*

JUAN RIBAS, MARIANO

FORMENTERA