Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 255461
Modificació de la composició de la Comissió Informativa i de Control de la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Santanyí en sessió ordinària de dia 15 d'abril de 2024 acordà:

I. Mitjançant acord adoptat en el plenari organitzatiu a l'inici de l'actual mandat, realitzat dia 28/06/2023, es va crear la Comissió Informativa i de Control de la Junta de Govern Local (CIC), acord que es va publicar en el BOIB núm. 91, de 6 de juliol.

II. En l'esmentat acord es va establir la composició de la CIC, que va quedar fixada en un total de 10 membres, en els termes següents:

  • La presidència recau en la batlessa, que la poden substituir el primer tinent de batlessa o altres vocals del seu grup municipal.
  • 5 vocals en representació del Grup Municipal del Partit Popular, no membres de la JGL
  • 2 vocals en representació del Grup Municipal SUMA
  • 1 vocal en representació del Partit polític del PSOE
  • 1 vocal en representació del Partit polític de VOX

III. Mitjançant el Decret 2023/1445, de 23 d'agost, es va fixar la concreta composició de la CIC, quedant pendent d'un informe de Secretaria, la possible designació de suplents.

IV. Una vegada evacuat l'esmentat informe jurídic, es constata la possibilitat legal de designar un suplent per cada titular.

V. A partir d'aquí, i després de 9 mesos de funcionament de la CIC, es considera necessari introduir alguns canvis en la seva composició: per una banda, es creu convenient reduir el seu número de membres; i per altra, és necessari eliminar la limitació que es va autoimposar el Grup Popular en establir que els seus vocals no poden ser membres de la JGL.

En conseqüència, es proposa al Ple de l'Ajuntament l'adopció del següent acord:

Primer. Modificar l'acord plenari de data 28/06/2023 de constitució de la Comissió Informativa i de Control de la Junta de Govern Local, que passa a quedar composta per 7 membres en els termes següents:

a) La batlessa, que n'ostenta la presidència, i pot ser substituïda pels 5 tinents de batlessa designats, per l'ordre del seu nomenament, d'acord amb les atribucions pròpies del càrrec de tinent de batlessa.

b) La representació dels distints grups municipals queda establerta en els termes següents:

  • 3 vocals en representació del Grup Municipal del Partit Popular
  • 1 vocal en representació del Grup Municipal SUMA
  • 1 vocal en representació del Partit polític del PSOE
  • 1 vocal en representació del Partit polític de VOX

c) Per cada membre titular es pot designar un suplent

Segon. Concedir als grups municipals del PP i de SUMA un termini de 15 dies naturals, a comptar de l'endemà de l'adopció del present acord, per presentar a través del Registre General d'Entrada, la proposta de designació dels membres titulars i suplents en representació seva. Es dóna per efectuada la designació dels membres dels partits polítics de composició unipersonal.

 

Document signat electrònicament al marge (22 d'abril de 2024)

La batlessa Maria C. Pons Monserrat