Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIES I AFERS SOCIALS

Núm. 254312
Extracte de la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions destinades a finançar les despeses ordinàries de funcionament de les federacions, les confederacions i les unions d’entitats sense ànim de lucre d’àmbit suprainsular que duen a terme programes de l’àmbit social per als anys 2024 i 2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 755949

De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3.-b i 20.8.-a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

Primer. Entitats beneficiàries

Poden sol·licitar els ajuts que estableix aquesta convocatòria les entitats que compleixin els requisits que s'indiquen tot seguit:

a) Estar constituïdes com a entitats privades sense ànim de lucre.

b) Estar constituïdes legalment i inscrites com a entitats prestadores de serveis socials d'àmbit suprainsular en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, en la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el capítol II del Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació de serveis socials, i es regulen la secció suprainsular del Registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular.

c) Tenir com a objecte en els estatuts, exclusivament, actuacions o activitats en matèria de l'àmbit social. El caràcter social de les entitats ha de quedar degudament acreditat en els estatuts respectius.

d) Tenir, d'acord amb les entitats que integren la federació, confederació o unió d'entitats, un àmbit d'actuació material que afecti algun dels sectors de població següents:

  • Persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial.
  • Persones amb diagnòstic de salut mental greu.
  • Persones grans en situació de dependència.
  • Persones en situació de pobresa o d'exclusió social.

e) Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears.

f) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

g) Haver justificat els ajuts o les subvencions que hagin rebut anteriorment de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

h) No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que estableixen l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Subvencions, i l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

i) No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, en compliment de l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

j) Tenir un àmbit d'actuació suprainsular.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar la participació social i potenciar el teixit associatiu mitjançant el finançament de les despeses ordinàries de funcionament de les federacions, les confederacions i les unions d'entitats sense ànim de lucre d'àmbit suprainsular que duen a terme, exclusivament, actuacions a favor de les persones en l'àmbit social.

 

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, de 11 de març de 2021).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és d'1.200.000,00 € (un milió dos-cents mil euros), amb càrrec a les partides pressupostàries següents dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2024

450.000,00 €

17401.313E01.48000.00

2025

450.000,00 €

17401.313E01.48000.00 (o l'alternativa corresponent)

2026

300.000,00 €

17401.313E01.48000.00 (o l'alternativa corresponent)

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Les persones interessades han de presentar la sol·licitud específica del procediment i la documentació adjunta, per mitjans electrònics, a través del tràmit telemàtic disponible a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Les entitats interessades poden presentar una única sol·licitud per a aquesta convocatòria. En el cas que una entitat presenti més d'una sol·licitud, només es tindrà en compte la primera, d'acord amb l'ordre fixat pel registre d'entrada.

Sisè. Altres dades

Són subvencionables les activitats pròpies de les federacions d'entitats que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria i que es duguin a terme dins el període comprès entre l'1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2025.

 

Palma, document signat electrònicament (22 d'abril de 2024)

La consellera de Famílies i Afers Socials Catalina Cirer Adrover