Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 252490
Extracte de la convocatòria de subvenció per al foment de la prevenció, la reutilització, la preparació per a la reutilització, el reciclatge i la millora de la recollida selectiva dels residus, adreçada als ajuntaments de l’illa d’Eivissa de l'any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS núm. 755873

De conformitat amb l'establert als articles 18 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, a l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i a l'article 7 del Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base de Dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i la resta d'ajuts públics (BOE núm. 77, de 30 de març de 2019), es publica l'extracte de la convocatòria de subvenció per al foment de la prevenció, la reutilització, la preparació per a la reutilització, el reciclatge i la millora de la recollida selectiva dels residus, adreçada als ajuntaments de l'illa d'Eivissa de l'any 2024.

Primer. Justificació

En matèria de residus, la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, a l'article 16, com la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, a l'article 22.1.h atribueixen a les administracions públiques, dins del marc de les seues competències, la funció de foment en la prevenció de la generació residus, la reutilització i preparació, la implantació de la recollida selectiva, la millora de la gestió dels residus i l'impuls i el reforç del mercat de productes procedents de la preparació per a la reutilització i del reciclat.

El Pla director sectorial de prevenció i gestió de residus no perillosos de l'illa d'Eivissa (PDSPIGRE), aprovat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió extraordinària i urgent, de dia 22 de juny de 2020, i publicat al BOIB núm. 116, de 30 de juny de 2020, té com a màxima prioritat la prevenció dels residus, seguida de la seua reutilització, la seua preparació per a la reutilització i el seu reciclatge.

Per la seua banda el PDSPIGRE a l'article 6.3.d atribueix al Consell Insular d'Eivissa l'activitat de foment de les activitats públiques i privades de prevenció, reutilització, preparació per a la reutilització i recollida separada de residus a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa.

A més, amb la finalitat de donar compliment els objectius establerts a la normativa vigent, és fa necessari dur a terme actuacions específiques per prevenir la quantitat de residus produïts, incrementar el percentatge i la qualitat de la recollida selectiva i disminuir la fracció rebuig dipositada a l'abocador, allargant així el seu temps de vida.

Així, es desprèn des del Departament de Gestió Ambiental, Sostenibilitat, Innovació i Transparència, del Consell Insular d'Eivissa la necessitat i la voluntat de fomentar projectes i accions per part dels ajuntaments, enfocats a la prevenció, la reutilització, la preparació per a la reutilització, el reciclatge i la millora de la recollida selectiva de residus no perillosos objecte del PDSPIGRE i de competència municipal, generats a l'illa d'Eivissa.

Segon. Objecte i beneficiaris

La finalitat principal d'aquesta subvenció és fomentar la prevenció, la reutilització, la preparació per a la reutilització, el reciclatge i la millora de la recollida selectiva dels residus domèstics per part dels ajuntaments de l'illa d'Eivissa en totes les seues fases i per a tots els fluxos de residus no perillosos objecte del PDSPIGRE i de competència municipal generats a l'illa, a la fi d'assolir els objectius establerts a la normativa vigent.

Seran subvencionables el personal aliè, el material i altres despeses necessàries per realitzar les actuacions de prevenció, reutilització, preparació per a la reutilització, reciclatge i millora de la recollida selectiva dels residus, incloses les campanyes de difusió i d'informació del projecte i adquisició de béns inventariables necessaris per dur a terme el projecte.

Podran ser beneficiaris d'aquesta subvenció tots els ajuntaments de l'illa d'Eivissa.

Tercer. Dotació econòmica

La quantitat màxima que es destina a la present convocatòria de l'any 2024 és de dos-cents mil euros (200.000 €) del vigent pressupost del Consell Insular d'Eivissa, dels quals 120.000 € són aportacions per a despesa corrent amb càrrec a l'aplicació pressupostària 1700 46200 i 80.000 € són aportacions per a béns inventariables amb càrrec a l'aplicació pressupostària 1700 76200.

La quantia màxima total a la qual podrà aspirar cada ajuntament és de 40.000 €, distribuïts en 24.000 € per a despesa corrent i 16.000 € per a béns inventariables.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds

S'estableix un termini de presentació de les sol·licituds de quinze dies hàbils a comptar des del dia següent de la publicació de l'extracte de la convocatòria al BOIB (Butlletí Oficial de les Illes Balears).

 

 (Signat electrònicament: 19 d'abril de 2024

La cap de secció del Departament de Medi Ambient Belén Planells Tur)