Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 247888
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual es dicten les instruccions relatives al procediment d’admissió i matrícula als cicles formatius de formació professional i als cursos d’especialització del sistema educatiu que s’imparteixen a les Illes Balears per al curs escolar 2024-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (LOMLOE), estableix un nou marc normatiu per al sistema educatiu espanyol que implica, alhora, canvis en la formació professional.

Els ensenyaments de formació professional del sistema educatiu es regulen en el capítol V de la Llei esmentada. L'article 39 estableix que la formació professional en el sistema educatiu comprèn els cicles formatius de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior.

La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, regula en l'article 24 l'oferta de formació professional i en el punt 2 exposa que els ensenyaments de formació professional es podran cursar en règim presencial, semipresencial i a distància.

La Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional, implica una transformació global del sistema de formació professional que ha concretat la necessitat de reinventar el model de formació professional per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, al llarg de tota la seva vida laboral, així com a les de la realitat productiva. El títol II regula l'oferta de formació professional, la integra en una única oferta acreditable, certificable i accessible, que permet així a la ciutadania dissenyar i configurar itineraris propis adaptats a les seves necessitats, capacitats i expectatives. S'estableix un sistema totalment nou de graus de formació professional (A, B, C, D i E), segons les seves amplitud i durada, des de les microformacions (grau A) fins als títols i cursos d'especialització (graus D i E), basat en la progressió formativa, amb la integració en el grau D dels cicles formatius de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior.

Les ofertes de formació professional de grau C, D i, en el seu cas, E, seran de caràcter dual, desenvolupades en règim d'oferta general i intensiva, i es diferenciaran en funció de les característiques següents: la durada de la formació en empresa o organisme equiparat, la participació de l'empresa o organisme equiparat en els resultats d'aprenentatge o mòduls del currículum i l'existència d'un contracte de formació amb l'empresa.

El nou model d'oferta pretén organitzar la formació professional en les diferents modalitats d'impartició presencial, semipresencial i virtual o mixta, de manera que permeti a la persona en formació un procés d'aprenentatge sistematitzat conforme a una metodologia apropiada a la modalitat d'impartició, que haurà de complir els requisits d'accessibilitat i comptar amb assistència tutorial.

El Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del sistema de formació professional (BOE núm. 174, de 22 de juliol), té per objecte el desenvolupament d'un sistema únic i integrat de formació professional regulat per la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional. El títol II regula els graus del Sistema de Formació Professional, concretant en el capítol IV, el grau D, dels cicles formatius, i en el capítol V, el grau E, dels cursos d'especialització, que les administracions educatives han d'organitzar l'admissió segons les diferents vies d'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, mitjançant l'establiment de les reserva de places i la gestió d'aquestes segons els criteris regulats.

La disposició transitòria setena del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del sistema de formació professional, determina que la implantació de la regulació relativa a admissió i accés a les ofertes de graus D i E ha de tenir efectes a partir del curs 2024-2025.

Així, mentre es formalitza l'adaptació de la normativa estatal i autonòmica al que preveu la normativa vigent, s'aproven les instruccions relatives al procediment d'admissió i matrícula als cicles formatius de formació professional i als cursos d'especialització del sistema educatiu que s'imparteixen a les Illes Balears per al curs escolar 2024-2025.

Per tot això, a proposta de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa, fent ús de les facultats que m'atribueixen la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, i la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Aprovar les instruccions que concreten el procediment d'admissió i matrícula als cicles formatius de formació professional del sistema educatiu que s'imparteixen amb caràcter dual en el règim general en la modalitat presencial i la modalitat virtual i els que s'imparteixen en el règim intensiu i als cursos d'especialització de formació professional a les Illes Balears per al curs escolar 2024-2025, les quals s'adjunten com annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Publicar els criteris per adjudicar les places, la documentació que s'ha d'aportar per a l'admissió i el calendari del procediment d'admissió i matrícula als ensenyaments de formació professional en el règim general, en les modalitats de formació professional presencial i formació professional virtual, i en el règim intensiu que figuren en els annexos 2 i 3 d'aquesta Resolució.

3. Publicar aquesta Resolució en en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual començarà a produir efectes l'endemà de la publicació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de publicar-se, d'acord amb l'article 112 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (18 d'abril de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

 

ANNEX 1 Instruccions

Primer Objecte i àmbit d'aplicació

Aquestes instruccions concreten el procediment que s'ha de seguir per a l'admissió i la matrícula als ensenyaments de formació professional en el règim general en la modalitat presencial i la modalitat virtual i en el règim intensiu, en els centres educatius sostinguts amb fons públics que les imparteixen durant el curs 2024-2025. Els ensenyaments de formació professional són els següents:

  1.  Cicles formatius de grau bàsic (GB)
  2.  Cicles formatius de grau mitjà (GM)
  3.  Cicles formatius de grau superior (GS)
  4.  Cursos d'especialització

Segon Accés als cicles formatius de grau bàsic

1. Per accedir als cicles formatius de grau bàsic, s'han de complir simultàniament els requisits següents:

a. Tenir 15 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l'any de l'inici del cicle.

b. Haver cursat el tercer curs d'educació secundària obligatòria o, excepcionalment i a criteri de l'equip docent i del responsable de l'orientació del centre, haver-ne cursat el segon curs.

c. Ser objecte de proposta o sol·licitar a petició pròpia, juntament amb els pares, mares o tutors legals de l'alumne, la incorporació a un cicle formatiu de grau bàsic, quan el perfil vocacional de l'alumne així ho aconselli.

d. En el supòsit de realització de cicles formatius de grau bàsic en règim intensiu, l'alumne ha de tenir complerts 16 anys per poder accedir a la formació pràctica en empresa, atès que està vinculada a la contractació.

2. El requisit previst en la lletra b) de l'apartat anterior no ha de ser aplicable en el cas de joves entre 15 i 18 anys que no hagin estat escolaritzats en el sistema educatiu espanyol i l'itinerari educatiu dels quals n'aconselli la incorporació a un cicle formatiu de grau bàsic com el més adequat per a aquest alumnat, sempre que posseeixi els coneixements de l'idioma que li permetin el seguiment de la formació.

 

Tercer Accés als cicles formatius de grau mitjà

1. Per accedir als cicles formatius de grau mitjà, s'ha de complir un dels requisits següents:

a. Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

b. Tenir el títol de tècnic bàsic o de tècnic.

c. Haver superat una oferta formativa de grau C inclosa en el cicle formatiu.

d. Haver superat un curs de formació específic preparatori per a l'accés a cicles de grau mitjà en centres expressament autoritzats per l'Administració educativa.

e. Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de formació professional de grau mitjà o de grau superior o la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

En els supòsits d'accés per les vies de les lletres c), d) i e), es requereix tenir 17 anys complerts, com a mínim, l'any de realització de la prova o de l'inici de la formació.

2. A més dels requisits establerts en l'apartat anterior, també poden accedir als cicles formatius de grau mitjà les persones que estiguin en possessió d'alguna de les titulacions acadèmiques següents o els que acreditin alguna de les situacions que figuren a continuació:

a. Tenir el títol de tècnic auxiliar (FP1).

b. Tenir el títol de tècnic (cicles formatius de grau mitjà).

c. Estar en possessió del títol de batxiller superior expedit d'acord als plans educatius anteriors a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig.

d. Estar en possessió del títol de batxiller unificat polivalent (BUP) o d'un certificat acreditatiu d'haver superat totes les matèries del batxillerat.

e. Acreditar tenir un màxim de dues matèries pendents en el conjunt dels dos primers cursos del batxillerat unificat polivalent (BUP).

f. Haver superat el segon curs del primer cicle experimental de reforma dels ensenyaments mitjans (REM).

g. Haver superat el tercer curs del pla de 1963 o el segon de comuns experimental dels ensenyaments d'arts aplicades i oficis artístics.

h. Tenir alguna de les titulacions equivalents per a l'accés als cicles formatius de grau superior.

i. Haver superat altres estudis o cursos de formació declarats equivalents a efectes acadèmics a algun dels anteriors:

  • Títol de tècnic superior (cicles formatius de grau superior).
  • Títol universitari amb caràcter oficial i validesa a tot el territori nacional que figuri en el Catàleg de Títols Universitaris Oficials o un altre títol declarat equivalent a una titulació universitària.
  • Estudis en sistemes educatius estrangers homologats amb el títol de batxiller o l'homologació amb el primer curs complet d'aquest títol però que no disposin de l'homologació amb l'ESO.

Quart Accés als cicles formatius de grau superior

1. Per accedir als cicles formatius de grau superior, s'ha de complir un dels requisits següents:

a. Tenir el títol de tècnic de grau mitjà de formació professional o el títol de tècnic d'arts plàstiques i disseny.

b. Tenir el títol de batxiller.

c. Haver superat una oferta formativa de grau C inclosa en el cicle formatiu.

d. Haver superat un curs de formació específic preparatori per a l'accés a cicles de grau superior en centres expressament autoritzats per l'Administració educativa.

e. Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de formació professional de grau superior o la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

f. Tenir un títol de tècnic superior de formació professional o un grau universitari.

En els supòsits d'accés per les vies de les lletres c), d) i e), es requereix tenir 19 anys complerts, com a mínim, l'any de realització de la prova o de l'inici de la formació.

2. També tenen accés als cicles formatius de grau superior les persones que estan en possessió d'alguna de les titulacions acadèmiques o acreditin alguna de les situacions que figuren a continuació:

a. Tenir el títol de batxiller establert en la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

b. Tenir el títol de batxillerat unificat polivalent (BUP) o haver superat totes les matèries de batxillerat.

c. Haver superat el segon curs de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.

d. Haver superat el curs d'orientació universitari o preuniversitari.

e. Estar en possessió del títol de tècnic especialista, tècnic superior o un altre d'equivalent a efectes acadèmics.

f. Estar en possessió d'una titulació universitària o una altra equivalent.

Cinquè Vies d'accés als cicles formatius de grau mitjà

L'accés als cicles formatius de grau mitjà de formació professional s'ha de dur a terme per les vies d'accés següents:

1. Via d'accés amb el títol de graduat en ESO o títol bàsic de formació professional (ESO/GB).

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 80 % per a les persones que tenen el títol d'ESO o de tècnic bàsic de formació professional, amb preferència de les persones que hagin titulat durant els tres darrers cursos acadèmics.

Per a la distribució de les places en aquesta via d'accés s'ha de tenir en compte la reserva del 50 % per a les persones amb el títol bàsic de formació professional i del 50 % per a les persones amb el títol d'ESO, sempre amb respecte al criteri prioritari de la qualificació mitjana obtinguda per la persona sol·licitant.

2. Via d'accés amb un curs de formació específic o prova d'accés.

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 10 % per a les persones que han superat un curs de formació específic o una prova d'accés.

3. Via d'accés amb un o diversos graus C.

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que han superat un o diversos graus C integrats en el cicle formatiu i necessiten cursar els mòduls professionals requerits per completar el grau D.

4. Via d'accés amb el títol de tècnic o de tècnic superior (GM/GS).

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que tenen un títol de tècnic o de tècnic superior.

Sisè Vies d'accés als cicles formatius de grau superior

L'accés als cicles formatius de grau superior de formació professional s'ha de dur a terme per les vies d'accés següents:

1. Via d'accés amb el títol de tècnic de formació professional o el títol de batxiller (GM/Batxiller).

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 80 % per a les persones que tenen el títol de tècnic de formació professional o el títol de batxiller, amb preferència de les persones que han titulat durant els tres darrers cursos acadèmics.

Per a la distribució de les places en aquesta via d'accés s'ha de tenir en compte una reserva del 55 % per a les persones amb el títol de tècnic de formació professional i del 45 % per a les persones amb el títol de batxillerat, sempre amb respecte al criteri prioritari de la qualificació mitjana obtinguda per la persona sol·licitant.

2. Via d'accés amb un curs de formació específic o prova d'accés.

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 10 % per a les persones que han superat un curs de formació específic o una prova d'accés.

3. Via d'accés amb un o diversos graus C.

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que han superat un o diversos graus C integrats en el cicle formatiu i necessiten cursar els mòduls professionals requerits per completar el grau D.

4. Via d'accés amb el títol de tècnic superior (GS).

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que tenen un títol de tècnic superior.

Setè Persones que poden sol·licitar l'admissió als ensenyaments de formació professional

1. Per a l'admissió a un cicle formatiu de grau bàsic, de grau mitjà o de grau superior, per la via d'accés corresponent, és necessari complir els requisits d'accés a l'ensenyament concret.

2. Els alumnes menors de 18 anys poden presentar la sol·licitud d'admissió sempre que disposin d'algun dels documents acreditatius següents:

a. DNI, NIE o targeta d'identitat d'estranger, expedida per la comissaria de policia o per l'oficina d'estrangers.

b. Passaport.

c. Certificat d'empadronament en un municipi.

d. Visat d'estudis.

e. Targeta d'estudiant estranger.

3. Els alumnes majors de 18 anys poden presentar la sol·licitud d'admissió sempre que disposin d'algun dels documents acreditatius següents:

a. DNI, NIE o targeta d'identitat d'estranger expedida per la comissaria de policia o per l'oficina d'estrangers.

b. Passaport.

c. Visat d'estudis.

d. Targeta d'estudiant estranger.

e. Autorització de residència prevista a l'article 197 del Reial decret 557/2011, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei orgànica 4/2000, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, després de la reforma mitjançant la Llei orgànica 2/2009.

f. Autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals, prevista a l'article 198 del Reial decret 557/2011, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei orgànica 4/2000, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, després de la reforma mitjançant la Llei orgànica 2/2009.

4. Els alumnes majors de 18 anys, que no disposen de la documentació establerta en l'apartat anterior, poden presentar la sol·licitud d'admissió en el règim general en la modalitat presencial i virtual, sempre que disposin de l'autorització de residència temporal per raons d'arrelament per a la formació, prevista en l'article 124.4 del Reglament d'estrangeria i reformat pel Reial Decret 629/2022, de 26 de juliol.

Vuitè Requisits d'accés concrets per a la formació professional en la modalitat virtual

1. Les persones interessades a cursar mòduls dels cicles formatius en aquesta modalitat d'ensenyament han de reunir les condicions d'accés al cicle formatiu corresponent, de conformitat amb la normativa general d'admissió als cicles formatius, i han de formalitzar la sol·licitud d'admissió a l'ensenyament respectiu, encara que l'aspirant cursi altres ensenyaments al mateix centre.

2. Les persones que volen accedir als ensenyaments de formació professional en la modalitat virtual han de residir a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

3. Els alumnes que en el curs 2023-2024 ja estaven matriculats en la modalitat virtual mitjançant la plataforma d'ensenyament virtual de les Illes Balears i han superat, com a mínim, el 40 % de les hores dels mòduls del cicle formatiu en què estaven matriculats són considerats alumnes amb prioritat d'elecció. Aquests alumnes tenen preferència per seguir cursant els mateixos ensenyaments durant el curs escolar 2024-2025, abans que els alumnes de nova admissió o els alumnes que no han superat el percentatge establert. Aquests alumnes no estan subjectes a les diferents vies d'accés als cicles formatius. La llista amb la relació d'alumnes amb prioritat d'elecció, que facilita l'aplicació informàtica GestIB, s'ha de publicar a la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa i al centre educatiu corresponent en la data establerta en l'annex 3.

Novè Requisits d'accés als cursos d'especialització

1. Per accedir als cursos d'especialització de grau mitjà s'ha d'estar en possessió d'una de les titulacions de tècnic especificades en la normativa bàsica que estableix el curs d'especialització i els aspectes bàsics del seu currículum. En el cas de disponibilitat de places vacants, també poden accedir-hi les persones que no disposen dels títols requerits i es poden admetre, fins a un màxim del 20 % de les places vacants, les persones que compleixen els requisits que preveu l'article 120.3 del Reial decret 659/2023, segons l'ordre de prelació que s'hi estableix.

2. Per accedir als cursos d'especialització de grau superior s'ha d'estar en possessió d'un dels títols de tècnic superior especificats en la normativa bàsica que estableix el curs d'especialització i els aspectes bàsics del seu currículum. En el cas de disponibilitat de places vacants poden accedir als cursos d'especialització les persones que no tenen els títols requerits, però que compleixen els requisits establerts en l'article 121.2 del Reial decret 659/2023, segons l'ordre de prelació que s'hi estableix.

 

Desè Persones que han de tornar a participar en el procediment d'admissió i adjudicació

1. Els alumnes de la modalitat presencial que vulguin continuar els seus estudis, han de repetir el primer curs i es troben en alguna de les situacions següents, han de tornar a participar en el procés d'admissió:

a. Els alumnes que el curs acadèmic anterior estaven matriculats en un cicle formatiu però han perdut el dret d'assistir-hi i de ser avaluats de conformitat amb la normativa vigent.

b. Els alumnes que el curs acadèmic anterior cursaven un cicle formatiu i els mòduls suspesos superen el 50 % de la càrrega lectiva dels mòduls matriculats, independentment del nombre de mòduls en què estaven matriculats.

2. Els alumnes que han cursat un cicle formatiu en el règim intensiu i volen continuar els ensenyaments han de tornar a participar en el procés d'admissió en la modalitat presencial o virtual quan es troben en alguna de les situacions següents:

a. Els alumnes que no poden promocionar al segon curs perquè no han superat el 50 % de la càrrega lectiva dels mòduls matriculats.

b. Els alumnes que en la segona convocatòria no estan en condicions de promocionar al segon curs.

c. Els alumnes que, per una altra circumstància regulada en la normativa vigent, queden exclosos d'aquest règim d'ensenyament, sense reserva de plaça.

3. Els alumnes en la modalitat virtual que vulguin continuar els ensenyaments en aquesta modalitat han de tornar a participar en el procés d'admissió, siguin o no alumnes preferents. En el cas dels alumnes preferents, tenen prioritat d'elecció dels mòduls sol·licitats.

Onzè Persones eximides de participar en el procediment d'admissió i adjudicació

1. En l'ensenyament del règim general en la modalitat presencial, no han de tornar a participar en el procediment d'admissió ni presentar sol·licitud, però sí que han de matricular-se, les persones en les quals concorren alguna de les circumstàncies següents:

a. Els alumnes repetidors que hagin superat el 50 % de la càrrega lectiva anual dels mòduls matriculats que es matriculin en el mateix centre, cicle i curs que en el curs acadèmic precedent.

b. Els alumnes que promocionen de primer a segon curs, sempre que sigui en el mateix centre. En aquests supòsits, els centres han de garantir la matrícula de l'alumne mitjançant la reserva del nombre de places en cada cicle formatiu, curs i grup necessàries i la persona interessada ha de formalitzar la matrícula en les dates que cada centre educatiu estableixi. Si no formalitza la matrícula en aquests terminis, perd el dret de reserva de plaça.

2. En el cas dels alumnes que volen matricular-se en el segon curs del mateix cicle en un centre diferent centre d'aquell en què superaren el primer curs, han de presentar la sol·licitud de trasllat d'expedient acadèmic en el centre educatiu en el qual volen continuar els estudis, dins la primera quinzena de juliol, com a màxim. L'admissió del trasllat i la matrícula únicament poden realitzar-se en el cas que, finalitzat el termini esmentat, quedin places lliures.

3. Així mateix, per als que han superat el primer curs d'un cicle i volen matricular-se en el segon curs d'un altre títol, que tengui el primer curs en comú amb el curs superat, no han de participar en el procés d'admissió al primer curs, la matrícula a primer curs només és a efectes de convalidació dels mòduls. La matrícula al segon curs únicament pot realitzar-se en el cas que, finalitzat el termini indicat en l'apartat 1.b) d'aquest punt, quedin places lliures.

4. En els apartats 2 i 3, si no hi ha places lliures suficients, l'admissió s'ha de fer considerant com a criteri prioritari la qualificació mitjana obtinguda pel sol·licitant.

Dotzè Actuacions dels centres prèvies al procés d'admissió

1. Abans de l'inici del procés d'admissió, els centres educatius que imparteixen ensenyaments de formació professional han de comprovar el nombre de places que s'ofereixen per a cada cicle formatiu de grau bàsic, per a cada cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior i curs d'especialització, així com també per a cada horari de cadascun dels ensenyaments que consta en l'aplicació informàtica que s'ha de fer servir en el procés d'admissió (GestIB).

2. També s'han d'introduir al GestIB, segons el calendari del punt 1 de l'annex 3, el nombre d'alumnes que han de repetir curs i no han de tornar a participar en el procés d'admissió i altres circumstàncies determinades en el punt precedent.

 

Tretzè Informació necessària per als sol·licitants

1. La informació sobre l'oferta formativa per al curs escolar 2024-2025 i el calendari d'admissió i matrícula es poden consultar a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (http://fp.caib.es). Aquesta informació també es pot trobar a qualsevol dels centres educatius que imparteixen cicles formatius de formació professional del sistema educatiu de les Illes Balears.

2. Abans de l'inici del període d'admissió de sol·licituds, els centres educatius han de posar a l'abast de les persones interessades la informació sobre l'horari en què s'impartiran els cicles formatius que tenen autoritzats (matí o horabaixa) i, si n'és el cas, informació addicional sobre els cicles que s'imparteixen amb una temporalització especial, així com informació dels mòduls que s'imparteixen en instal·lacions que no pertanyen al centre.

3. Així mateix, els centres educatius han de publicar, a la seva pàgina web, el nombre de places inicialment vacants de cada cicle formatiu i els horaris en què s'han d'impartir.

Catorzè Oferta educativa i reserva del nombre de places per grup

1. El nombre de places disponibles per a cada grup (vacants) s'ha de concretar a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

2. Del nombre de places disponibles en cada un dels grups de cada ensenyament de formació professional, prèviament a qualsevol de les reserves establertes normativament, s'ha d'establir una reserva mínima del 5 % del nombre de places disponibles de cada grup per a persones amb discapacitat, així com una reserva mínima del 5 % per a les persones que acreditin la condició d'esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment. Per adjudicar aquestes places reservades, s'han de seguir els criteris concrets determinats en l'annex 2 d'aquesta Resolució.

3. Les vacants de les places reservades per a les persones amb discapacitat i les dels esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment s'acumulen proporcionalment entre la resta de les vies d'accés.

4. En els cicles formatius bàsics en el règim general, en la modalitat presencial, s'ha de reservar el 50 % del nombre de places per grup per a alumnes que provenen del mateix centre.

5. En els cicles de grau mitjà i de grau superior, les places reservades per a les persones que accedeixen per la via d'accés amb un o diversos graus C formen part del còmput d'oferta de places únicament a efectes de desdoblament dels mòduls professionals objecte de matriculació, però no del còmput total de places oferides.

6. En els cicles formatius de formació professional que s'imparteixen en el règim general en la modalitat presencial, si un cop acabat el termini de matrícula, un grup no té un nombre mínim de 10 alumnes, no es poden iniciar els ensenyaments corresponents a aquell cicle formatiu. Excepcionalment, la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa pot autoritzar l'inici dels ensenyaments d'un cicle formatiu amb un nombre inferior d'alumnes.

7. El nombre mínim d'alumnes per grup perquè es puguin dur a terme els ensenyaments de formació professional dual en el règim intensiu és de 15 persones. Excepcionalment, la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa pot autoritzar un nombre inferior d'alumnes.

8. En el règim general, en la modalitat virtual s'estableix un màxim de 60 alumnes per cada professor de cadascun dels mòduls que es poden impartir. En primer lloc, s'han d'adjudicar les places disponibles als alumnes amb prioritat d'elecció que el curs anterior estaven matriculats en un cicle formatiu de formació professional virtual i han superat el 40 % de les hores dels mòduls professionals en què es matricularen. Les places que quedin vacants, una vegada adjudicades als alumnes amb prioritat d'elecció, s'han d'adjudicar a la resta de sol·licitants.

9. S'ha d'establir una reserva del 50 % de les places disponibles (vacants) de cada grup dels cicles formatius de grau mitjà que s'imparteixen en la modalitat presencial a l'IES Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB) per als esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment de les Illes Balears que sol·liciten l'accés per qualsevol de les vies previstes.

10. S'ha d'establir una reserva del 50 % de les places disponibles (vacants) de cada grup dels cicles formatius de grau superior que s'imparteixen en la modalitat presencial a l'IES CTEIB per als esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment de les Illes Balears que sol·liciten l'accés per qualsevol de les vies previstes.

11. La Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa pot autoritzar que els centres ofereixin un nombre distint de places per situacions especials, com poden ser convenis amb empreses o requeriments propis del cicle formatiu.

12. En funció de la demanda de les places proposades, l'oferta educativa així com el nombre de places per grup poden estar subjectes a possibles modificacions. Les modificacions poden afectar a cicles, modalitats d'impartició i torns inicialment plantejats i es pot arribar a eliminar algun dels cicles prevists perquè no tenen garantida la conformació de grup amb el mínim d'alumnat establert.

Quinzè Terminis dels procediments d'admissió als ensenyaments de formació professional

El procediment d'admissió als ensenyaments de formació professional del sistema educatiu és únic per a cada règim o modalitat i, en el cas dels cicles formatius en el règim general en la modalitat presencial i en el règim intensiu, s'ha de desenvolupar en dues fases diferenciades i no excloents; la primera fase, en el mes de juny, i la segona, a final del mes d'agost i principi de setembre. Els terminis per sol·licitar l'admissió i la matrícula als diferents ensenyaments de formació professional estan establerts en l'annex 3 d'aquesta Resolució, en funció del règim o modalitat que es vol cursar.

Setzè Sol·licitud d'admissió telemàtica als cicles formatius

1. Les persones interessades que estiguin en disposició de sol·licitar una plaça als ensenyaments de formació professional, perquè compleixen els requisits d'accés, han de formalitzar l'admissió preferentment mitjançant el respectiu tràmit telemàtic per a cada ensenyament, al qual es pot accedir des de la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (http://fp.caib.es).

2. Els centres educatius i les oficines d'escolarització han de resoldre per via telefònica o telemàtica els dubtes i les dificultats que puguin sorgir als usuaris. L'ajuda també es pot prestar de manera presencial als centres educatius, amb un sistema de cita prèvia, quan els usuaris no han pogut fer el tràmit. Així mateix, la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa posa a disposició de qui ho necessiti l'assessorament mitjançant el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP).

3. L'assistència i l'ajuda en la realització del tràmit telemàtic i en la informació sobre el procés d'admissió per part dels òrgans col·laboradors esmentats en els paràgrafs anteriors d'aquest punt no altera el règim de responsabilitat de la sol·licitud tramitada, que s'entén imputable a la persona que formalitza la sol·licitud d'admissió telemàtica als cicles formatius.

Dissetè Procediment telemàtic per a l'admissió

1. Les persones interessades que estiguin en disposició de sol·licitar una plaça als ensenyaments de formació professionals regulats en aquesta Resolució poden formalitzar la sol·licitud telemàtica d'admissió mitjançant un dels sistemes següents:

a. Sistema autenticat: el sistema d'identitat electrònica per a les administracions Cl@ve, amb el codi d'usuari del GestIB o l'usuari CAIB.

b. Sistema sense autenticar: la combinació del DNI o el NIE amb el número de mòbil de contacte de l'usuari.

2. Les persones que sol·liciten l'admissió a formació professional mitjançant el tràmit telemàtic han d'emplenar la sol·licitud electrònica d'admissió seguint les instruccions de l'assistent de la tramitació telemàtica que es troba a la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (http://fp.caib.es). Hi ha un tràmit telemàtic d'admissió per a cada tipus d'ensenyament, règim i modalitat, un per a cicles formatius de grau bàsic, un per a cicles de grau mitjà, un per a cicles de grau superior i un altre per a cursos d'especialització.

3. La sol·licitud telemàtica conté dues declaracions responsables: una fa referència a la veracitat de totes les circumstàncies al·legades per la persona sol·licitant de cara a la baremació posterior; l'altra, és la declaració responsable respecte a la sol·licitud emplenada només per un dels progenitors o tutors legals quant al vistiplau del tràmit per part de l'altre progenitor o tutor de la persona sol·licitant menor de 18 anys.

4. El tràmit el pot fer la persona sol·licitant, a nom seu si és major d'edat, emplenant les dades que es demanen en el tràmit.

5. En el cas d'alumnes menors de 18 anys, el tràmit telemàtic el pot fer el pare, la mare o els tutors legals que en tenen la pàtria potestat. En el cas de formalitzar la sol·licitud només un dels progenitors o tutors legals, la sol·licitud telemàtica conté la declaració responsable sobre el vistiplau del tràmit per part de l'altre progenitor o tutor del menor. En el cas que la pàtria potestat només recaigui en un dels dos progenitors o sobre un sol tutor, s'ha de justificar aquesta circumstància. El centre educatiu receptor de la sol·licitud pot sol·licitar la documentació que justifica la declaració responsable.

6. Els centres educatius han d'habilitar un correu electrònic a l'efecte de presentar les sol·licituds d'admissió i, si escau, la documentació. L'adreça electrònica d'admissió a formació professional s'ha de publicar a la pàgina web de cada centre educatiu.

7. La sol·licitud d'admissió també es pot presentar de manera presencial al centre educatiu, amb un sistema de cita prèvia. Aquesta informació també s'ha de publicar a la pàgina web de cada centre educatiu.

8. En el cas que l'Administració educativa tengui constància, d'ofici o per part de persones interessades, d'alguna irregularitat o vici determinant en aquest sentit, s'ha d'anul·lar la sol·licitud i s'ha d'excloure a l'alumne sol·licitant del procés d'admissió.

Divuitè Tràmit mitjançant el sistema autenticat

1. Si s'ha realitzat el tràmit telemàtic d'admissió mitjançant el sistema autenticat, el tràmit s'envia de forma automàtica al centre educatiu sol·licitat en primera opció, el qual només ha de recuperar el tràmit per validar-lo.

2. L'usuari autenticat pot adjuntar al tràmit telemàtic la documentació que l'Administració educativa no pugui consultar telemàticament, tot seguint les indicacions de l'assistent de tramitació de l'aplicació. També pot presentar la documentació presencialment al centre sol·licitat en primera opció o també trametre-la a l'adreça electrònica d'admissió de formació professional del centre.

3. En el cas del tràmit del règim general en modalitat presencial i règim intensiu, una mateixa persona pot fer més d'un tràmit d'admissió i el que té validesa és el darrer que ha fet. En la modalitat virtual i cursos d'especialització, es pot fer més d'un tràmit sense que anul·li els anteriors.

Dinovè Tràmit mitjançant el sistema sense autenticar

1. Si s'ha fet el tràmit telemàtic d'admissió mitjançant el sistema sense autenticar, l'usuari ha d'acudir al centre educatiu sol·licitat en primera opció per validar la sol·licitud telemàtica i la documentació. També pot trametre la sol·licitud i la documentació corresponent al correu electrònic d'admissió de formació professional del centre sol·licitat en primera opció.

2. Una mateixa persona pot fer més d'un tràmit d'admissió. En el cas que es faci més d'un tràmit mitjançant el sistema sense autenticar, el que té validesa és el darrer realitzat i presentat per a la formalització al centre educatiu que se sol·licita en primera opció en el termini establert o tramès al correu electrònic d'admissió d'FP del centre educatiu. En la modalitat virtual i cursos d'especialització, es pot fer més d'un tràmit sense que s'anul·lin els anteriors.

Vintè Contingut de la sol·licitud telemàtica d'admissió (tràmit autenticat i sense autenticar)

1. En el cas del tràmit telemàtic dels cicles formatius de grau bàsic en el règim general en la modalitat presencial, la persona sol·licitant pot indicar, per ordre de preferència, fins a cinc opcions de cicles formatius que vol cursar. Els cicles han de coincidir amb els que figuren en el document de la proposta d'incorporació a grau bàsic.

2. En el tràmit telemàtic per als cicles de grau mitjà i de grau superior en el règim general en la modalitat presencial i en el del règim intensiu, la persona sol·licitant ha d'indicar el cicle formatiu que vol cursar i l'horari d'assistència que prefereix, en el cas que aquest cicle s'imparteixi en més d'un règim i/o horari diferent al centre educatiu en què demana la plaça. També pot indicar, per ordre de preferència, fins a nou opcions més de cicles formatius que vol cursar, en els horaris i/o règim que desitja, ja sigui al mateix centre o en altres centres educatius finançats amb fons públics, per si no obté plaça a l'ensenyament que ha demanat com a primera opció. Una vegada indicat el cicle formatiu que es vol cursar, s'ha de seleccionar la via d'accés per la qual se sol·licita l'admissió.

3. Al tràmit telemàtic d'admissió en el règim general en la modalitat virtual, el sol·licitant ha de fer constar la relació ordenada, per ordre de preferència, de tots els mòduls professionals que es volen cursar del cicle corresponent. S'ha de tenir en compte que només es poden matricular, com a màxim, de 1.000 hores lectives per cicle, amb un màxim de dos cicles per persona. En el cas de sol·licitar l'admissió a dos cicles, no es poden matricular de més de 1.500 hores lectives en el conjunt dels dos cicles. La relació de mòduls que s'ofereixen i que s'han de sol·licitar mitjançant el procés telemàtic esmentat, es pot consultar a la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (http://fp.caib.es) i a la pàgina web de l'IEDIB.

4. El tràmit del procés d'admissió als cursos d'especialització és únic per a cada curs d'especialització i centre educatiu, com a única opció.

5. La persona sol·licitant ha d'emplenar la sol·licitud electrònica d'admissió seguint les instruccions de l'assistent de la tramitació telemàtica, que es troba a la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

6. L'interessat ha de proporcionar totes les dades sol·licitades en el tràmit, especialment dos números de telèfon i una adreça electrònica en què se'l pugui localitzar durant tot el procés d'admissió. És responsabilitat de la persona sol·licitant —o dels seus pare, mare o tutors en el cas que sigui menor d'edat— comunicar al centre educatiu demanat en primera opció qualsevol canvi relacionat amb aquestes dades.

7. En tots els tràmits telemàtics l'interessat ha de seleccionar la documentació que acredita les condicions per demanar una plaça per a l'ensenyament, règim o modalitat que vol cursar i la via corresponent, si n'és el cas. En cap cas no s'ha d'indicar en la sol·licitud d'admissió cap altra dada no sol·licitada.

8. En la sol·licitud telemàtica es fa constar la veracitat de totes les circumstàncies al·legades per la persona sol·licitant de cara al barem posterior mitjançant la declaració responsable. En el cas que l'Administració educativa tengui constància, d'ofici o a instància de part, d'alguna irregularitat o vici determinant en aquest sentit, s'ha d'anul·lar la sol·licitud i s'ha excloure l'alumne sol·licitant del procés d'admissió.

Vint-i-unè Compatibilitat de sol·licituds

1. És possible presentar una sol·licitud per a l'admissió a cicles de grau mitjà, una per a cicles de grau superior, una per a cursos d'especialització i una altra per a batxillerat i matricular-se simultàniament en els diferents ensenyaments, sempre que sigui possible compatibilitzar l'assistència presencial.

2. Les persones que compleixen els requisits per cursar cicles de grau mitjà i cicles de grau superior i sol·liciten l'admissió a cicles d'aquests dos nivells han de formalitzar dues sol·licituds telemàtiques d'admissió: una, al centre que imparteix el cicle formatiu de grau mitjà que es vol cursar en primera opció i, l'altra, al centre que imparteix el cicle formatiu de grau superior que es vol cursar en primera opció. En aquest cas, si la persona interessada resulta admesa als dos cicles, només es pot matricular de tots dos si pot compatibilitzar l'assistència presencial a ambdós cicles.

Vint-i-dosè Sol·licitud d'admissió en paper

1. La sol·licitud d'admissió només es pot formalitzar en paper amb caràcter excepcional, quan els centres educatius valorin aquesta possibilitat o quan es donin determinades circumstàncies, com ara:

  • Que el sol·licitant no tengui DNI o NIE.
  • Quan el sol·licitant no hagi pogut formalitzar la sol·licitud telemàtica, malgrat haver rebut suport telefònic o telemàtic per part dels centres.
  • Que el sol·licitant sigui usuari dels serveis socials per situacions de necessitat personal o familiar.
  • Que el sol·licitant tengui dificultats degudes a la barrera idiomàtica.
  • Altres situacions degudament justificades.

2. En aquests casos, les persones sol·licitants poden presentar-se, dins el termini establert, al centre educatiu sol·licitat en primera opció, sempre mitjançant el sistema de cita prèvia.

Vint-i-tresè Documentació que s'ha d'adjuntar al tràmit per a l'admissió als ensenyaments de formació professional

1. La documentació al·legada per les persones sol·licitants en el tràmit del procés d'admissió a formació professional, tant en el tràmit autenticat com en el tràmit sense autenticar, s'ha d'adjuntar al tràmit telemàtic o s'ha d'aportar al centre educatiu demanat en primera opció quan l'Administració educativa no pugui consultar telemàticament aquesta documentació acreditada o quan així ho indiqui l'assistent de la tramitació de l'aplicació.

2. La documentació és la que figura en el punt 2 de l'annex 2 d'aquesta Resolució, en funció de l'ensenyament.

3. Si la documentació no s'ha adjuntat al tràmit telemàtic, s'ha d'enviar, escanejada o fotografiada per les dues cares juntament amb el resguard de la sol·licitud, per correu electrònic a l'adreça d'admissió d'FP del centre demanat en primera opció, abans del darrer dia del termini de presentació de sol·licituds d'admissió, perquè es pugui tenir en compte per a la baremació. També es pot presentar de manera presencial al centre educatiu.

4. Si els estudis d'accés als ensenyaments de formació professional s'han cursat en centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears amb posterioritat al curs 2000-2001, o si s'han cursat en un centre privat que utilitza l'aplicació informàtica GestIB, no s'ha d'adjuntar al tràmit ni s'ha d'aportar la documentació al centre educatiu, atès que està a disposició de l'Administració educativa mitjançant el GestIB. Aquests ensenyaments són els següents:

a. Els ensenyaments d'educació secundària obligatòria.

b. El títol de graduat en educació secundària obligatòria.

c. Un programa de qualificació professional inicial.

d. El títol de formació professional bàsica.

e. El títol de batxiller, de tècnic i/o de tècnic superior.

5. En el cas que s'aporti com a requisit d'accés el títol de tècnic en Arts Plàstiques i Disseny, s'ha d'aportar l'original i una còpia dels documents que justifiquen els requisits d'accés o adjuntar-los al tràmit, seguint les indicacions de l'assistent de la tramitació de l'aplicació.

6. Si els estudis que donen accés als ensenyaments de formació professional no s'han cursat a les Illes Balears o s'han cursat en un centre privat que no utilitza l'aplicació informàtica GestIB, s'ha d'aportar l'original i una còpia dels documents que justifiquen els requisits d'accés o adjuntar-los al tràmit, seguint les indicacions de l'assistent de la tramitació de l'aplicació.

7. Les persones sol·licitants que han superat la prova d'accés a cicles formatius de formació professional a les Illes Balears amb posterioritat al curs 2017-2018 no han d'aportar ni adjuntar al tràmit aquesta documentació, atès que està a disposició de l'Administració educativa mitjançant l'aplicació informàtica GestIB. Si aquest requisit no s'ha obtingut a les Illes Balears, s'ha d'aportar l'original i una còpia de la documentació que justifica el requisit d'accés o adjuntar-la al tràmit, seguint les indicacions de l'assistent de la tramitació de l'aplicació.

8. Tota aquesta documentació serveix perquè, mitjançant l'aplicació informàtica per a la gestió educativa de les Illes Balears, es puntuïn les sol·licituds de conformitat amb els criteris que consten a cada un dels annexos d'aquesta Resolució.

9. Si la documentació es presenta fora de termini (excepte en el cas que el centre la demani d'ofici) o no es presenta de manera correcta durant el termini establert, no es pot tenir en compte a l'efecte de computar el criteri afectat en el barem.

Vint-i-quatrè Gestió de les sol·licituds d'admissió

1. Si l'usuari ha realitzat un tràmit mitjançant el sistema autenticat, el centre educatiu sol·licitat en primera opció només ha de recuperar el tràmit. Aquesta sol·licitud ja està registrada i validada. Si és necessari aportar documentació, l'usuari pot adjuntar-la durant el tràmit o pot fer-la arribar al centre durant el termini de presentació de sol·licituds.

2. Si el tràmit s'ha realitzat mitjançant el sistema sense autenticar, l'interessat ha de validar la seva sol·licitud telemàtica i adjuntar-hi la documentació pertinent, si n'és el cas. L'usuari ha d'imprimir el justificant de la seva sol·licitud i presentar-lo al centre educatiu sol·licitat en primera opció. Si no el pot imprimir en el moment de fer el tràmit, una vegada al centre educatiu, la persona encarregada ha de convertir el tràmit en sol·licitud i imprimir dos rebuts, que el sol·licitant ha de signar. Un rebut ha de ser per al centre educatiu i l'altre, per a la persona interessada.

3. El centre docent que rep presencialment la sol·licitud d'admissió ha de comprovar amb la persona sol·licitant que està ben emplenada i que hi adjunta tota la documentació que s'hi indica.

4. També ha de comprovar que la persona interessada té l'edat requerida per iniciar els ensenyaments en què sol·licita la plaça.

5. D'acord amb la normativa vigent, els centres no poden percebre cap quantitat econòmica per gestionar una sol·licitud d'admissió.

Vint-i-cinquè Detecció de falsedats en la sol·licitud

1. La falsedat de les dades aportades en les sol·licituds d'admissió, així com l'existència d'alguna irregularitat en el procés de tramitació de la sol·licitud per part del pare, la mare o el tutor legal, o per part de l'alumne en cas que aquest sigui major d'edat, comportarà la nul·litat de les instàncies i les sol·licituds quedaran excloses del procés.

2. El centre educatiu que ho detecti ho ha de comunicar a la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa perquè n'informi la Comissió de Garanties d'Admissió, prevista en el punt 49 d'aquestes instruccions.

Vint-i-sisè Trasllat de les dades de les sol·licituds a l'aplicació informàtica per a la gestió educativa

1. El centre educatiu ha de traslladar al GestIB les dades que consten en les sol·licituds d'admissió que s'han presentat en el termini corresponent, una vegada confrontades amb les que figuren en l'aplicació informàtica o, en el seu cas, amb la documentació que s'hi adjunta, i actualitzar-les, sempre que no siguin coincidents amb les que hi consten.

2. El termini per traslladar les dades al GestIB es determina en els respectius calendaris dels diferents ensenyaments, annexos d'aquesta Resolució.

3. En el cas que l'interessat no indiqui l'horari en què vol cursar un cicle formatiu en la sol·licitud en paper, el centre educatiu que ha rebut la sol·licitud pot traslladar a l'aplicació informàtica la petició per cursar el cicle en l'horari que estimi convenient d'entre tots els possibles, sense dret a reclamació per part de l'interessat.

Vint-i-setè Sorteig per determinar les lletres del criteri per dirimir les situacions d'empat

1. La Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa ha d'efectuar un sorteig públic per cada un dels processos d'admissió a formació professional, mitjançant un programa informàtic, per determinar el número de sol·licitud a partir de la qual s'ha de seguir l'ordre alfabètic per fer les adjudicacions. S'han de tenir en compte els dos llinatges de la sol·licitud corresponent a aquest número i, a partir d'aquests dos llinatges (o d'un llinatge en el cas de llinatge únic), s'ha d'adjudicar l'admissió en ordre ascendent.

2. El resultat del sorteig s'ha d'introduir en l'aplicació informàtica GestIB perquè es pugui fer l'ordenació automàtica de les sol·licituds. També s'ha de publicar a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

Vint-i-vuitè Procediment per determinar quines persones s'hi han d'admetre

1. Transcorregut el termini d'admissió de sol·licituds corresponent, si en el centre educatiu hi ha places suficients per atendre totes les sol·licituds de les persones amb condicions d'accés per a cada tipus d'ensenyament, s'entén que totes hi són admeses, i així han de figurar a les llistes provisionals i definitives.

2. Si el nombre de sol·licituds rebudes és major que el de places disponibles, una vegada acabat el termini d'admissió corresponent, l'aplicació informàtica per a la gestió educativa (GestIB) ordena totes les sol·licituds de conformitat amb el que es determina en el respectius annexos d'aquesta Resolució. L'ordenació automàtica aplica el barem en relació amb la primera petició que consti a la sol·licitud i el manté per a la resta de peticions.

3. L'aplicació informàtica per a la gestió educativa (GestIB) facilita totes les llistes als cicles formatius de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior, a cada cicle i horari, règim i modalitat de cada centre educatiu que imparteix aquests ensenyaments.

Vint-i-novè Publicació de les llistes provisionals del règim general, modalitat presencial, i del règim intensiu de sol·licitants amb la baremació sense adjudicació de plaça

1. Els centres educatius han de publicar la llista provisional de les persones que han sol·licitat l'admissió a cicles de formació professional bàsica, a cicles formatius de grau mitjà, de grau superior i cursos d'especialització, per cadascuna de les vies d'accés i per cada tipus d'ensenyament i centre, que han demanat com a primera opció, i per cada horari, si n'és el cas (llista provisional de sol·licitants).

2. En les llistes hi ha de constar la baremació assignada a cada sol·licitant que ha demanat plaça com a primera opció, sempre que compleixin els requisits d'admissió. Això no suposa, en cap cas, l'adjudicació de plaça. Es tracta de llistes provisionals de sol·licitants, perquè l'usuari comprovi que se l'ha baremat correctament segons les dades que ha aportat. També s'ha de publicar, si escau, la llista de persones excloses provisionalment, amb menció explícita de la causa d'exclusió (llista provisional de persones excloses).

3. Les llistes s'han de publicar ordenades a partir de quatre xifres numèriques aleatòries del document d'identificació dels interessats, a l'efecte de donar difusió amb la informació degudament anonimitzada, amb indicació de la baremació de cada sol·licitant i diferenciant cada una de les vies d'accés.

4. És fonamental que la persona interessada comprovi que les dades publicades en les llistes són correctes. Les llistes es publiquen a la pàgina web de cada centre educatiu. La publicació de les llistes té els efectes de notificació als interessats.

Trentè Publicació de les llistes provisionals en la modalitat virtual amb adjudicació provisional de mòdul o mòduls

1. Els centres educatius han de publicar la llista provisional de les persones que han sol·licitat l'admissió al règim general en la modalitat virtual al mòdul o mòduls dels cicles formatius de grau mitjà i de grau superior per cadascuna de les vies d'accés.

2. En les llistes hi ha de constar la baremació assignada a cada sol·licitant el que ha demanat com a primera opció amb adjudicació provisional de mòdul o mòduls, sempre que compleixin els requisits d'admissió (llista provisional de sol·licitants admesos). També han de constar la resta de persones que han demanat plaça al mòdul o mòduls però que, tot i que compleixen els requisits d'admissió, no consten com a admeses provisionalment perquè no hi ha més places disponibles.

3. Els centres educatius també han de publicar, si escau, la llista de persones excloses provisionalment, amb menció explícita de la causa d'exclusió.

4. Les llistes s'han de publicar ordenades a partir de quatre xifres numèriques aleatòries del document d'identificació dels interessats, a l'efecte de donar difusió amb la informació degudament anonimitzada, amb indicació de la baremació de cada sol·licitant i diferenciant cada una de les vies d'accés.

5. És fonamental que l'interessat comprovi que les dades publicades en les llistes són correctes. Les llistes es publiquen a la pàgina web de cada centre educatiu. La publicació de les llistes té els efectes de notificació a les persones interessades.

6. Totes les llistes també es poden consultar des de la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

Trenta-unè Publicació de la llista provisional dels cursos d'especialització amb adjudicació de plaça

1. El centre educatiu ha de publicar la llista provisional de persones admeses al curs d'especialització, amb reserva de plaça. En la llista hi han de constar la resta de persones que han demanat plaça, però que no figuren com a admeses provisionalment perquè no hi ha més places disponibles.

2. El centre educatiu també ha de publicar, si és el cas, la llista de persones excloses provisionalment, amb menció explícita de la causa d'exclusió.

3. La llista s'ha de publicar a la pàgina web del centre educatiu, a partir de quatre xifres numèriques aleatòries del document d'identificació dels interessats, a l'efecte de donar difusió amb la informació degudament anonimitzada, amb indicació de la baremació de cada persona sol·licitant.

4. És fonamental que l'interessat comprovi que les dades publicades a les llistes són correctes. Les llistes es publiquen a la pàgina web de cada centre educatiu. La publicació de les llistes té els efectes de notificació a les persones interessades.

Trenta-dosè Termini per presentar reclamacions i rectificacions

1. Es poden formular reclamacions i rectificacions sobre el que consta en les llistes provisionals esmentades durant els dies establerts en els respectius calendaris de cada ensenyament.

2. Les reclamacions es poden presentar presencialment al centre educatiu o telemàticament mitjançant el sistema Cl@ve o amb el codi d'usuari del GestIB o l'usuari CAIB. El tràmit de reclamació es troba a la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (http://fp.caib.es).

3. Durant aquest termini, només es pot aportar la documentació que els requereix expressament el centre educatiu. La documentació ha de tenir data d'emissió, com a màxim, del darrer dia del termini d'admissió a l'ensenyament concret.

4. Amb la publicació de les llistes definitives d' admesos s'entenen resoltes totes les reclamacions i rectificacions.

Trenta-tresè Publicació de la llista definitiva d'admesos amb adjudicació o reserva de plaça

1. Un cop resoltes les reclamacions, s'ha de publicar la llista definitiva de persones admeses, amb reserva de plaça. En la llista també hi han de constar la resta de persones que compleixen els requisits d'accés i han demanat plaça com a primera opció però no han estat admeses perquè no hi ha més places vacants. En les llistes, es pot indicar, si escau, l'admissió en segona opció o en opcions següents (llista definitiva de persones admeses i en espera amb totes les opcions).

2. El mateix dia, cada centre educatiu ha de publicar la llista d'espera definitiva de les persones del seu centre, que és diferent de la llista esmentada en el paràgraf anterior. Els sol·licitants només queden en llista d'espera de la plaça demanada en primera opció. Les llistes d'espera definitives per centres les facilita l'aplicació informàtica GestIB.

3. Els centres educatius també han de publicar, si escau, la llista de persones definitivament excloses, amb menció explícita de la causa d'exclusió.

4. La publicació de les llistes s'ha de fer a la pàgina web de cada centre educatiu. Aquestes llistes es publiquen ordenades per quatre xifres numèriques aleatòries del document d'identificació de la persona interessada, a l'efecte de donar difusió amb la informació degudament anonimitzada. La publicació de les llistes té els efectes de notificació a les persones interessades i són les úniques vàlides per al procés d'admissió als ensenyaments de formació professional.

5. Contra la llista definitiva de persones admeses i excloses, es pot interposar un recurs d'alçada davant la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la llista. La resolució del recurs exhaureix la via administrativa.

Trenta-quatrè Consulta individual del resultat del procés

1. Els sol·licitants poden fer una consulta telemàtica, de caràcter individual, de les llistes provisionals i de les definitives mitjançant un enllaç a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa. Per fer-la, han d'introduir a la casella corresponent el DNI o el NIE i la data de naixement. Només poden consultar el resultat de la seva sol·licitud. També es pot fer la consulta identificant-se com a usuari del GestIB.

2. La consulta només es pot fer si, en el tràmit telemàtic, el sol·licitant no marca la casella que especifica concretament que no vol que aquesta sol·licitud pugui ser consultada, en cap cas, per Internet a través de la web http://escolaritzacio.caib.es.

Trenta-cinquè Matrícula de les persones admeses

1. Les persones que consten en les llistes definitives d'admesos als cicles formatius han de formalitzar la matrícula al centre educatiu corresponent els dies assenyalats ens els respectius calendaris de l'annex 3. També poden formalitzar la matrícula amb la tramesa corresponent al correu electrònic d'admissió d'FP del centre sol·licitat en primera opció, sempre seguint les instruccions establertes a l'efecte pel centre educatiu les quals s'han de publicar a la seva pàgina web.

2. Les persones que siguin admeses per primera vegada als cicles formatius de grau bàsic s'han de matricular de la totalitat dels mòduls del primer curs.

3. Les persones que siguin admeses per cadascuna de les vies d'accés a un cicle formatiu de grau mitjà, de grau superior i cursos d'especialització, en la modalitat presencial i virtual, es poden matricular de la totalitat dels mòduls del primer curs del cicle formatiu o bé es poden matricular només dels mòduls que els interessa cursar.

4. En el cas del règim intensiu, les persones admeses s'han de matricular a la totalitat dels mòduls del primer curs. La matrícula al cicle formatiu d'FP intensiva no garanteix la contractació per part d'una empresa, atès que la formalització del contracte està sotmesa als criteris de selecció de la pròpia empresa, a la situació socioeconòmica actual i a la normativa laboral vigent. Igualment, tampoc no es garanteix que l'empresa assignada es trobi a la mateixa localitat de residència de l'alumne. Si arribat el moment de formalitzar el contracte no és possible dur-lo a terme, el centre ha de canviar la matrícula de l'alumne i passar-lo a la modalitat presencial.

5. Els alumnes matriculats en la modalitat virtual tenen, a tots els efectes, la consideració d'alumnes oficials del centre educatiu autoritzat per impartir el cicle formatiu en la modalitat virtual. Als alumnes, una vegada matriculats, se'ls facilitarà el codi d'usuari i la clau d'accés que permet accedir a la corresponent plataforma d'ensenyament virtual de les Illes Balears.

6. Les persones que siguin admeses al cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències i Protecció Civil (SEA21) i no disposin del permís de conducció vigent de la classe B, com a mínim, només poden formalitzar la matrícula als mòduls professionals que no tenen continguts relacionats amb la conducció de vehicles següents:

a. 1533. Inspecció d'Establiments, Esdeveniments i Instal·lacions per a la Prevenció d'Incendis i Emergències.

b. 0055. Atenció Sanitària Inicial en Situacions d'Emergència.

c. 1709. Itinerari Personal per a l'Ocupabilitat I.

d. 1664. Digitalització Aplicada als Sectors Productius.

7. Les persones que siguin admeses al cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències Sanitàries (SAN21) i no disposen del permís de conducció vigent de la classe B, com a mínim, poden formalitzar la matrícula a tots els mòduls professionals del cicle amb l'excepció del mòdul 0052. Manteniment Mecànic Preventiu del Vehicle, atès que té continguts relacionats amb la conducció de vehicles.

8. Els centres han de traslladar les dades de matrícula a l'aplicació informàtica GestIB i actualitzar les dades de la persona matriculada, en el cas que no estiguin actualitzades.

9. Si una persona que ha estat admesa en alguna de les opcions sol·licitades, no formalitza la matrícula en el període establert, s'entén que renuncia a la plaça adjudicada, queda fora del procés d'admissió a l'ensenyament corresponent i, en conseqüència, queda exclosa de la llista d'espera de la seva primera opció. Aquesta plaça es considera vacant per renúncia.

 

Trenta-sisè Anul·lació d'ofici de la matrícula per falta objectiva de condicions

1. Per als ensenyaments de formació professional el perfil professional dels quals requereix determinades condicions psicofísiques lligades a situacions de seguretat o salut, el centre educatiu pot requerir l'aportació de la documentació justificativa necessària, o la realització de determinades proves, quan així s'indiqui en la norma per la qual es regula cada títol o quan s'especifiqui en aquesta Resolució.

2. En aquests supòsits, el centre educatiu ha de comunicar a l'alumne o als seu representant legal, en el cas que sigui menor d'edat, de forma motivada, per escrit i per un mitjà fefaent, aquest condicionant de la matriculació provisional. L'informe del centre educatiu s'ha de trametre a la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa perquè, previ informe del Departament d'Inspecció Educativa, pugui resoldre l'anul·lació d'ofici de la matrícula si es conclou que no reuneix les condicions exigibles abans esmentades.

3. Si a conseqüència de les dades facilitades per la persona interessada en el moment de la inscripció, els responsables del centre tenen coneixement d'una situació de presumpta falta de condicions d'aquesta o en el cas que s'apreciïn en el transcurs de l'activitat educativa indicis d'absència de les condicions objectives assenyalades anteriorment, la direcció del centre, en el termini màxim d'un mes, ha de comunicar-li que la seva matriculació té caràcter provisional i iniciar el procediment anteriorment descrit.

Trenta-setè Procediment per a l'adjudicació de les places que queden vacants després de la matrícula

1. Els centres que, una vegada acabat el termini de matrícula, tenguin places vacants en els cicles formatius de grau bàsic o en els cicles formatius de grau mitjà i/o de grau superior, en els mòduls d'FP virtual o cursos d'especialització perquè alguna de les persones admeses no s'ha matriculat i, a més, tenguin persones en les llistes d'espera de primeres opcions corresponents, han d'adjudicar-les a les persones que hi figuren per ordre rigorós, fins a exhaurir-les.

2. Per dur a terme les adjudicacions, el centre educatiu ha de comunicar personalment a les persones que consten en la llista d'espera que disposen d'una vacant. El centre, que ha d'anar per ordre, s'ha de posar en contacte amb les persones sol·licitants per SMS o mitjançant correu electrònic. La persona interessada té fins al dia lectiu següent per formalitzar la matrícula a partir del moment en què expressa, verbalment o per escrit, l'acceptació de la plaça. Si en un termini de 24 hores, a comptar a partir de l'enviament de l'SMS o del correu electrònic, l'interessat no ha estat localitzat o no ha formalitzat la matrícula, s'ha d'oferir la plaça a la persona que està a continuació en la llista, i així successivament.

3. L'Oficina d'Escolarització d'FP pot gestionar la llista d'espera dels centres educatius, en el cas que els centres no compleixin aquest procediment.

4. La no acceptació d'una plaça vacant de les sol·licitades o la no formalització de la matrícula en el termini establert comporta la renúncia automàtica a la llista d'espera definitiva corresponent.

5. Una vegada finalitzat el procediment, els centres educatius han d'actualitzar les places vacants i les places ocupades abans de la publicació de les places vacants a què fa referència el punt següent. Això no impedeix que, des del moment que hi hagi places vacants, malgrat que s'hagi iniciat la segona fase, els centres educatius que tenen llista d'espera han d'adjudicar-les seguint el mateix procediment, amb la màxima diligència possible.

Trenta-vuitè Publicació de les places vacants

Amb posterioritat a l'adjudicació de les places que queden vacants després de la matrícula esmentada en el punt precedent, la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa ha de publicar les places vacants de tots i cadascun dels cicles formatius o cursos d'especialització, si s'escau, a la seva pàgina web.

Trenta-novè Segona fase del procediment d'admissió

1. En finalitzar el procediment d'admissió i matrícula de la primera fase i quan la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa ha fet pública la relació de les vacants dels ensenyaments de formació professional, s'inicia la segona fase del procediment telemàtic d'admissió.

2. En la segona fase només es pot sol·licitar plaça als ensenyaments dels quals s'hagi publicat vacant.

3. Amb caràcter general, poden participar en aquest procediment d'admissió totes les persones que compleixin els requisits d'accés a l'ensenyament corresponent dins el termini establert en aquesta segona fase.

Quarantè Segona fase del procediment de sol·licituds d'admissió

1. La segona fase del procediment per a l'admissió a les places vacants dels cicles formatius s'ha de formalitzar, preferentment, mitjançant el tràmit telemàtic, al qual es pot accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa (http://fp.caib.es). Només amb caràcter excepcional, la sol·licitud d'admissió es pot formalitzar en paper, quan els centres educatius valorin aquesta possibilitat.

2. Tot el procediment d'admissió i de la matrícula de la segona fase s'ha de dur a terme i s'ha de tramitar en els mateixos termes que el tràmit de la primera fase.

3. Les persones que sol·liciten l'admissió han d'emplenar la sol·licitud electrònica d'admissió seguint les instruccions de l'assistent de la tramitació. Hi ha un tràmit telemàtic d'admissió per a cada un dels ensenyaments. S'han de tenir en compte les mateixes indicacions respecte al procediment telemàtic d'admissió establertes en la primera fase del procés.

Quaranta-unè Contingut de la sol·licitud telemàtica d'admissió de GB, GM, GS i CE (tràmit autenticat i sense autenticar) de la segona fase del procés

1. Els sol·licitants poden indicar, per ordre de preferència, els cicles formatius que volen cursar entre les places vacants publicades. Així mateix, també han de posar l'horari de preferència, si fos el cas. El nombre de places que poden sol·licitar en cada sol·licitud canvia segons els ensenyaments:

  • Per a GB, fins a 5 opcions.
  • Per a GM i GS, fins a 10 opcions.
  • Per als cursos d'especialització, han de presentar una sol·licitud per cadascun dels cursos i centres.

2. S'han de proporcionar totes les dades sol·licitades en el tràmit, especialment, dos números de telèfon i una adreça electrònica en què es pugui localitzar la persona sol·licitant durant tot el procés d'admissió. És responsabilitat de l'interessat o dels seus pares o tutors, en el cas de sol·licitants menors d'edat, comunicar al centre educatiu demanat en primera opció qualsevol canvi relacionat amb aquestes dades.

3. L'interessat ha de seleccionar la informació que s'ha de tenir en compte per a l'adjudicació d'una de les places seleccionades, seguint les instruccions de l'assistent de la tramitació de l'aplicació.

4. En cap cas no s'ha d'indicar en la sol·licitud d'admissió cap altra dada no sol·licitada. En la sol·licitud telemàtica es fa constar la veracitat de totes les circumstàncies al·legades pel sol·licitant de cara al barem posterior mitjançant la declaració responsable. En el cas que l'Administració educativa tengui constància, d'ofici o a instància de part, d'alguna irregularitat o vici determinant en aquest sentit, s'ha d'anul·lar la sol·licitud i s'ha d'excloure l'alumne sol·licitant del procés d'admissió.

5. S'han de seguir les indicacions de l'assistent de la tramitació de l'aplicació per a la tramitació correcta del procés i per a la presentació de la documentació al centre educatiu.

Quaranta-dosè Procediment per determinar quines persones s'han d'admetre en la segona fase del procés en el règim intensiu i en la modalitat presencial

1. Transcorregut el termini d'admissió de sol·licituds de la segona fase del procés, l'aplicació informàtica per a la gestió educativa ha d'ordenar totes les sol·licituds de grau bàsic de conformitat amb els mateixos criteris de la 1a fase. No és necessari presentar el document de proposta d'incorporació a grau bàsic.

2. Transcorregut el termini d'admissió de sol·licituds de la segona fase del procés, l'aplicació informàtica per a la gestió educativa ha d'ordenar totes les sol·licituds, de grau mitjà i de grau superior de conformitat amb els criteris següents:

a. Primer criteri: haver titulat durant els tres darrers cursos acadèmics. Només per als cicles de grau mitjà i de grau superior.

b. Segon criteri: la qualificació mitjana de l'ensenyament, titulació o certificat que acredita que es compleixen els requisits que permeten accedir al cicle formatiu. Les places s'han d'adjudicar per ordre de major a menor puntuació.

3. L'ordenació automàtica aplica el barem amb relació a la primera petició que consta en la sol·licitud.

 

Quaranta-tresè Adjudicació de places que resten vacants finalitzada la segona fase del procés d'admissió en el règim general, modalitat presencial, i en el règim intensiu

1. Una vegada finalitzat el procés d'admissió i matrícula de la segona fase, les places que resten vacants ha d'adjudicar-les l'Oficina d'Escolarització d'FP de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

2. Així, les persones interessades a cursar algun ensenyament de formació professional del qual hi hagi places vacants han de demanar cita a l'Oficina d'Escolarització d'FP. En el cas de les places vacants de Menorca, d'Eivissa o de Formentera, s'ha de demanar cita a les delegacions territorials d'Educació respectives. La informació de la petició de cita s'ha de publicar a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

3. Els alumnes procedents de sistemes educatius estrangers que estiguin pendents de l'homologació o la convalidació dels seus estudis als corresponents estudis del sistema espanyol, també han de demanar cita a l'Oficina d'Escolarització d'FP per poder optar a alguna de les places vacants en les dates establertes per aquest cas. Han d'aportar l'original i una còpia de la sol·licitud de convalidació o d'homologació dels seus estudis.

4. En aquest procediment, els interessats s'han de presentar en el dia, l'hora i el lloc en què han estat citats. En aquest moment han d'acreditar que compleixen els requisits per accedir a l'ensenyament que volen cursar i han de presentar la documentació que s'indica en l'annex 2 d'aquesta Resolució, d'acord amb la situació en què es troben.

5. Les persones interessades que accepten una plaça vacant en aquest procediment de cites han de formalitzar la matrícula en el termini que els indiqui l'Oficina d'Escolarització d'FP. En el cas que no es formalitzi la matrícula en el període establert, es considera que renuncien a la plaça adjudicada i, en conseqüència, aquesta plaça adjudicada es considera vacant per renúncia.

Quaranta-quatrè Sol·licitud d'admissió fora de termini als cursos d'especialització i als mòduls vacants en la modalitat virtual

Les persones interessades a cursar aquests ensenyaments, tant els cursos d'especialització com els de la modalitat virtual, que no han fet la sol·licitud en termini establert, una vegada finalitzat el període de matrícula i, si encara resten places o mòduls amb places vacants, poden sol·licitar plaça al centre on volen cursar els estudis.

Quaranta-cinquè Matrícula a mòduls que quedin vacants

1. Els mòduls dels cicles formatius de grau bàsic que quedin vacants després que les persones que demanen plaça a tot el curs d'aquests ensenyaments i els alumnes que repeteixen curs s'hagin matriculat, s'han d'oferir, en primer lloc, als alumnes de 17 anys i, a continuació, als alumnes de 16 anys que han sol·licitat l'admissió a aquests ensenyaments i no han pogut optar a una plaça vacant a tot el cicle.

2. Quan hi hagi vacants en determinats mòduls del primer curs dels cicles formatius de grau bàsic, els centres educatius han d'oferir-les a les persones que consten en la llista d'espera, fins a completar el nombre màxim d'alumnes autoritzat, sempre seguint l'ordre marcat per ocupar aquestes places vacants, que és el que s'estableix en el punt anterior.

3. Quan hi hagi vacants en determinats mòduls del primer curs dels cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, els centres educatius han d'oferir-les a les persones que consten en les llistes d'espera, fins a completar el nombre màxim d'alumnes autoritzat.

4. En la modalitat virtual, els centres que, una vegada acabat el termini de matrícula, tenguin places vacants perquè alguna de les persones admeses no s'ha matriculat en el termini establert, han d'adjudicar-les a les persones que no han pogut matricular-se de tots els mòduls que han sol·licitat. S'ha de tenir en compte el nombre màxim d'hores lectives susceptibles de matrícula per alumne i cicle, així com la resta de requisits establerts en aquesta Resolució. Cal respectar el límit de 1.000 hores per cicle, amb un màxim de dos cicles, i de 1.500 hores en el conjunt dels dos cicles. També s'han de tenir en compte els requisits previs de matrícula als mòduls establerts per cursar cada cicle. Posteriorment, els centres que encara tenguin places vacants i, a més, tenguin persones en la llista d'espera, han d'adjudicar-les a les persones que hi consten per ordre rigorós de la llista fins que les places vacants s'hagin exhaurit.

5. Per fer això, els centres educatius han de comunicar personalment a les persones que consten en la llista d'espera que disposen d'un o més mòduls vacants. El centre, que ha d'anar per ordre, s'ha de posar en contacte amb els sol·licitants, per SMS o correu electrònic. L'interessat té fins al dia lectiu següent per formalitzar la matrícula a partir del moment en què expressa, verbalment o per escrit, l'acceptació de la plaça. Si en un termini de 24 hores a comptar a partir de l'enviament de l'SMS o del correu electrònic l'interessat no ha estat localitzat o no ha formalitzat la matrícula, s'ha d'oferir la plaça al següent de la llista, i així successivament. El centre ha de fer la matrícula mitjançant l'aplicació informàtica GestIB i ha d'emetre un resguard, que ha de lliurar a la persona matriculada.

6. L'Oficina d'Escolarització d'FP pot oferir vacants de determinats mòduls del primer curs d'un cicle formatiu en el règim general en la modalitat presencial en els procediments de cita o ho pot comunicar personalment (telefònicament o mitjançant un missatge a la bústia dels telèfons facilitats a la sol·licitud) a la primera persona no admesa que consti en qualsevol de les llistes d'espera definitives, en el cas que els centres no compleixin aquest procediment. Si la persona interessada accepta el mòdul o mòduls vacants, ha de formalitzar la matrícula al centre educatiu en el termini que li indiqui l'Oficina d'Escolarització d'FP.

7. A les persones que formalitzin la matrícula del mòdul o mòduls que queden vacants, només se'ls pot cobrar, a més de l'assegurança escolar, la part proporcional al nombre de mòduls matriculats respecte de la quantitat total màxima establerta de pagament que s'ha de fer per col·laborar a les despeses que genera el cicle complet.

8. La matrícula al mòdul o mòduls, en la modalitat presencial del règim general, que queden vacants només comporta la reserva de plaça per a cursos escolars posteriors sempre que s'hagi superat el 50 % de la càrrega lectiva anual dels mòduls matriculats. Per això, si la persona interessada vol continuar el cicle formatiu i no supera el percentatge establert, ha de concórrer al procediment general d'admissió i matrícula els propers cursos escolars.

Quaranta-sisè Adjudicació de places vacants derivades de l'anul·lació de matrícules una vegada iniciat el curs escolar

1. A partir del moment que el centre educatiu disposi de places derivades d'anul·lacions de matrícules, ha d'adjudicar-les a les persones que consten en les respectives llistes d'espera definitives de cada centre fins a completar el nombre màxim d'alumnes autoritzat.

2. Així, els centres han d'adjudicar les places vacants en algun dels cicles complets, o vacants a algun dels mòduls d'un cicle o curs d'especialització, fins que totes les places es cobreixin, validant la prematrícula a l'Oficina d'Escolarització d'FP, mitjançant el GestIB, abans de formalitzar la matrícula de la persona que figura en la llista d'espera.

3. L'Oficina d'Escolarització d'FP pot gestionar l'adjudicació d'aquestes vacants en el supòsit que els centres incompleixin el procediment.

Quaranta-setè Matrícula excepcional als cicles formatius de grau bàsic

1. Com a mesura de caràcter excepcional per a la millora de l'eficiència educativa, una vegada finalitzat el procediment d'admissió i matrícula als cicles formatius de grau bàsic de la segona fase i el procediment d'adjudicació de places per part de l'Oficina d'Escolarització d'FP, els alumnes de 18 anys o més grans que el poden cursar, poden demanar-lo directament a la direcció del centre educatiu on s'imparteix el cicle que volen cursar.

2. Si una vegada acabat tot el procediment d'admissió d'alumnes a aquests cicles, el centre té places vacants i hi està d'acord, ha de tramitar la petició al Departament d'Inspecció Educativa perquè n'autoritzi la incorporació excepcional. Una vegada autoritzada, el centre educatiu ho ha de comunicar, fefaentment, a la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa, perquè en tengui constància. Per formalitzar la matrícula, els alumnes autoritzats excepcionalment han de presentar tota la documentació necessària per incorporar-se al cicle.

Quaranta-vuitè Termini màxim per a la matrícula als ensenyaments de formació professional que es cursen segons l'organització temporal ordinària

El procediment d'adjudicació i de matrícula descrit en aquestes instruccions ha d'haver finalitzat en el termini de 15 dies hàbils des de l'inici de les activitats lectives de l'ensenyament corresponent. Una vegada passat aquest termini no es pot formalitzar cap matrícula.

Quaranta-novè Comissió de Garanties d'Admissió a Formació Professional

1. La Comissió d'Admissió a Formació Professionals és l'òrgan supervisor del procés d'admissió d'alumnes als ensenyaments de formació professional que s'imparteixen a les Illes Balears i del compliment de les normes que el regulen.

2. La Comissió també exerceix funcions com a òrgan consultiu i proposa solucions als recursos d'alçada que, atesa la complexitat que tenen, se li presentin. En aquests casos, pot elaborar una proposta de resolució vinculant perquè la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa l'elevi a definitiva o hi dicti resolució en contra.

3. La Comissió de Garanties d'Admissió a Formació Professional ha d'estar integrada pels membres següents:

a. La directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa, com a presidenta, o la persona en qui delegui.

b. El cap del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals, o la persona en qui delegui.

c. Dues persones, designades per la directora general de Planificació i Gestió Educativa, una de les quals ha de ser la responsable de l'Oficina d'Escolarització d'FP.

d. Un inspector o inspectora, en representació del Departament d'Inspecció Educativa, designat pel cap del Departament d'Inspecció Educativa.

e. La persona que designi la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, en representació del sector empresarial.

f. La persona que designi la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), en representació de l'Administració local.

g. La persona que designi la Confederació d'Associacions de Pares d'Alumnes (COAPA), en representació de les famílies.

h. Un director o directora de centre, en representació dels centres educatius públics que imparteixen cicles formatius a les Illes Balears.

i. Un director o directora de centre, en representació dels centres educatius privats o concertats que imparteixen cicles formatius a les Illes Balears.

j. Un assessor de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa, que actuarà com a secretari.

La Comissió de Garanties d'Admissió a Formació Professional es constitueix anualment i es reuneix, com a mínim, dues vegades per curs acadèmic durant el període d'admissió.

Cinquantè Cofinançament

1. Els ensenyaments de formació professional poden estar finançats per un dels ajuts següents:

a. La creació de nova oferta formativa en modalitat presencial o intensiva, així com també la nova oferta a distància, cursos d'especialització i modular, impartida en centres públics i sostinguts amb fons públics (IES, CIFP, CEPA i CC) està finançada pel Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

b. La creació de nous cicles o la transformació de cicles existents de grau mitjà bilingües en modalitat presencial, impartida en centres públics i sostinguts amb fons públics (IES, CIFP i CC) està finançada pel Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

2. Per aquest motiu, tots els documents necessaris per desenvolupar aquests ensenyaments i per al procés d'admissió i matrícula han d'incloure els emblemes i logotips corresponents. Així mateix, els centres educatius han d'informar sobre aquests ajuts, tant a la pàgina web com al tauler d'anuncis del centre.

Cinquanta-unè Aspectes que no es preveuen en aquestes instruccions

La directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa pot adoptar els actes que siguin necessaris per al desplegament i per a la concreció d'aquesta norma així com altres aspectes que no es preveuen en aquestes instruccions.

 

ANNEX 2

1. Criteris per adjudicar les places en el règim intensiu i en el règim general en la modalitat presencial i virtual del graus D (cicles de grau bàsic, grau mitjà i grau superior) i grau E (cursos d'especialització)

A. Criteris per adjudicar les places dels cicles de grau bàsic (GB)

1. Prèviament a l'adjudicació de les places vacants, s'ha de fer la reserva de les places de grau bàsic segons l'ordre següent:

a. Reserva de les persones amb discapacitat.

b. Reserva de les persones que acreditin la condició d'esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment.

c. Reserva per als alumnes procedents del mateix centre.

Si el nombre de sol·licituds d'alumnes és superior al nombre de places reservades, s'han d'ordenar totes les sol·licituds i adjudicar en primer lloc les reserves esmentades anteriorment, d'acord amb els grups que figuren a continuació:

a. Primer grup: alumnes de disset anys, o que els compleixen abans del 31 de desembre de l'any de la sol·licitud d'admissió als cicles de GB.

b. Segon grup: alumnes de setze anys, o que els compleixen abans del 31 de desembre de l'any de la sol·licitud d'admissió als cicles de GB.

c. Tercer grup: alumnes de quinze anys, o que els compleixen abans del 31 de desembre de l'any de la sol·licitud d'admissió als cicles de GB.

D'acord amb la proposta d'incorporació, s'han d'admetre, successivament, els alumnes dels grups primer, segon i tercer, d'acord amb els criteris següents:

a. Primer criteri: haver cursat el tercer curs d'educació secundària obligatòria, amb preferència davant els alumnes que han cursat el segon curs d'educació secundària obligatòria.

b. Segon criteri: la qualificació mitjana de les matèries avaluades en els estudis d'educació secundària obligatòria. En aquest cas, s'han de sumar les qualificacions de cadascuna de les matèries avaluades o, en el seu cas, els àmbits o mòduls que consten en el certificat acadèmic de l'educació secundària obligatòria. La nota mitjana només s'ha de tenir en compte als efectes d'admissió. Les places s'han d'adjudicar per ordre de puntuació, de major a menor.

c. Tercer criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex 1 de la Resolució.

2. Respecte als criteris per adjudicar la resta de places, cal tenir en compte que, si el nombre de sol·licituds d'alumnes és superior al nombre de places reservades, s'han d'ordenar totes les sol·licituds d'acord amb els criteris establerts en el punt 1 anterior.

B. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior i cursos d'especialització per a les persones amb discapacitat i per als esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment

Els criteris per adjudicar les places dels cicles formatius de grau mitjà i de grau superior reservades per a persones amb discapacitat i per als esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment són els següents:

a. Primer criteri: la qualificació mitjana de l'ensenyament, titulació o certificat que acredita que es compleixen els requisits que permeten accedir al cicle formatiu o curs d'especialització per la via d'accés corresponent. En aquest cas, les places s'han d'adjudicar per ordre de major a menor puntuació, independentment de la via d'accés.

b. Segon criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

Les sol·licituds de les persones incloses en aquest apartat B que no obtinguin plaça en aplicar els criteris esmentats s'han de valorar, segons el barem, amb la resta de sol·licitants en cadascuna de les vies d'accés.

C. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau mitjà corresponents a la via d'accés amb el títol de graduat en ESO o tècnic bàsic de formació professional (ESO/GB)

1. Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 80 % de les places vacants, que s'han de distribuir amb una reserva del 50 % per a les persones amb el títol bàsic de formació professional i del 50 % per les persones amb el títol d'ESO.

1.1. Els criteris que s'han d'aplicar per adjudicar les places corresponents a l'accés amb títol bàsic de formació professional són els següents:

a. Primer criteri: haver titulat durant els tres darrers cursos acadèmics.

b. Segon criteri: que el cicle formatiu sol·licitat en primera opció sigui un dels inclosos en les famílies professionals que donen preferència per a l'admissió en cas de concurrència competitiva, establertes en el punt 7 de l'annex del títol corresponent.

c. Tercer criteri: la qualificació mitjana del títol de tècnic bàsic de formació professional, per ordre de puntuació, de major a menor.

d. Quart criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex 1 de la Resolució.

1.2. Els criteris que s'han d'aplicar per adjudicar les places corresponents a l'accés per la via del títol de graduat en ESO són els següents:

a. Primer criteri: haver titulat durant els tres darrers cursos acadèmics.

b. Segon criteri: la qualificació mitjana de l'ensenyament que permet accedir al cicle formatiu per aquesta via per ordre de puntuació, de major a menor.

c. Tercer criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat.

 

2. Pel que fa al càlcul de la qualificació mitjana de l'expedient acadèmic, s'han de tenir en compte els aspectes següents:

  • La qualificació mitjana del títol d'ESO s'ha de calcular utilitzant la mitjana aritmètica de les matèries que figurin en l'expedient acadèmic de 3r i 4t de l'ESO o dels àmbits, els mòduls professionals i el projecte inclosos en el cicle formatiu de grau bàsic.
  • La translació de les qualificacions numèriques s'ha de fer amb dos decimals per arrodoniment, a la centèsima més pròxima o, en cas d'equidistància, a la superior. La mitjana l'emet l'aplicació informàtica GestIB.
  • Quan no hi ha qualificació numèrica, s'ha d'aplicar el criteri següent:
    • Insuficient (IN): 3
    • Suficient (SU): 5
    • Bé (BE): 6
    • Notable (NT): 7,5
    • Excel·lent (EX): 9.
  • Les matèries amb convalidacions (C) o exempcions (X) no s'han de tenir en compte per calcular la nota mitjana.
  • Si la persona interessada aporta el títol d'ESO però no té de la qualificació mitjana, el centre receptor de la sol·licitud l'ha de calcular, si aquesta mitjana no està a disposició de l'Administració educativa mitjançant l'aplicació informàtica GestIB.
  • La qualificació mitjana de l'expedient acadèmic que s'ha de tenir en compte en el cas de les persones que tenguin algun dels altres ensenyaments que donen accés als cicles de grau mitjà és la que figura en el títol, en el llibre de qualificacions o en un certificat acadèmic personal.
  • Quan les qualificacions de la resta d'estudis que hi donen accés directe estiguin indicades sense expressió numèrica, el càlcul de la qualificació mitjana s'ha de fer amb la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en cadascuna de les matèries, assignatures o mòduls que consten en el certificat acadèmic personal, un cop transformada la qualificació qualificativa en quantitativa de conformitat amb el barem establert en l'apartat tercer d'aquest segon punt. Les matèries, assignatures o mòduls exempts i la valoració del mòdul Formació en Centres de Treball no es tenen en compte per al càlcul.
  • Per calcular la qualificació mitjana que s'ha de tenir en compte per a l'admissió als cicles formatius de les persones procedents de sistemes educatius estrangers que s'incorporen al sistema educatiu espanyol, només s'han de tenir en compte les qualificacions obtingudes en les matèries cursades a partir del tercer curs d'ESO.
  • El càlcul de la qualificació mitjana dels estudis cursats mitjançant sistemes educatius estrangers que han estat homologats o convalidats amb estudis espanyols que donen accés als cicles formatius de grau mitjà, el fa l'Àrea d'Alta Inspecció d'Educació a les Illes Balears.
  • El càlcul de la qualificació mitjana de l'ESO cursada quan aquest ensenyament s'organitzava curricularment mitjançant cicles o quan la persona interessada s'incorporava des de l'EGB a l'ESO o a l'ESPA i altres situacions no recollides en aquest annex, s'ha de fer per matèries i no per àmbits.

D. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau mitjà corresponents a la via d'accés amb un curs de formació específic o prova d'accés

1. Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 10 % per a les persones que han superat un curs de formació específic o una prova d'accés.

Els criteris per adjudicar les places reservades per a l'accés per aquesta via són els següents:

a. Primer criteri: la qualificació obtinguda per ordre de major a menor puntuació de:

  • El curs de formació específic per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà.
  • La prova d'accés a un cicle formatiu de formació professional corresponent.
  • La prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
  • La mitjana dels mòduls obligatoris del PQPI de la mateixa família professional que el cicle al qual es vol accedir en primera opció.

b. Segon criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

2. S'ha de tenir en compte que la realització de la prova d'accés a cicles formatius es pot eximir d'acord amb l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 7 de febrer de 2012 per la qual es regulen les proves d'accés als cicles formatius de formació professional del sistema educatiu a les Illes Balears, així com també el que s'indica en l'article 110.5 del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del Sistema de Formació Professional.

3. Quant a la qualificació obtinguda en la prova d'accés, cal tenir en compte els aspectes següents:

a. Si en alguns dels certificats que aporta l'interessat per demostrar que té accés als cicles formatius de grau mitjà mitjançant prova d'accés, no hi consta cap qualificació numèrica, s'ha d'entendre que aquesta persona té la qualificació de 5 a efecte de la puntuació. Aquests certificats són:

  • Prova d'accés a grau mitjà.
  • Exempció de fer la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
  • Acumulació d'exempcions de fer totes les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà de FP.
  • Prova d'accés de caràcter general als ensenyaments esportius de règim especial de grau mitjà i a les formacions esportives de nivell 1.
  • Prova d'accés a la universitat per a més gran de 25 anys.

b. Si la persona interessada ha superat alguna de les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà de formació professional i també té l'exempció de fer la resta de les parts de la prova, la qualificació de la prova d'accés és, a tots els efectes, la mitjana aritmètica de les qualificacions de les parts avaluades i superades.

4. Quant a la qualificació obtinguda en el curs de formació específic, si no consta cap qualificació final numèrica, s'ha d'entendre que la persona interessada té la qualificació de 5 a l'efecte de la puntuació.

E. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau mitjà corresponents a la via d'accés amb un o diversos graus C

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que han superat un o diversos graus C integrats en el cicle formatiu i necessiten cursar els mòduls professionals requerits per completar el grau D.

Els criteris per adjudicar les places reservades per a l'accés per aquesta via són els següents:

a. Primer criteri: la qualificació mitjana dels certificats de graus C integrats en el cicle sol·licitat. En cas que no aparegui cap nota mitjana es considerà que és un 5.

b. Segon criteri: el nombre d'hores de certificats de graus C integrats en el cicle sol·licitat, per ordre de major a menor quantitat.

c. Tercer criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

F. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau mitjà corresponents a la via d'accés amb títol de tècnic o tècnic superior (GM/GS)

1. Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que tenen un títol de tècnic o de tècnic superior.

1.1. Els criteris per adjudicar les places reservades per a l'accés per aquesta via són els següents:

a. Criteri de prioritat: la qualificació mitjana del títol de grau mitjà o de grau superior, per ordre de major a menor puntuació.

b. Segon criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

1.2. Una vegada aplicats els criteris anteriors, si encara resten places vacants, s'han d'adjudicar a la resta de persones que acreditin estar en possessió del títol de batxiller o les persones que acreditin tenir una titulació universitària, per aquest ordre i d'acord amb la qualificació mitjana de l'expedient acadèmic de l'alumne, per ordre de major a menor puntuació. Per resoldre situacions d'empat, s'aplicarà el punt 1.1.b) anterior.

1.3. En el cas que una persona pugui acreditar que té estudis de més d'una de les vies, ha d'aportar al centre o adjuntar al tràmit telemàtic la documentació que vol que es tengui en compte a l'hora de ser puntuada perquè el centre educatiu la introdueixi a l'aplicació informàtica GestIB. El centre educatiu no es fa responsable de l'elecció de l'ensenyament aportat per la persona interessada per tenir en compte en la baremació.

G. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau superior corresponents a la via d'accés amb títol de tècnic de formació professional o el títol de batxiller (GM/batxiller)

1. Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 80 % per a les persones que tenen el títol de tècnic de formació professional o el títol de batxiller, que s'han de distribuir amb una reserva del 55 % per a les persones amb el títol de tècnic de formació professional i del 45 % per a les persones amb el títol de batxiller.

1.1. Els criteris que s'han d'aplicar per adjudicar el 55 % de les places reservades a l'accés amb títol de tècnic de formació professional són els següents:

a. Primer criteri: alumnes que han finalitzat aquests ensenyaments en els tres darrers cursos acadèmics.

b. Segon criteri: qualificació mitjana del títol, per ordre de major a menor puntuació.

c. Tercer criteri: alumnes que sol·liciten un cicle formatiu en primera opció de la mateixa família professional que el cicle formatiu de grau mitjà que han cursat.

d. Quart criteri de desempat: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

1.2. Els criteris que s'han d'aplicar per adjudicar el 45 % de les places reservades per a les persones amb el títol de batxiller o equivalent,són els següents:

a. Primer criteri: alumnes que han finalitzat aquests ensenyaments en els tres darrers cursos acadèmics.

b. Segon criteri: qualificació mitjana del títol.

c. Tercer criteri de desempat: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

2. En el cas que una persona pugui acreditar que té estudis de més d'una de les vies, ha d'aportar al centre o adjuntar al tràmit telemàtic la documentació que vol que es tengui en compte a l'hora de ser puntuada perquè el centre educatiu la introdueixi a l'aplicació informàtica GestIB. El centre educatiu no es fa responsable de l'elecció de l'ensenyament aportat per la persona interessada per tenir en compte en la baremació.

3. Per al càlcul de la qualificació mitjana de l'expedient acadèmic, cal tenir en compte els aspectes següents:

  • La qualificació mitjana de l'expedient acadèmic de les persones que tenen el títol de batxiller o de tècnic superior o de la resta d'ensenyaments que donen accés als cicles de grau superior que s'ha de tenir en compte és la que figura en el títol, en el llibre de qualificacions o en un certificat acadèmic personal.
  • Si la qualificació mitjana no hi consta, s'han de sumar les qualificacions obtingudes en cadascuna de les matèries, assignatures o mòduls que consten en el certificat acadèmic personal i s'ha de calcular la mitjana aritmètica. Les matèries, assignatures o mòduls exempts i la valoració del mòdul de Formació en Centres de Treball no es tenen en compte per al càlcul. La nota mitjana que s'ha de tenir en compte per a l'admissió als cicles formatius de grau superior és la mitjana aritmètica obtinguda, expressada amb el nombre enter i dos decimals.
  • Quan les qualificacions dels estudis que hi donen accés directe esan indicades sense expressió numèrica, el càlcul de la nota mitjana s'ha de fer amb la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en cadascuna de les matèries, assignatures o mòduls que consten al certificat acadèmic personal, un cop transformada la qualificació qualificativa en quantitativa, de conformitat amb el barem que s'indica a continuació. Les matèries, assignatures o mòduls exempts i la valoració del mòdul de Formació en Centres de Treball no es tenen en compte per al càlcul. La nota mitjana que s'ha de tenir en compte per a l'admissió als cicles formatius de grau superior és la mitjana aritmètica obtinguda, expressada amb el nombre enter i dos decimals. El barem abans indicat és el següent:
    • Suficient: 5
    • Bé: 6
    • Notable: 7,5
    • Excel·lent: 9
    • Matrícula d'honor: 10.

H. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau superior corresponents a la via d'accés amb un curs de formació específic o prova d'accés

1. Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 10 % per a les persones que han superat un curs de formació específic o una prova d'accés.

Els criteris per adjudicar les places reservades per a l'accés per aquesta via són els següents:

a. Primer criteri: la qualificació obtinguda per ordre de major a menor puntuació de:

  • La qualificació obtinguda en el curs de formació específic per a l'accés a cicles formatius de grau superior, sempre de la mateixa família professional que sol·licita.
  • La qualificació obtinguda en una prova d'accés a un cicle formatiu de formació professional corresponent.
  • La qualificació en la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Els sol·licitants que acrediten tenir superada la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys han de presentar el certificat en què consti l'opció de la prova superada i la qualificació final obtinguda.

b. Segon criteri: sorteig per determinar l'ordre de prelació de les persones sol·licitants, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

2. S'ha de tenir en compte que la realització de la prova d'accés a cicles formatius es pot eximir d'acord amb l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 7 de febrer de 2012 per la qual es regulen les proves d'accés als cicles formatius de formació professional del sistema educatiu a les Illes Balears, així com també el que s'indica en l'article 114.5 del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, per el qual es desenvolupa l'ordenació del Sistema de Formació Professional.

3. Quant a la qualificació obtinguda en la prova d'accés, cal tenir en compte els aspectes següents:

a. Si en alguns dels certificats que aporta l'interessat per demostrar que té accés al cicles formatius de grau mitjà mitjançant prova d'accés, no consta cap qualificació numèrica, s'ha d'entendre que aquesta persona té una qualificació de 5 a efecte de la puntuació. Aquests certificats poden ser de:

  • Prova d'accés a grau superior.
  • Exempció de fer la prova d'accés a cicles formatius de grau superior
  • Acumulació d'exempcions de fer totes les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau superior de FP conforme la normativa vigent.
  • Prova d'accés singular al cicle formatiu de GS de FP en què sol·licita plaça.
  • Prova d'accés a la universitat per a més gran de 25 anys.

b. Si l'interessat té superada alguna de les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà de formació professional i també té l'exempció de fer la resta de les parts de la prova, la qualificació de la prova d'accés és, a tots els efectes, la mitjana aritmètica de les qualificacions de les parts avaluades i superades.

I. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau superior corresponents a la via d'accés amb un o diversos graus C

Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que hagin superat un o diversos graus C integrats en el cicle formatiu i necessiten cursar els mòduls professionals requerits per completar el grau D.

Els criteris per adjudicar les places reservades per a l'accés per aquesta via són els següents:

a. Primer criteri: la qualificació mitjana dels certificats de graus C integrats en el cicle sol·licitat. En cas que no aparegui nota mitjana, es considerarà que és un 5.

b. Segon criteri: el nombre d'hores de certificats de graus C integrats en el cicle sol·licitat, de nivell 3.

c. Tercer criteri desempat: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

J. Criteris per adjudicar les places reservades als cicles formatius de grau superior corresponents a la via d'accés amb el títol de tècnic superior o títol universitari

1. Per a l'accés per aquesta via s'ha de fer una reserva del 5 % per a les persones que tenen un títol de tècnic superior de formació professional.

1.1. Els criteris per adjudicar les places reservades per a l'accés per aquesta via són els següents:

a. Qualificació mitjana del títol.

b. Sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex I de la Resolució.

1.2. Una vegada aplicats els criteris anteriors, si encara resten places vacants, s'han d'adjudicar a la resta de persones que acreditin estar en possessió d'una titulació universitària o equivalent seguint els mateixos criteris del punt anterior.

K. Criteris per adjudicar les places reservades als cursos d'especialització corresponents a la via d'accés amb un títol de tècnic (accés amb un GM)

1. Els criteris que s'han d'aplicar per adjudicar les places dels cursos d'especialització amb títol de tècnic són els següents:

a. Primer criteri: qualificació mitjana del títol que dona accés al curs d'especialització, segons el reial decret corresponent, per ordre de major a menor puntuació.

b. Segon criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex 1 de la Resolució.

2. En cas de disponibilitat de places publicades les llistes definitives d' admesos, per a l'accés de persones que no compten amb la titulació establerta en els respectius reals decrets, els centres educatius han d'aplicar els criteris de prelació indicats en l'article 120.3 del Reial decret 659/2023.

L. Criteris per adjudicar les places reservades als cursos d'especialització amb un títol de tècnic superior (accés GS)

1. Els criteris que s'han d'aplicar per adjudicar les places dels cursos d'especialització amb títol de tècnic superior són els següents:

a. Primer criteri: qualificació mitjana del títol que dona accés al curs d'especialització segons el reial decret corresponent, per ordre de major a menor puntuació.

b. Segon criteri: sorteig per determinar les lletres per dirimir les situacions d'empat, d'acord amb l'article 27 de l'annex 1 de la Resolució.

2. En cas de disponibilitat de places, l'accés de persones que no compten amb la titulació establerta en els respectius reials decrets, els centres educatius han d'aplicar els criteris de prelació indicats en l'article 121.2 del Reial decret 659/2023.

M. Criteris per adjudicar les places reservades en la 2a fase del procés d'admissió

1. Per a cicles de grau bàsic, els criteris són els mateixos que s'indiquen en l'apartat A del punt 1. No és necessari presentar el document de proposta d'incorporació.

2. Per a cicles de grau mitjà, cicles de grau superior i cursos d'especialització de conformitat amb els criteris següents:

a. Primer criteri: haver titulat durant els tres darrers cursos acadèmics. Només es tindrà en compte per a l'accés a GM i GS.

b. Segon criteri: la qualificació mitjana de l'ensenyament, titulació o certificat que acredita que es compleixen els requisits que permeten accedir al cicle formatiu. Les places s'han d'adjudicar per ordre de major a menor puntuació.

2. Documentació que s'ha d'aportar quan l'Administració educativa no la pugui consultar telemàticament o quan així ho indiqui l'assistent de la tramitació de l'aplicació informàtica GestIB

Si la persona sol·licitant ha cursat els estudis en una altra comunitat autònoma o en un centre privat que no utilitza l'aplicació informàtica GestIB, ha d'aportar l'original i una còpia de la documentació que justifica els requisits d'accés. Si la documentació indicada no inclou la nota mitjana que ha obtingut en els estudis esmentats, el centre receptor n'ha de fer el càlcul.

A. ASPECTES COMUNS SOBRE LA DOCUMENTACIÓ QUE S'HAN DE PRESENTAR PER LES VIES D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS I CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ

1. En totes les vies d'accés per a l'admissió als estudis de Formació Professional, amb la sol·licitud, s'han de presentar l'original i una còpia de la documentació acreditativa, segons correspongui:

  • Si la persona que sol·licita la plaça és menor d'edat, ha de d'adjuntar un dels documents acreditatius que indiqui que compleix el requisit d'edat per a l'ensenyament sol·licitat, DNI, NIE, passaport o altres documents especificats en punt 7.2 de l'annex 1.

També s'han d'acreditar les dades d'ambdós pares o tutors legals i adjuntar-ne els documents oficials d'identificació. En cas de constar només la signatura d'un dels tutors legals del menor, també s'ha d'aportar una declaració responsable.

  • Si la persona que sol·licita la plaça és major d'edat, el document acreditatiu que ha de presentar és el DNI, el NIE, el passaport o un dels que s'indiquen en els punts 7.3 i 7.4 de l'annex 1.

2. Les persones amb discapacitat han d'aportar també el dictamen d'escolarització emès pels equips d'orientació educativa i psicopedagògica o pel departament d'orientació del centre del qual provenen i/o el certificat oficial que acredita el tipus i el grau de discapacitat que tenen, expedit per un organisme oficial competent en matèria de serveis socials.

3. Els esportistes d'alt nivell o d'alt rendiment han d'aportar, a més de la documentació necessària per a la via d'accés corresponent, la documentació que acrediti aquesta condició.

4. Per a l'accés de determinats cicles formatius de GM també s'ha de presentar la documentació següent:

  • Les persones que volen accedir al cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències i Protecció Civil (SEA21) han d'adjuntar a la sol·licitud, a més, l'original i una còpia del permís de conducció vigent de la classe B, com a mínim, per formalitzar la matrícula a la totalitat dels mòduls que conformen el cicle formatiu, així com un certificat mèdic oficial que acrediti que no pateixen cap tipus de malaltia cardiorespiratòria que els pugui impedir l'exercici professional de l'activitat per a la qual prepara aquest cicle formatiu (vegeu-ne el punt 35.6 de les instruccions (annex 1).
  • Les persones que demanen una plaça en el cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències Sanitàries (SAN21) han d'adjuntar a la sol·licitud, a més, l'original i una còpia del permís de conducció vigent de la classe B, com a mínim, per formalitzar la matrícula a la totalitat dels mòduls que conformen el cicle formatiu (vegeu-ne el punt 35.7 de les instruccions (annex 1).
  • Les persones que volen accedir al cicle formatiu de grau mitjà de Navegació i Pesca Litoral (MAP24) han d'adjuntar a la sol·licitud, a més, un certificat mèdic oficial que acrediti que no pateixen cap alteració en la percepció dels colors que els pugui impedir l'exercici professional de l'activitat per a la qual prepara aquest cicle formatiu. El certificat es pot substituir pel reconeixement mèdic d'embarcament marítim, vigent i apte sense restriccions, expedit per l'Institut Social de la Marina.
  • Les persones que volen accedir al cicle formatiu de grau mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps Lliure (AFD21) han de marcar al tràmit telemàtic la graella que fa referència a aquest cicle formatiu en la qual declaren responsablement que no pateixen cap tipus de malaltia cardiorespiratòria o cap altre tipus de malaltia que els pugui impedir l'exercici professional de l'activitat per a la qual prepara aquest cicle formatiu.

5. Per a l'accés de determinats cicles formatius de GS també s'ha de presentar la documentació següent:

  • Les persones que volen accedir al cicle formatiu de grau superior de Transport Marítim i Pesca d'Altura (MAP32) han d'adjuntar a la sol·licitud, a més, un certificat mèdic oficial que acrediti que no pateixen cap alteració en la percepció dels colors que els pugui impedir l'exercici professional de l'activitat per a la qual prepara aquest cicle formatiu. El certificat es pot substituir pel reconeixement mèdic d'embarcament marítim, vigent i apte sense restriccions, expedit per l'Institut Social de la Marina.
  • Les persones que volen accedir al cicle formatiu de grau superior d'Ensenyament i Animació Socioesportiva (AFD31) o al cicle de Condicionament Físic (AFD32) han de marcar al tràmit telemàtic la graella que fa referència a aquests cicles en la qual declaren responsablement que no pateixen cap tipus de malaltia cardiorespiratòria o cap altre tipus de malaltia que els pugui impedir l'exercici professional de l'activitat per a la qual prepara aquest cicle formatiu.

B. DOCUMENTACIÓ QUE S'HA D'APORTAR PER A L'ADMISSIÓ A GB

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'admissió a GB s'ha de presentar l'original i una còpia dels documents següents:

  • Document de la proposta d'incorporació a GB.

Aquest document, derivat de la proposta d'incorporació d'alumnes als cicles formatius de grau bàsic, que ha de derivar del consell orientador establert en l'article 28.9 de la LOMLOE, només té efectes per al procediment d'admissió i no el pot suplir. El model oficial es publica a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

  • Certificat acadèmic en què constin les matèries avaluades dels estudis d'educació secundària obligatòria.

C. DOCUMENTACIÓ QUE S'HA D'APORTAR PER A L'ADMISSIÓ A GM, SEGONS LES VIES D'ACCÉS

1. Via ESO o tècnic bàsic de formació professional (ESO/GB)

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar, l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, la persona interessada compleix les condicions acadèmiques que li permeten accedir al cicle per la via d'accés corresponent:

a. Títol de graduat en ESO o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat els estudis.

b. Títol professional bàsic o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un cicle formatiu de grau bàsic.

2. Via d'accés amb un curs específic preparatori o prova d'accés a GM

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, la persona interessada compleix les condicions acadèmiques que li permeten accedir al cicle per aquesta via d'accés:

a. Certificat d'haver superat el curs de formació específic per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà.

b. Certificat d'haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà de formació professional.

c. Certificat acadèmic que acredita que s'han superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial. La documentació indicada ha d'incloure la nota mitjana que va obtenir en els mòduls obligatoris. Si no hi consta, el centre receptor n'ha de fer el càlcul. També hi ha de constar el perfil professional del programa de qualificació professional inicial.

d. Certificat d'haver superat la prova d'accés de caràcter general als ensenyaments esportius de règim especial de grau mitjà i a les formacions esportives de nivell 1.

e. Certificat d'haver superat la prova d'accés a qualsevol cicle formatiu de grau superior de formació professional.

f. Certificat d'haver superat el curs de formació específic per a l'accés a cicles formatius de grau superior.

g. Certificat d'haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

h. Documentació que justifica l'exempció de fer la prova d'accés a grau mitjà:

  • Certificat de tenir superada una prova d'accés singular a un cicle formatiu de grau mitjà de formació professional.
  • Certificat de tenir superada una prova d'accés de caràcter general als ensenyaments esportius de règim especial de grau superior o a les formacions esportives de nivell 3.
  • Certificat de tenir superada una prova d'accés de caràcter general a cicles formatius de grau superior d'ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny.
  • Certificat de tenir superada la prova general d'accés a la Formació Permanent del Professorat del grau de Disseny, del grau d'Art Dramàtic o del grau de Música.

i. Documentació que justifica tenir l'exempció de fer totes les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà de formació professional. En aquest cas, s'ha d'entendre que aquesta persona té una qualificació de 5 a l'efecte d'establir el barem.

j. Certificat que justifica tenir superada alguna de les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà de formació professional a les Illes Balears i la documentació que justifica l'exempció de fer la resta de les parts de la prova d'accés. En aquest cas, s'ha d'entendre que aquesta persona té la qualificació de la part superada a l'efecte d'establir el barem.

k. Certificat que justifica tenir superada alguna de les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau superior a les Illes Balears i tenir, a més, la documentació que justifica l'exempció de fer la resta de les parts de la prova d'accés. En aquest cas, s'ha d'entendre que aquesta persona té la qualificació de la part superada a l'efecte d'establir el barem.

2. Declaració responsable que indiqui que, en el moment de sol·licitar la plaça, no té cap titulació o requisit que permeti l'accés directe als cicles formatius de grau mitjà, d'acord amb el model que es troba a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

3. Vía de acceso con uno o varios grados C incluidos en un ciclo formativo de grado medio

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via d'accés: el títol de certificat professional de grau C de nivell 2 integrat en el cicle al qual es vol accedir o un certificat oficial que acredita que la persona interessada ha superat el grau C corresponent.

4. Via d'accés amb títol de tècnic o tècnic superior (GM/GS)

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via d'accés:

a. El títol de tècnic corresponent a un cicle formatiu de grau mitjà o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un cicle formatiu de grau mitjà.

b. El títol de tècnic superior corresponent a un cicle formatiu grau superior o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un cicle de grau superior.

D. DOCUMENTACIÓ QUE S'HA D'APORTAR PER A L'ADMISSIÓ A GS, SEGONS LES VIES D'ACCÉS

1. Via tècnic de formació professional o batxiller (GM/batxiller)

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via:

a. Títol de tècnic corresponent a un cicle formatiu de grau mitjà o el certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat el cicle corresponent.

b. Títol de tècnic en Arts Plàstics i Disseny o el certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat el cicle corresponent.

c. Títol de batxiller o el certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat el batxillerat.

2. Via d'accés amb un curs específic de preparació o una prova d'accés a GS

A més dels documents comuns indicats en el l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via d'accés:

a. Certificat d'haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau superior de formació professional. S'accedeix al cicle o cicles de grau superior que consten en el certificat.

b. Documentació que justifica l'exempció de fer totes les parts de la prova d'accés a cicles de grau superior de formació professional. S'accedeix al cicle o cicles de grau superior de formació professional que permet, segons la normativa vigent, l'exempció de fer la part específica presentada. En aquest cas, s'ha d'entendre que la persona té una qualificació de 5 a l'efecte d'establir el barem.

c. Certificat que justifica haver superat alguna de les parts de la prova d'accés a cicles formatius de grau superior de formació professional a les Illes Balears i la documentació que justifica l'exempció de fer l'altra part de la prova.

Si la part superada és la part específica, s'accedeix als cicles formatius de grau superior de les famílies professionals incloses en l'opció corresponent, segons la normativa vigent.

Si la part superada és la part comuna, s'accedeix al cicle o cicles de grau superior de formació professional que permet, segons la normativa vigent, l'exempció de fer la part específica presentada. En aquest cas, s'ha d'entendre que la persona té la qualificació de la part superada a l'efecte d'establir el barem.

d. Certificat d'haver superat el curs de formació específic per a l'accés a cicles formatius de grau superior.

e. Certificat d'haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys (PAU) en què consti la qualificació final obtinguda.

  • Declaració responsable que indiqui que, en el moment de sol·licitar la plaça, no té cap titulació o requisit que permeti l'accés directe als cicles formatius de grau superior, de conformitat amb el model que es troba a la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

3. Via d'accés amb un o diversos graus C inclosos en el cicle formatiu de GS

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés en aquesta via s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via d'accés:

a. Títol de certificat professional de grau C de nivell 3 integrat en el cicle al que es vol accedir o un certificat oficial que acredita que la persona interessada ha superat el grau C corresponent.

4. Via d'accés amb un títol tècnic superior

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés via títol de tècnic superior i títol universitari s'ha de presentar, l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via d'accés:

a. El títol de tècnic superior corresponent a un cicle formatiu de grau superior o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un cicle formatiu de grau superior

b. El títol universitari corresponent o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un grau universitari.

E. DOCUMENTACIÓ QUE S'HA D'APORTAR PER A L'ADMISSIÓ A GM, SEGONS LES VIES D'ACCÉS

1. Via tècnic de formació professional

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés via tècnic de formació professional s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via:

a. Títol de tècnic o tècnic superior que dona accés al curs d'especialització segons el reial decret del títol corresponent o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un dels cicles formatius de grau mitjà.

2. Via tècnic superior de formació professional

A més dels documents comuns indicats en l'apartat A del punt 2, amb la sol·licitud per a l'accés via tècnic superior de formació professional s'ha de presentar l'original i una còpia dels següents:

  • Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol·licitud, es compleixen els requisits acadèmics que permeten accedir al cicle per aquesta via:

a. Títol de tècnic superior que dona accés al curs d'especialització, segons el reial decret corresponent, o un certificat acadèmic oficial que acredita que la persona interessada ha superat un dels cicles formatius de grau superior.

 

ANNEX 3

1. Calendari del procés d'admissió i matrícula als cicles formatius de formació professional règim general en la modalitat presencial, règim intensiu i cursos d'especialització (curs 2024-2025)

1a FASE

Presentació de les sol·licituds d'admissió (tràmit telemàtic, preferentment)

Del 3 al 28 de juny

Trasllat de les dades de sol·licitud al GestIB

3 de juliol

La DGFPOE fa el sorteig per determinar les lletres per al desempat

4 de juliol

Publicació de la llista provisional de sol·licitants (per cada una de les vies d'accés, SENSE ADJUDICACIÓ DE PLAÇA)

8 de juliol

Introducció de núm. de repetidors que no participen en el procés

9 de juliol

Presentació de reclamacions, rectificacions i revisions

8, 9 i 10 de juliol

Publicació de la llista definitiva d' admesos amb adjudicacions i en espera (per cada una de les vies d'accés)

17 de juliol

Matrícula als cicles formatius

17, 18 i 19 de juliol

Procediment per a l'adjudicació i la matrícula, per part dels centres, de les places vacants després de la matrícula (a les persones en llista d'espera de primeres opcions)

22 i 23 de juliol

Publicació de vacants de tots els cicles formatius (pàgina web)

A partir del 26 de juliol

2a FASE

Presentació de les sol·licituds d'admissió (tràmit telemàtic).

Del 29 d'agost al 4 de setembre

Trasllat de les dades de sol·licitud al GestIB

5 de setembre

La DGFPOE fa el sorteig per determinar les lletres per al desempat

6 de setembre

Publicació de les llistes provisionals de sol·licitants (SENSE ADJUDICACIÓ)

10 de setembre

Presentació de reclamacions, rectificacions i revisions

10, 11 i 12 de setembre

Publicació de la llista definitiva d'admesos amb assignació de les places vacants

18 de setembre

Matrícula de les persones que han obtingut plaça

18 i 19 de setembre

INICI DE LES ACTIVITATS LECTIVES

20 DE SETEMBRE

FORA DE TERMINI

 

Publicació de la llista de vacants

20 de setembre

Inici de les adjudicacions i matrícula de les vacants per part de l'Oficina d'Escolarització d'FP (prèvia petició de cita)

23 de setembre

Si hi ha baixes a partir d'aquesta data, el centre les ofereix a les persones que consten en qualsevol de les llistes d'espera definitives del centre

Del 23 de setembre al 7 d'octubre

Termini màxim per a la matrícula als ensenyaments d'FP que es cursen segons l'organització temporal ordinària

7 d'octubre

2. Calendari del procés d'admissió als cicles formatius de formació professional modalitat virtual (curs 2024–2025)

Presentació de sol·licituds d'admissió mitjançant el procés telemàtic.

*Tant els alumnes de nova admissió com els de prioritat d'elecció han de fer la sol·licitud.

Del 30 d'agost al 13 de setembre

Publicació de la llista provisional d'alumnes que tenen prioritat d'elecció.

6 de setembre

Reclamacions, rectificacions i revisions a la llista provisional d'alumnes amb prioritat d'elecció.

9, 10 i 11 de setembre

Publicació de la llista definitiva d'alumnes amb prioritat d'elecció.

13 de setembre

Trasllat de les dades de les sol·licituds al GestIB

16 de setembre

Sorteig de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

17 de setembre

Publicació de la llista provisional de persones admeses.

19 de setembre

Reclamacions, rectificacions i revisions a la llista provisional de persones admeses.

19, 20 i 23 de setembre

Publicació de la llista definitiva de persones admeses.

30 de setembre

Matrícula al centre educatiu.

30 de setembre, 1 i 2 d'octubre

Sol·licituds d'admissió fora de termini (en el centre educatiu)

A partir del 3 d'octubre

INICI DE LES ACTIVITATS LECTIVES

7 D'OCTUBRE

Termini per resoldre les sol·licituds de convalidació de mòduls.

Fins al 18 d'octubre

Anul·lació voluntària de mòduls per part dels alumnes.

Fins al 20 d'octubre

Adjudicació i matrícula de les places que restin vacants.

Fins al 31 d'octubre