Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 245636
Bases reguladores i convocatòria de concessió de premis, per concurrència competitiva, destinats als "Premis Ciutat de Manacor 2024 en les modalitats de novel·la, poesia, teatre i cançó"

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Presidència de la Institució Antoni Maria Alcover per Resolució, a data de 15 d'abril de 2024, aprova les bases reguladores dels premis i la convocatòria per la concessió de premis per concurrència competitiva, destinats als Premis Ciutat de Manacor 2024 en les modalitats de Novel·la, Poesia, Teatre i Cançó del municipi de Manacor, corresponents a l'any 2024.

BASES REGULADORES DELS PREMIS CIUTAT DE MANACOR CATEGORIES LITERÀRIES I DE CANÇÓ 2024

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i les bases d'execució del pressupost de la Institució Pública Antoni Maria Alcover per a l'exercici 2024, es redacten les següents bases reguladores dels Premis Literaris i de la Cançó Ciutat de Manacor 2024.

1. Objecte i finalitat

La Institució Pública Antoni Maria Alcover, dins el pressupost per a l'exercici 2024, convoca el certamen dels Premis Ciutat de Manacor en les seves categories literàries i de cançó: Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver, Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover, Premi Ciutat de Manacor d'Assaig Antoni M. Alcover i Premi Ciutat de Manacor de Cançó Guillem d'Efak.

Els objectius principals de convocar els premis són: premiar l'excel·lència en la creació literària i musical, la investigació, promocionar l'estudi, la recerca i la coneixença de la cultura i la història de Mallorca i el municipi de Manacor; promocionar la creació i la investigació en llengua catalana i, a la vegada, retre homenatge als grans noms de la literatura i la música que tenen el seu origen a Manacor com Antoni M. Alcover, Maria Antònia Oliver, Miquel Àngel Riera, Jaume Vidal Alcover i Guillem d'Efak.

2. Consignació pressupostària

Per atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió dels premis objecte de regulació existeix crèdit adequat i suficient a la partida de l'any 2024: a càrrec de les aplicacions pressupostàries 3344/2269000 i 3344/2270000 del pressupost de la Institució Pública Antoni Maria Alcover.

3. Premis i modalitats

S'estableixen els següents premis, per a les següents modalitats:

3.1. Modalitats literàries

- Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver

Modalitat: Novel·la en català de temàtica lliure.

Dotació: 5.000 €.

- Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera

Modalitat: Poesia en català de temàtica lliure.

Dotació: 3.000 €.

- Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover

Modalitat: Teatre; Texts dramàtics en català de temàtica lliure.

Dotació: 3.000 €.

- Premi Ciutat de Manacor d'Assaig Antoni M. Alcover

Modalitat: Assaig; assaig divulgatiu en català d'interès històric, sociocultural o lingüístic que contribueixi a aprofundir i a donar a conèixer els valors de la cultura i de la història relacionats amb l'Illa de Mallorca. Es valorarà el caire divulgatiu del treball per tal que pugui resultar d'interès per a un públic no especialitzat en la matèria.

Dotació: 4.000 €.

3.2. Modalitat de cançó

- Premi Ciutat de Manacor de Cançó Guillem d'Efak

Modalitat: Cançons en català, de temàtica lliure

Dotació:

  • 3.000 € al grup o solista guanyador.
  • 1.000 € al grup o solista primer finalista.
  • 500 € al grup o solista segon finalista.

4. Procediment de concessió.

4.1. Els premis s'han de concedir mitjançant el procediment de concurrència competitiva, segons el que estableix l'art. 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, d'acord amb el que estableixen les bases i la convocatòria que els regulen.

4.2 El procediment s'iniciarà d'ofici mitjançant la corresponent convocatòria, efectuada en execució d'aquestes bases reguladores per Resolució de l'òrgan competent. La convocatòria serà publicada en la «Base de Datos Nacional de Subvenciones», i el corresponent extracte en el «Boletín Oficial del Estado».

4.3 En la convocatòria figuraran els següents aspectes:

a) La referència a aquestes bases reguladores.

b) Els premis convocats, corresponents a alguna o totes les modalitats d'entre les enumerades en l'art. 3 d'aquestes bases.

c) La determinació de què la concessió dels premis s'efectua en règim de concurrència competitiva.

d) Els crèdits pressupostaris als quals s'imputen els premis i la quantia total màxima d'aquests.

e) La dotació individual de cada un dels premis.

f) Els òrgans competents per a la instrucció i la resolució del procediment.

g) Condicions que han de reunir els candidats.

h) Persones que podran presentar-se.

i) El termini i la forma de presentació d'obres

j) Els documents que han d'acompanyar les obres

k) El procediment d'avaluació de les obres i els criteris d'avaluació.

l) El termini màxim per a resoldre el procediment i notificar.

m) La forma i moment del pagament.

n) La indicació de què la resolució en virtut de la qual es procedeix a convocar els premis posa fi a la via administrativa, així com els recursos que procedeixen i els òrgans davant els quals s'han d'interposar.

5. Persones beneficiàries i requisits

Podran ser beneficiaris dels diferents premis convocats les persones físiques de nacionalitat espanyola o amb residència legal a Espanya, majors d'edat, que no estiguin inhabilitades o incurses en prohibició per a l'obtenció d'ajudes o subvencions públiques, d'acord amb les següents condicions:

5.1. Modalitats literàries

Les obres de les modalitats literàries hauran d'estar signades per una única persona, i han de ser originals, inèdites i escrites en català. Els autors només poden presentar un màxim d'una obra a cada modalitat. En haver presentat una obra literària al certamen, l'autor ja no pot retirar-la per fer-hi correccions o ampliar-ne el text, ni tampoc per renunciar al premi.

Les obres de teatre no poden haver estat representats abans

La presentació d'una obra comporta, així mateix, que l'autor no en té compromesos els drets d'edició ni reproducció i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

Les persones que hagin estat guardonades en una de les modalitats literàries, és a dir, de Novel·la, Poesia, Teatre i Assaig de les edicions anteriors no poden presentar-se a la mateixa modalitat dels Premis Ciutat de Manacor 2024.

5.2. Modalitat de cançó

El Premi Ciutat de Manacor de Cançó Guillem d'Efak està obert a grups musicals o solistes que hauran de presentar tres cançons en català, originals i inèdites. Tots els components hauran de ser majors d'edat.

La presentació de les cançons comporta, així mateix, que l'autor no en té compromesos els drets d'edició ni reproducció, i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

Els grups o solistes que hagin estat seleccionats en edicions anteriors es poden tornar a presentar a l'edició del 2024.

6. Presentació d'originals, requisits, documentació necessària i terminis

6.1. Modalitats literàries

  1. Dues còpies de l'original que s'han de presentar en suport digital: una còpia redactada amb qualsevol dels processadors de text més habituals (Word, OpenOffice Writer o similar) i l'altra en PDF.
  2. Els documents amb els textos originals en format digital no han de dur el nom de l'autor però sí el títol de l'obra i el pseudònim escollit. A la portada cal especificar-hi una de les següents llegendes, segons correspongui: «Opta al Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver 2024», «Opta al Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera 2024», «Opta al Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover 2024», «Opta al Premi Ciutat de Manacor d'Assaig Antoni M. Alcover 2024».
  3. Si els originals es fan arribar de manera presencial o per correu ordinari a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, els textos s'han d'entregar dins un sobre en format digital (llapis de memòria). En aquest sobre, s'hi ha d'inserir un altre sobre tancat, a l'exterior del qual ha de constar el mateix pseudònim i l'interior ha de contenir el nom i els llinatges, l'adreça, el telèfon, el correu electrònic i una fotocòpia del DNI de l'autor.
  4. El lloc de presentació dels originals és la Institució Pública Antoni Maria Alcover (carrer del Pare Andreu Fernàndez, 12, 07500 Manacor, Illes Balears), de 8 h a 15 h, de dilluns a divendres. Les obres també es poden enviar per correu ordinari certificat a l'adreça de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, sempre que la data d'expedició no sigui posterior al 26 d'abril de 2024.
  5. En el cas d'enviaments de textos originals per correu electrònic, en el mateix correu en què s'envia el text original també s'hi ha d'adjuntar un altre document, encapçalat amb el pseudònim, que ha de contenir el DNI escanejat de l'autor, l'adreça actualitzada, el telèfon i el correu electrònic.

Per enviar els originals per correu electrònic a l'adreça premisciutatdemanacor@manacor.org. El correu electrònic ha de dur l'assumpte «Opta al Premi Ciutat de Manacor de [modalitat] 2024» i el pseudònim escollit. La Institució Pública Antoni Maria Alcover en confirmarà la rebuda, també per correu electrònic. Sense aquesta confirmació de rebuda, el treball no constarà com a presentat.

  1. Extensió de les obres, i nom del document:
  • Novel·les: ha de ser, com a mínim, de 150 pàgines i, com a màxim, de 300 pàgines DIN A4, en format Word o similar i pdf, amb tipografia Arial de mida 12, amb un interlineat d'1,5 i sense signar. El nom del document ha de ser el títol de l'obra.
  • Poesia: ha de ser, com a mínim, de 300 versos, en format Word o similar i pdf, amb tipografia Arial de mida 12, amb un interlineat d'1,5 i sense signar. El nom del document ha de ser el títol de l'obra.
  • Teatre: en format Word o similar i pdf, DIN A4, amb tipografia Arial de mida 12, amb un interlineat d'1,5 i sense signar. El nom del document ha de ser el títol de l'obra.
  • Assaig: ha de ser, com a mínim, de 100 pàgines i, com a màxim, de 300 pàgines DIN A4, en format Word o similar i pdf, amb tipografia Arial de mida 12, amb un interlineat d'1,5 i sense signar. El nom del document ha de ser el títol de l'obra.
  1. El termini de presentació d'originals comença l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB i finalitza el 26 d'abril de 2024. El termini màxim per presentar tots els documents requerits és també dia 26 d'abril de 2024.

6.2. Modalitat de cançó

  1. Tots els grups o solistes que hi vulguin participar han d'enviar tres cançons originals i pròpies en català en format àudio (mp3, wav o un enllaç) o enregistrades en vídeo (vídeo o enllaç).
  2. Les tres cançons s'han d'enviar per correu electrònic a l'adreça premisciutatdemanacor@manacor.org amb l'assumpte «Premi Ciutat de Manacor de Cançó Guillem d'Efak 2024».
  3. En el mateix correu s'ha d'enviar un altre document adjunt, en format PDF, consistent en una fitxa en què hi ha de constar el nom del grup o del solista, els documents d'identitat escanejats dels components del grup o del solista, un telèfon i un correu electrònic de contacte, una petita biografia de l'artista o grup i una foto recent.

Tan bon punt s'hagi rebut el correu, se'n confirmarà la recepció, també per correu electrònic. Sense aquesta confirmació de recepció, els documents no constaran com a presentats.

  1. El termini de recepció de les cançons proposades comença l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB i finalitza el 31 de maig de 2024.

7. Altres disposicions i especialitats

7.1. Modalitats literàries

  1. Tan sols es pot atorgar el premi a una única obra i a una única persona. Els premis es poden declarar deserts. Els premis estan subjectes a la normativa legal vigent, i a les retencions pertinents d'IRPF.
  2. Els originals no guardonats no es retornen.
  3. El nom dels guanyadors es fa públic durant l'acte de lliurament dels Premis Ciutat de Manacor Literaris 2024.
  4. L'Ajuntament de Manacor promou, conforme a la legalitat vigent, la publicació de les obres premiades.
  5. Pel que fa a l'obra guanyadora del Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover 2024: L'Ajuntament de Manacor, mitjançant el Teatre de Manacor, podrà promoure la representació de l'obra guanyadora.
  6. Els premiats tindran la possibilitat de signar un contracte amb l'editorial que resulti adjudicatària dels drets de publicació de les obres, on s'inclourà l'abast dels drets de propietat intel·lectual que se'n derivin.
  7. Qualsevol cas no previst en aquestes bases i en el desenvolupament de la convocatòria del concurs ha de ser resolt per l'organització d'aquests premis.
  8. El fet de participar en els Premis Ciutat de Manacor suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases. Així mateix, el guanyador es compromet a ser present a l'acte de lliurament dels Premis que està previst pel dissabte 1 de juny del 2024 a les 12.00 h a la Institució Pública Antoni Maria Alcover i a participar en l'acte de presentació de l'obra publicada.
  9. Per a més informació es pot telefonar al 662 320 444 i/o enviar un correu electrònic a premisciutatdemanacor@manacor.org

7.2. Modalitat de cançó

  1. Tan sols es pot atorgar el premi a un únic grup o solista. Els premis es poden declarar deserts. Els premis estan subjectes a la normativa legal vigent, i a les retencions pertinents d'IRPF.
  2. El nom del grup o solista guanyador es farà públic durant l'acte de lliurament dels Premis Ciutat de Manacor de Cançó 2024, que tindrà lloc el dissabte 27 de juliol de 2024.
  3. Qualsevol cas no previst en aquestes bases i en el desenvolupament de la convocatòria del concurs ha de ser resolt per l'organització d'aquests premis.
  4. El fet de participar en els Premis Ciutat de Manacor suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases.
  5. Per a més informació es pot telefonar al 662 320 444 i/o enviar un correu electrònic a premisciutatdemanacor@manacor.org

8. Jurat

El jurat corresponent decideix quina és l'obra guanyadora en cada modalitat, assenyalant els criteris de valoració seguits. Està format per tres persones amb reconegut prestigi dins cada modalitat. Els veredictes del jurat seran inapel·lables. Un cop s'hagi constituït la composició dels jurats, es podrà consultar a https://institucioalcover.eadministracio.cat/

9. Selecció de semifinalistes, fases i desenvolupament del Premi Ciutat de Manacor de Cançó Guillem d'Efak 2024

  1. El jurat seleccionarà, a partir de les tres cançons presentades per cada grup o solista, un màxim de 9 semifinalistes. Ho farà basant-se en els criteris de creativitat artística i musical.
  2. Les 9 propostes seleccionades participaran en la semifinal, que consisteix en un concert en directe previst pel dia 26 de juliol del 2024 al municipi de Manacor. Els grups o solistes seleccionats tocaran cadascun dues cançons en directe de les tres presentades.
  3. El jurat escollirà els tres grups o solistes que passin a la final després que hagin acabat totes les actuacions de la semifinal.
  4. La final, que se celebrarà l'endemà, el 27 de juliol de 2024, serà un concert dels 3 seleccionats a la semifinal. Cada un dels grups o solistes hauran d'interpretar dues cançons, la que no s'hagi tocat el dia anterior de les tres presentades i una altra cançó de creació pròpia i, que sigui també en català.
  5. La proclamació del grup o solista guanyador del Premi Ciutat de Manacor de Cançó Guillem d'Efak 2024 es farà després del concert de la final, és a dir, el 27 de juliol de 2024.
 

10. Resolució del procediment

Després de la decisió dels jurats, en les diferents modalitats literàries i de cançó, l'òrgan competent dictarà la corresponent resolució motivada per la que es concedeixen els premis als guanyadors de les diverses categories, que serà degudament publicada, tenint dita publicació tots els efectes de notificació practicada.

Contra la resolució de concessió que es dicti, que posarà fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant el mateix òrgan que la dictà en el termini d'un mes dies des de la seva publicació, o podrà interposar-se directament recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu competent. Si s'hagués interposat recurs de reposició no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell no es resolgui expressament o s'hagi produït la seva desestimació presumpta. Tot això, de conformitat amb el que disposa l'article 52.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local; els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8.1, 25.1 i 46.1 de la Llei 28/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que es puguin interposar qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

11. Protecció de dades

De conformitat amb el que preveu la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals:

El responsable del tractament de les dades dels interessats és l'Ajuntament de Manacor (CIF P0703300D), únic destinatari de la informació aportada voluntàriament.

La finalitat del tractament de les dades és gestionar el certamen literari en les seves quatre modalitats literàries i de cançó.

El temps de conservació de les dades és el termini de vigència d'aquest expedient. Tot i això, les dades es conserven amb finalitats d'arxiu d'interès públic o finalitats estadístiques.

L'Ajuntament de Manacor té legitimació per al tractament de les dades a l'exercici dels poders públics o competències pròpies.

Les dades no se cedeixen a terceres persones alienes a l'Ajuntament de Manacor, tret que hagin de ser comunicades a altres entitats públiques per imperatiu legal.

Els interessats tenen dret a accedir a les seves dades i sol·licitar la rectificació o, si escau, cancel·lació, oposició o supressió. Podeu sol·licitar la limitació o, si escau, oposar-vos al tractament de les vostres dades. Per exercir aquests drets, l'interessat pot fer-ho de les maneres següents:

  1. Per correu postal, adjuntant una fotocòpia del DNI o document equivalent, dirigit a: Delegat de Protecció de Dades, Ajuntament de Manacor, plaça del Convent, 1, 07500 Manacor, Illes Balears.
  2. Presencialment, mitjançant escrit presentat al Registre General de l'Ajuntament de Manacor, o a través de qualsevol dels mitjans establerts a l'art. 16.4 de la Llei 39/2015.
  3. Per correu electrònic adreçat al Delegat de Protecció de Dades: dpd@manacor.org

 

ANNEX I Composició i remuneració dels membres dels jurats de les categories literàries i musical dels Premis Ciutat de Manacor 2024

Els membres dels jurats de Teatre, Poesia, Assaig i de Cançó rebran una compensació econòmica de 450 € cada un. Els membres del jurat de Novel·la tendran una compensació econòmica de 600 € cada un.

La composició dels jurats dels Premis Ciutat de Manacor 2024 en les categories literàries i musical es podran consultar, un cop constituïts, a https://institucioalcover.eadministracio.cat/.

 

Manacor, data de signatura electrònica (16 d'abril de 2024)

El batle i president de la Institució Pública Antoni Maria Alcover Miquel Oliver Gomila