Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

Núm. 243998
Decret regulador de les reserves d’espai públic per facilitar l’accés als immobles de les persones amb mobilitat reduïda

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlia de l'Ajuntament de Santa Margalida a data 1 de febrer de 2024 va dictar la resolució núm. 2024-0212, la qual seguidament es transcriu:

«DECRET DE BATLIA

Antecedents

1.- Atès que l'Ajuntament de Santa Margalida no disposa a dia d'avui de normativa local reguladora de les reserves d'espai públic destinades a possibilitar l'accés a immobles, per part de persones amb mobilitat reduïda, en supòsits de carrers amb voravies estretes i amb estacionament de vehicles.

2.- Atès la peculiar realitat de les vies públiques i les voravies del Municipi, especialment les del nucli de La Vila, que produeixen seriosos problemes d'accessibilitat quan estaciona un vehicle a l'enfront de l'accés dels immobles.

3.- Atès la múltiple normativa d'accessibilitat de persones amb discapacitat i la gran part de població major depenent i amb problemes de mobilitat en el Municipi.

D'acord amb l'article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases del règim local; l'article 41.8 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals i l'article 7 a) del Reial Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre tràfic, circulació de vehicles a motor i seguretat vial,

RESOLC

Primer.- Aprovar el present Decret regulador de les reserves d'espai públic per facilitar l'accés als immobles de les persones amb mobilitat reduïda.

1) Sol·licitants: podran sol·licitar aquesta reserva les persones amb mobilitat reduïda que tenguin la titularitat, arrendament, usdefruit o que estiguin empadronades a un habitatge, el qual sigui habitatge habitual.

Així mateix, podran sol·licitar dita reserva els titular, llogaters, usufructuaris o empadronats que tenguin cura de persones amb mobilitat reduïda i en situació de dependència, quan dit immoble sigui habitatge habitual de la persona depenent.

En el supòsit de persones dependents, sempre serà necessari aportar un informe dels serveis socials de l'Ajuntament acreditant la cura de la persona depenent per part del sol·licitant.

2) Documentació a aportar amb la sol·licitud: la documentació necessària per acreditar un mínim de 7 punts de limitació de mobilitat a més del rebut de l'IBI per acreditar la titularitat de l'immoble, o bé el contracte de lloguer vigent, o document que acrediti el títol habilitant de la possessió de l'immoble.

3) Tramitació: per concedir la reserva, serà imprescindible l'informe favorable de serveis socials i la policia local acreditant que es compleixen les condicions que impedeixen l'accés de persones amb mobilitat reduïda a l'interior dels immobles, a més dels requisits següents:

- que l'amplada de la voravia sigui inferior a 1 metre

4) Senyalització i incidència a la via pública:

La senyalització horitzontal consisteix en una figura d'una cadira d'un metre de llargària com a màxim, pintada davant la porta d'entrada de l'habitatge corresponent.

No es permetrà en cap cas col·locar rampes fixes ocupant la calçada o voravia.

5) Obligacions dels sol·licitants: serà obligació del sol·licitant comunicar a l'Ajuntament la desaparició de les circumstàncies que motivaren la concessió de la reserva.

Segon.- Publicar la present Resolució al BOIB d'acord amb l'article 45.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i adreçar-la als Departament de Policia, de Serveis Socials i d'Intervenció de la Corporació.»

El que es publica per a general coneixement.

 

Santa Margalida, a data de la signatura electrònica (17 d'abril de 2024)

El batle Joan Monjo Estelrich