Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 243575
Rectificació d'error material en l'edicte publicat en el BOIB núm. 50, de 16 d'abril de 2024, en relació amb l'acord de les condicions de l'aplicació del Decret llei 6/2023 (Expedient 1073/2024)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Rectificació d'error material en l'edicte publicat en el BOIB núm. 50 de 16 d'abril de 2024, amb relació a l'Acord de les condicions de l'aplicació del Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, que té per objecte l'adopció de mesures extraordinàries i urgents per augmentar l'oferta d'habitatge a un preu assequible a les Illes Balears.

En el BOIB núm. 50 de 16 d'abril de 2024, es va publicar l'acord del Ple de l'Ajuntament de Son Servera, de data 21 de març de 2024, amb relació a les condicions de l'aplicació del Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, que té per objecte l'adopció de mesures extraordinàries i urgents per augmentar l'oferta d'habitatge a un preu assequible a les Illes Balears.

En la redacció del text de l'edicte publicat s'ha detectat l'error material següent:

Allà on diu:

Quart.- No aplicar la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' urbanisme de les Illes Balears respecte a l'increment en alçària amb excepció de les zones qualificades com i del nucli de Son Servera. No obstant Intensiva A Intensiva B això,...”

“a. Les alçades reguladora i total màximes establertes, per la seva respectiva zona, en les Normes

b. Subsidiàries vigents a Son Servera.

c. L'alçària mitjana de les edificacions existents en el carrer on s'emplaci l'edifici on es pretengui actuar.

d. L'alçaria de l'edifici existent més alt del carrer on s'emplaci l'edifici on es pretengui actuar.”

Ha de dir:

“Quart.- No aplicar la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' urbanisme de les Illes Balears respecte a l'increment en alçària amb excepció de les zones qualificades com Intensiva A i Intensiva B del nucli de Son Servera. No obstant això,...”

“a. Les alçades reguladora i total màximes establertes, per la seva respectiva zona, en les Normes Subsidiàries vigents a Son Servera.

b. L'alçària mitjana de les edificacions existents en el carrer on s'emplaci l'edifici on es pretengui actuar.

c. L'alçaria de l'edifici existent més alt del carrer on s'emplaci l'edifici on es pretengui actuar.”

Per l'anterior, es publica novament el text de l'edicte rectificat que literalment diu:

“El Ple de l'Ajuntament de Son Servera, en la sessió de data 21 de març de 2024, va aprovar el següent acord que es transcriu literalment:

FETS I FONAMENTS DE DRET

En data 3 d'octubre de 2023 es publica al Butlletí Oficial de les Illes Balears número 135 el Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, que té per objecte l'adopció de mesures extraordinàries i urgents per augmentar l'oferta d'habitatge a un preu assequible a les Illes Balears.

La disposició addicional primera del Decret Llei modifica la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' Urbanisme de les Illes Balears (en endavant LUIB) en el sentit que afegeix cinc noves disposicions addicionals, entre les quals s'incorporen les següents mesures:

  1.  Disposició addicional 17a la qual permet la reconversió en habitatges dels locals existents.
  2.  Disposició addicional 18a que permet modificar la densitat d'habitatges i facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres.
  3.  Disposició addicional 20a permet el canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats per construir habitatges.
  4.  Disposició addicional 21a permet l'increment de les altures màximes permeses pel planejament urbanístic a edificis existents.

Aquestes mesures urbanístiques tenen caràcter transitori atès que únicament s'aplicaran a aquelles sol·licituds que es presentin en un termini de dos anys des de l'entrada en vigor d'aquest Decret llei.

Les esmentades noves disposicions addicionals de la LUIB són d'aplicació immediata sense necessitat de modificar el planejament urbanístic municipal; no obstant, faculten els ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències en matèria d'urbanisme i per acord de Ple, la possibilitat de no aplicar o exceptuar l'aplicació d'aquestes mesures.

TEXT DISPOSITIU DE LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Primer.- Aplicar la disposició addicional dissetena de la Llei 12/2017,de 29 de desembre, d' urbanisme de les Illes Balears, en relació amb la reconversió de locals existents en habitatges, amb excepció del nucli de Son Servera a les zones qualificades com a comercial, industrial i de serveis d' acord amb les Normes Subsidiàries de Son Servera.

Segon.- No aplicar la disposició addicional divuitena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' urbanisme de les Illes Balears, referent a la modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres, amb excepció de les zones qualificades com a:

  • Al nucli de Son Servera: la intensiva C i Intensiva D.
  • Al nucli de Cala Millor: les Semintensives i les Intensives.
  • Al nucli de Cala Bona: les Semintensives i les Intensives.

Tercer.- No aplicar la disposició addicional vintena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' urbanisme de les Illes Balears referent al canvi d'ús i d'aprofitament de terrenys qualificats com a equipament públics i privats.

Quart.- No aplicar la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' urbanisme de les Illes Balears respecte a l'increment en alçària amb excepció de les zones qualificades com Intensiva A i Intensiva B del nucli de Son Servera. No obstant això, aquesta excepció és amb les limitacions següents:

1. Únicament es podrà incrementar l'altura en aquelles edificacions que actualment no tinguin un nivell de protecció patrimonial A1 o A2 i que tinguin una planta primera tipus sòtil (golfes) implantada legalment que, degut a la seva altura lliure interior, no sigui habitable. Es permet incrementar l'altura lliure interior d'aquests tipus planta fins a 2,50m per tal de transformar-la en habitable. No obstant això, en cap cas, l'alçada reguladora i total màximes de l'edifici resultant de l' increment podrà superar:

  1.  Les alçades reguladora i total màximes establertes, per la seva respectiva zona, en les Normes Subsidiàries vigents a Son Servera.
  2.  L'alçària mitjana de les edificacions existents en el carrer on s'emplaci l'edifici on es pretengui actuar.
  3.  L'alçaria de l'edifici existent més alt del carrer on s'emplaci l'edifici on es pretengui actuar.
  4.  Les actuacions, a banda de l'increment d'altura, hauran de complir la resta de l'ordenament urbanístic vigent.

Cinquè.- Publicar aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la web o punt d'accés electrònic de l'Ajuntament.”

 

Son Servera, document signat electrònicament (17 d'abril de 2024

El batle Jaume Servera Lliteras)