Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 240544
Modificació del Reglament municipal regulador del Transport Urbà d'Auto taxi i Galeres, pel que fa al transport urbà de galeres

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Finalitzat el termini d'exposició publica per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament d'Alcúdia, a la sessió plenària ordinària de dia 12 de desembre de 2023, de la Modificació del Reglament Municipal de Transport Urbà d'Autotaxi i Galeres de l'Ajuntament d'Alcúdia, publicat en el BOIB núm. 173 de dia 23 de desembre de 2023, sense que s'hagin presentat reclamacions, queda aprovada definitivament la modificació del reglament següent, de conformitat amb el que preveu l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim Local.

El text íntegre de la modificació del Reglament Municipal de Transport Urbà d'Autotaxi i Galeres és el següent;

<<Modificació del Reglament municipal regulador del Transport Urbà d'Auto taxi i Galeres, pel que fa al transport urbà de galeres

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Es modifica el vigent Reglament municipal regulador del Transport Urbà d'Auto taxi i Galeres, pel que fa al transport urbà de galeres, regulat al seu Títol III, Secció Segona, relatiu als vehicles adscrits a la les llicències de galeres, per incloure la possibilitat de eliminar la tracció animal mitjançant una cavalleria i substituir el carruatge per un vehicle elèctric homologat i del tipus galera actualment generalitzat amb capacitat per cinc places i el conductor.

S'introdueix la possibilitat de que els titulars de llicències de vehicles de tracció animal puguin substituir al seu càrrec els vehicles i així contribuir a evitar l'explotació d'aquests animals i utilitzar les alternatives que existeixen en l'actualitat. Es tracta d'una alternativa que aniria en línia amb la demanda de la ciutadania i dels turistes que visiten la ciutat.

En aquest sentit, el capítol 5 (articles 106 i ss) del Reglament municipal del transport urbà d'auto taxi i galeres que regula el vehicle i la cavalleria preveu la possibilitat de substituir-los per carruatges elèctrics homologats sense tracció animal i així contribuir a la millora de la imatge d'Alcúdia com a destí turístic compromès amb la protecció animal i de la cura de l'entorn, a la vegada que es permet mantenir els llocs de feina de les famílies que s'hi dediquen eliminant l'explotació d'aquests animals i les seves conseqüències.

Article únic.- Modificació del Reglament municipal de transport Urbà d'Auto taxi i Galeres

1. Es substitueix l'article 87 que queda amb la següent redacció

 “Art. 87.- El servei urbà de transport de viatgers amb vehicles de tracció animal o de tracció elèctrica limitada amb conductor, des d'ara galeres està subjecte a llicència administrativa municipal i haurà de comptar amb totes les autoritzacions estatals i autonòmiques que siguin preceptives.

Els titulars de llicències municipals de transport de viatgers amb vehicles de tracció animal podran sol·licitar el canvi de vehicle per un de tracció elèctrica limitada a velocitat de 25k/h al seu càrrec i no podran iniciar l'activitat sense la corresponent autorització de canvi de vehicle. Un cop autoritzat el canvi de vehicle no podrà sol·licitar-se un altre canvi de vehicle de tracció animal.”

2. S'afegeix un apartat vuitè en l'article 102, amb la següent redacció:

8.- No serà necessari acreditar les circumstàncies esmentades en els apartats h), i) J) quan el titular de la llicència de transport de viatgers amb vehicle de tracció animal hagi obtingut l'autorització de canvi de vehicle per tracció elèctrica limitada.”

3. Es substitueix l'article 106 que quedarà amb la següent redacció:

”La tracció del vehicles podrà ser animal o elèctrica limitada.

1.Tracció animal: Quan la tracció del vehicle es realitzi per tracció animal, s'haurà de comptar amb una cavalleria que reuneixi les condicions de salut, nutrició, higiènic-sanitàries i d'imatge adequades i els següents:

  • Espècie: cavallina.
  • Edat: Entre 3 i 16 anys. Després d'aquesta edat podrà seguir prestant serveis sempre que aquesta circumstància sigui autoritzada expressament a les revisions sanitàries.
  • Sexe: Femella o mascla sanat.
  • Alçada: des d'1,52m.

2.Tracció elèctrica: les llicències municipals vigents els titulars de les quals sol·licitin un canvi de vehicle a tracció elèctrica limitada, el vehicle haurà de ser tipus galera tradicional homologat que reuneixi les condicions mínimes següents:

  • Motor elèctric de 2.200 w
  • Capacitat: 6 seients (1 conductor i 5 seients)
  • Pes: 420 Kg
  • Sistema de fre “Fre dempeus hidràulic” i fre de mà per cable pel fre de ma.”
  • Sistema de limitació de velocitat a 25 km/hora

4.- Es modifica l'article 107 amb l'addició d'un punt segon i tercer que quedaran redactats de la següent manera:

107.2 Per autoritzar l'adscripció d'una galera de tracció elèctrica limitada a una llicència es requerirà:

  • El vehicle haurà d'estar homologat i comptar amb les autoritzacions estatals i autonòmiques preceptives.
  • Passar la revisió tècnica habilitant.
  • Declaració del bòxer, estable o similar on es guarda i allotja el carruatge.

Un cop autoritzada l'adscripció per part de la Batlia, la galera serà dotada d'una fixa identificativa municipal i no es podrà circular sense ella.

No es podrà autoritzar l'adscripció de mes d'un vehicle per cada llicència.

107.3 Queda prohibit treballar amb la galera de tracció elèctrica limitada quan no es reuneixin les condicions de l'apartat anterior i utilitzar elements publicitaris o altres additaments.

5. Es modifica l'article 125, afegint, al final :

no serà necessari disposar de la documentació referida als punts 10 i 11 als conductors dels vehicles de tracció elèctrica limitada degudament autoritzats.”

6.- Es modifica l'article 141, sobre faltes molts greus, per addició d'un punt 20 amb la següent redacció:

«20.- conduir a velocitat superior a 25k/h o alteració del limitador de velocitat en el cas de galeres de tracció elèctrica limitada»

Disposició final.- La present modificació del Reglament entrarà en vigor quan s'hagi publicat íntegrament en el Butlletí oficial de les Illes Balears i hagin transcorregut quinze dies hàbils des de la recepció de la norma per part de les administracions autonòmica i estatal d'acord amb els articles 103 i 113 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.>>

 

(Signat electrònicament: 12 d'abril de 2024

La batlessa Josefina Linares Capó)