Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 234248
Bases de la convocatòria dels Premis Pollença de Literatura 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

(Base dades nacional de subvencions 754617)

Article 1. Objecte

L'objecte dels Premis Pollença de Literatura és impulsar i promoure la creació literària en llengua catalana.

Article 2. Dotació econòmica i modalitats

Els Premis Pollença de Literatura, convocats per l'Àrea de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Pollença, tenen una dotació de 10.000 € (aplicació pressupostària 3301/48939 del pressupost vigent de l'exercici 2024) distribuïda en les modalitats següents:

Premi Pollença de Narrativa (quinzena edició): 6.500 €

Premi Pollença de Poesia (catorzena edició): 3.500 €

Tots els premis seran objecte de la retenció fiscal que escaigui i estaran subjectes a la normativa legal vigent.

Article 3. Destinataris

Els Premis Pollença de Literatura són oberts a qualsevol persona física que hi vulgui participar.

Article 4. Condicions

Les obres que s'hi presentin han d'estar escrites correctament en català i han de ser originals i inèdites. No poden optar als Premis Pollença de Literatura les obres que hagin resultat guardonades anteriorment o que hi resultin durant tot l'any 2024.

Les obres que concursen al premi de narrativa han de tenir una extensió mínima de 150  pàgines, en font Arial i cos de lletra 12 a un espai i mig (1,5).

Les obres que concursen al premi de poesia han de tenir un mínim de 300 versos.

En haver estat presentada al premi, cap obra no pot ser retirada pel seu autor o autora per fer-hi correccions ni per ampliar-ne   el text. No obstant això, l'autor/a pot decidir retirar la seva obra de la convocatòria sempre que ho faci abans del 31 d'octubre de 2024.

Article 5. Tramesa

Les obres s'han d'enviar en format PDF a l'adreça electrònica serveiling@ajpollenca.net

A més, heu d'emplenar la sol·licitud específica que trobareu adjunta amb aquestes bases com annex i presentar-la al Registre General de l'Ajuntament de Pollença.

Per mantenir l'anonimat de l'autoria, el nom de l'autor o autora, o qualsevol signe que l'identifiqui, no pot constar en el PDF de l'obra. Aquest arxiu PDF, que ha d'anar encapçalat pel títol de l'obra i el pseudònim de l'autor o autora, és l'únic document al qual té accés el jurat, que en cap moment pot accedir a les dades del formulari d'inscripció.

Rebreu un correu de resposta com a confirmació de la recepció de l'obra. Si no  teniu aquesta confirmació, el treball no constarà com a rebut.

Article 6. Termini

El termini per presentar les obres comença l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba el 7 d'agost de 2024 a les 23.59 hores.

 

Article 7. Jurat

La regidoria delegada de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Pollença és l'encarregada de designar els membres del jurat, que en aquesta edició són:

Narrativa

Neus Canyelles

Lucia Pietrelli

Xavier Serrahima

Poesia

Jaume Mesquida

Corina Oproae

Ricard Martínez Pinyol

Actuarà com a secretària Teresa Cànaves, assessora lingüística de l'Ajuntament de Pollença, amb veu i sense vot.

Cada jurat es reunirà, de manera presencial o telemàtica, per valorar les obres les vegades que consideri necessàries, sempre abans del 31 d'octubre de l'any en curs.

Els premis són indivisibles i s'atorguen a l'obra que obtengui el major nombre de vots del jurat. Això no obstant, si el jurat decideix per majoria de vots que cap de les obres presentades no assoleix la qualitat mínima per ser guardonada, el premi quedarà desert.

Quan el jurat tengui el nom de l'obra guanyadora, ho ha de notificar a la secretària dels Premis, que ha d'estendre l'acta de la reunió, la qual té tots els efectes administratius tant pel que fa al pagament   del premi com pel que fa als honoraris dels membres dels jurats. L'import de cada premi s'abona en un sol ingrés en un compte bancari a nom de la persona guanyadora.

Els membres dels jurats estan obligats a relacionar-se electrònicament amb l'Ajuntament de Pollença per tramitar el pagament dels honoraris corresponents.

Article 8. Veredictes

Els veredictes, que són inapel·lables, seran secrets fins a la data de lliurament del premi, per al qual s'organitzarà un acte institucional dins el mes de novembre de l'any en curs, moment en què es revelarà el nom de les obres i autors guanyadors en cadascuna de les dues categories.

Després del veredicte, els membres del jurat es comprometen a destruir els arxius com també les impressions que n'hagin pogut fer. Així mateix, es destruiran els arxius rebuts.

Article 9. Resolució i notificació

Amb el veredicte del jurat i en base a la proposta feta per la regidora delegada de Normalització Lingüística, la Junta de Govern Local acordarà definitivament els premis. Amb caràcter previ a l'adopció de l'acord, els candidats proposats hauran d'acreditar estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

Aquest acord posa fi a la via administrativa, i es podrà interposar recurs de reposició, amb caràcter previ i potestatiu davant el propi òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació, o alternativament en el termini de dos mesos davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en la forma establerta als articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de  les administracions públiques.

De conformitat amb el que estableix l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, es procedirà a notificar la concessió del premi mitjançant la seva publicació al web de l'Ajuntament de Pollença.

Article 10. Incompatibilitats

El fet que les persones guanyadores no recullin el premi el dia de l'acte de lliurament, no col·laborin amb l'editorial encarregada d'editar l'obra o no participin en els actes de promoció de l'obra que s'organitzin durant l'any posterior al lliurament del premi (excepte per causes de força major) provoca la revocació de la concessió i, consegüentment, el reintegrament total o parcial de les quantitats rebudes.

De la mateixa manera, l'acord de concessió es pot modificar en els casos en què s'alterin les condicions o s'obtenguin ajuts concurrents.

Article 11. Edició de les obres guanyadores

L'Ajuntament de Pollença promourà l'edició de l'obra guanyadora de cada modalitat dels Premis Pollença de Literatura.

Article 12. Publicitat

La convocatòria derivada de les presents bases es publicarà a la Base de Dades Nacional de Subvencions i se'n publicarà un extracte al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Els successius anuncis relatius a aquests premis es publicaran al web municipal i, si escau, al taulell d'anuncis de l'Ajuntament de Pollença.

Article 13. Norma final

La sol·licitud de participació en aquesta convocatòria implica el ple coneixement i acceptació d'aquestes bases en la seva totalitat, el compliment dels requisits de participació exigits, assumir la deliberació del jurat, i en el seu cas, la interpretació que faci el jurat d'aquestes bases. En cas de dubte sobre el contingut d'aquesta convocatòria, l'Ajuntament de Pollença es reserva el dret d'interpretació.

 

(Signat electrònicament: 15 d'abril de 2024

El batle Martí Xavier March Cerdà)

 

ANNEX SOL·LICITUD PER PRESENTAR UNA OBRA ALS PREMIS POLLENÇA DE LITERATURA 2024

Nom ____________________ Llinatges _________________________________________

DNI/NIE __________________________________ 

Adreça electrònica __________________________________________________________

Telèfon ___________________________________

Adreça postal ______________________________________________________________

CP _________________ Població____________________ Municipi___________________

EXPÒS

Que m'he assabentat/da de la convocatòria dels Premis Pollença de Literatura 2024.

Per això,

SOL·LICIT

Que s'admeti dins aquesta convocatòria l'obra presentada a la modalitat de narrativa /

poesia, titulada _______________________________________________________ per ser

valorada pel jurat corresponent.

Pollença, ______ d_____________________ de 2024

Signatura,

 

 

BATLIA DE L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA