Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 195655
Aprovació de la modificació parcial del Catàleg de llocs de feina del Consell Insular de Menorca 2024 (exp. 0602-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 14 de novembre de 2022, s'aprovà la modificació del catàleg de llocs de feina del Consell Insular de Menorca. Aquesta modificació afectà tots els llocs de feina que podien ser objecte de provisió en el procés d'Oferta Pública d'Ocupació d'estabilització.

Mitjançant acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 8 de març de 2021, s'aprovà l'Oferta Pública d'Ocupació 2021.

Mitjançant acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 5 de setembre de 2022, s'aprovà l'Oferta Pública d'Ocupació 2022.

Mitjançant acord del Consell Executiu, en sessió ordinària de 4 de desembre de 2023, s'aprovà l'Oferta Publica d'Ocupació 2023.

Mitjançant acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 22 de desembre de 2023 i 15 de gener de 2024, s'aprovaren les Bases específiques i la convocatòria de les proves selectives de provisió de places de la plantilla del Consell Insular de Menorca (arquitecte, assessor jurídic i psicòleg) de l'Oferta Pública d'Ocupació 2021, 2022 i 2023.

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 22 de desembre de 2023 i 15 de gener de 2024 acordà l'aprovació i modificació de les Bases específiques i la convocatòria de les proves selectives de provisió de places de la plantilla del Consell Insular de Menorca (Arxiver, educador social, enginyer tècnic agrícola, enginyer tècnic industrial, informàtic, infermeria, tècnic de gestió, tècnic de medi ambient, tècnic de gestió de persones, tècnic de gestió cultural i treballador social) de l'Oferta Pública d'Ocupació 2021, 2022 i 2023.

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 22 de desembre de 2023 i 15 de gener de 2024 acordà l'aprovació i modificació de les Bases específiques i la convocatòria de les proves selectives de provisió de places de la plantilla del Consell Insular de Menorca (administratiu, auxiliar d'arxiu, auxiliar cuidador, auxiliar d'infermeria i auxiliar administratiu) de l'Oferta Pública d'Ocupació 2021, 2022 i 2023.

Algunes de les places que han de ser objecte d'oferta pública no formen part del catàleg de llocs de feina vigent al Consell insular de Menorca.

Vist l'informe proposta de la cap del Servei de Gestió de Persones, emès en data 26 de febrer de 2024, que en síntesi diu:

"(...) Totes les places convocades han de tenir un lloc catalogat per poder optar a la provisió en la fase de concurs.

El Consell Insular de Menorca es troba en aquests momentS en un procés d'elaboració de la Relació de llocs de treball del Consell Insular de Menorca, per la qual cosa no considera adient iniciar modificacions o la inclusió de noves fitxes en un catàleg clarament obsolet. Per aquest motiu, atesa l'obligació de disposar de llocs catalogats abans de la presa de possessió dels nous funcionaris, aquesta modificació es limitarà a l'exigència establerta a l'article 74 del TREBEP:

Article 74. Ordenació dels llocs de treball.

Les administracions públiques han d'estructurar la seva organització a través de relacions de llocs de treball o altres instruments organitzatius similars que comprenguin, almenys, la denominació dels llocs, els grups de classificació professional, els cossos o escales, si s'escau, a què estiguin adscrits, els sistemes de provisió i les retribucions complementàries. Aquests instruments són públics.

Partint dels mateixos paràmetres que varen donar lloc a la modificació del catàleg de 2022, bàsicament els següents:

  • Adaptar les titulacions a l'article 76 del TREBEP

  • Modificar llocs de feina per adaptar a la nomenclatura actual o a la feina que realment es desenvolupa

  • Incloure llocs no catalogats

Es proposen els següents canvis:

1. Modificació de llocs de feina ja catalogats

  • Arxiver: L'acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 14 de novembre de 2022, relatiu a l'aprovació de la modificació del catàleg de llocs de feina del Consell Insular de Menorca, modificà aquest lloc de feina. D'acord amb aquesta modificació el requeriment de titulació s'establí en Grau en Història o Informació i documentació o titulació equivalent.

En la convocatòria de l'OPO 2023 s'ha presentat un recurs que resumidament al·lega que no hi ha uns estudis específics de manera que l'RLT no pot limitar les titulacions que hi poden accedir.

En resposta s'estima aquest argument al·legat basat en la jurisprudència d'acord amb el principi de conjunció de llibertat amb idoneïtat enfront del principi restrictiu d'exclusivitat i monopoli competencial.

Per aquest motiu i d'acord amb aquesta resposta al recurs:

On diu: Grau en Història o Informació i documentació o titulació equivalent

Hauria de dir: Grau o titulació equivalent

  • Auxiliar d'arxiu

El Ple del Consell Insular, en sessió de caràcter ordinari de 16 de març de 2009, incorporà dues noves fitxes al catàleg de llocs de feina, entre les quals trobam la d'auxiliar d'arxiu.

En aquell moment la relació de dependència era de la coordinadora d'arxius i biblioteques, però d'acord amb l'estat actual de la plantilla, la relació de dependència hauria de ser amb l'arxiver/a.

L'objectiu seria el mateix però donant suport a l'arxiver/a de l'arxiu administratiu del CIM.

Pel que fa a la titulació, hauria de ser la de batxillerat o tècnic.

On diu:

Relació de dependència: coordinadora Servei Arxius i BibliotequesTitulació: batxillerat superior, formació professional II, batxillerat tècnic o equivalent

Hauria de dir:

Relació de dependència: tècnic de patrimoni històric (arxiver)

Titulació: batxillerat, tècnic o equivalent

  • Tècnic informàtic

El Ple del Consell aprovà, en sessió de 25 de maig de 1999, el lloc de feina de tècnic informàtic. Cal actualitzar les condicions, per la qual cosa,

On diu:

Titulació: diplomat en informàtica

Ha de dir:

Titulació: Grau en Enginyeria informàtica o titulació equivalent

  • Enginyer tècnic agrícola

El Consell disposa de diversos funcionaris treballant en aquest lloc de feina, aquest han desenvolupat la seva feina d'acord amb la fitxa aprovada per acord de Ple en sessió de 17 de desembre de 2001, amb la denominació d'agent comarcal.

On diu:

Denominació: Agent comarcal

Titulació: enginyer tècnic agrícola

Ha de dir:

Denominació: Enginyer tècnic agrícola

Titulació: Grau en Enginyeria i Ciències Agronòmiques o titulació equiparable

2. Noves catalogacions

  • Tècnic de gestió cultural

En aquest cas no hi ha hagut mai una fitxa descriptiva d'aquest lloc de feina tot i que hi ha un funcionari interí desenvolupant aquesta funció.

  • Bomber

D'acord amb la Disposició addicional segona relativa a la classificació dels cossos de bombers i altres normes en matèria de personal dels serveis de prevenció i extinció d'incendis (SPEIS) de les administracions locals de la Llei 17/2019, de 8 d'abril, de concessió de crèdits suplementaris per atendre despeses inajornables derivades de sentències judicials pendents de pagament en l'àmbit de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, amb càrrec als pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018, i de modificació del Decret llei 2/2018, de 18 d'octubre, pel qual s'estableixen ajudes i altres mesures urgents per reparar les pèrdues i els danys produïts per les pluges intenses i les inundacions del dia 9 d'octubre de 2018 a la comarca de Llevant de Mallorca, estableix que en l'escala operativa bàsica dels bombers es troben els llocs de treball de: suboficial, caporal, bomber especialista i operadors de comunicacions, tots ells pertanyents al subgrup C1.

La llei donava cinc anys per a l'adaptació a la norma, des de la data de la seva efectivitat, que fou l'endemà de la seva publicació (BOIB núm. 48 de 13 d'abril de 2019), raó per la qual es fa necessària la modificació del Catàleg en aquest sentit. La mateixa norma estableix que aquesta modificació s'ha de fer «sense que aquesta integració hagi d'implicar necessàriament increment de la despesa pública ni modificació de les retribucions totals anuals dels afectats en el moment de la reclassificació».

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament d'Economia i Serveis Generals,

El Consell Executiu, per unanimitat dels sis membres presents (senyor Vilafranca Florit, senyora Reynés Calvache, senyor Gornés Hachero, senyora Taltavull Fernández, senyor Pons Torres i senyor Delgado Díaz) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

 

Primer. Aprovar la modificació parcial del Catàleg de llocs de feina del Consell Insular de Menorca segons el detall que consta a continuació, que quedarà segons el quadre annex a aquest acord:

1. Modificació de llocs de feina ja catalogats

CODI

LLOC DE FEINA

APARTATS OBJECTE DE MODIFICACIÓ

DETALL DE LA MODIFICACIÓ

40005

Arxiver

Titulació

On diu: Grau en Història o Informació i documentació o titulació equivalent

Ha de dir: Grau o titulació equivalent

60010

Auxiliar d'arxiu

Relació de dependència

On diu: Coordinadora Servei Arxius i Biblioteques

Ha de dir: Tècnic de patrimoni històric (Arxiver)

Titulació

On diu: Batxillerat superior, formació professional II, batxillerat tècnic o equivalent

Ha de dir: Titulació: Batxillerat, tècnic o equivalent

40016

Enginyer tècnic agrícola

Denominació

On diu: Agent comarcal

Ha de dir: Enginyer tècnic agrícola

Titulació

On diu: Enginyer tècnic agrícola

Ha de dir: Grau en Enginyeria i Ciències Agronòmiques o titulació equiparable

40020

Tècnic informàtic

Titulació

On diu: diplomat en informàtica

Ha de dir: Grau en Enginyeria informàtica o titulació equivalent

Amb els canvis i incorporacions al catàleg de llocs de feina, d'acord amb el document annex.

 

2. Noves catalogacions

CODI

LLOC DE FEINA

GRUP/SUBGRUP

DESTÍ

TITULACIÓ

40001

Tècnic de gestió cultural

A2

M

Grau o titulació equivalent

60003

Bomber

C1

M

Tècnic en Emergències i Protecció Civil o acreditació equivalent, o el títol de batxillerat o titulació equivalent + Curs bàsic de bomber homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears

60023

Bomber

C1

C

Tècnic en Emergències i Protecció Civil o acreditació equivalent, o el títol de batxillerat o titulació equivalent + Curs bàsic de bomber homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears perquè tengui els efectes que corresponguin.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern, per delegació del Ple del Consell Insular de Menorca (Acord de 31-7-2023, BOIB núm. 109 de 5-8-2023), en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 22 de març de 2024

Per delegació del president El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-07-2023)

 

ANNEX

CODI

LLOC DE FEINA

TITULACIÓ

ALTRES REQUISITS

VINCLE

ESCALA / SUBESCALA

DESTÍ

GRUP/ SUBGRUP

CATALÀ

DESTINACIÓ

COMPLEMENT ESPECÍFIC

OBS

40005

Arxiver

Grau o titulació equivalent

 

F

AET

Concurs

A2

B2

M

635

 

60010

Auxiliar d'arxiu

Batxillerat, tècnic o titulació equivalent

 

F

AESE

Concurs

C1

B2

M

510

 

40016

Enginyer tècnic agrícola

Grau en Enginyeria i Ciències Agronòmiques o titulació equiparable

 

F

AET

Concurs

A2

B2

M

620

 

40001

Tècnic de gestió cultural

Grau o titulació equivalent

 

F

AET

Concurs

A2

B2

M

685

 

40020

Tècnic informàtic

Grau en Enginyeria informàtica o titulació equivalent

 

F

AET

Concurs

A2

B2

M

645

 

60003

Bomber

Tècnic en Emergències i Protecció Civil o acreditació equivalent, o el títol de

batxillerat o titulació equivalent + Curs bàsic de bomber homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears

Carnet de conduir C

F

AESE

Concurs

C1

B2

M

1130

 

60023

Bomber

Tècnic en Emergències i Protecció Civil o acreditació equivalent, o el títol de

batxillerat o titulació equivalent + Curs bàsic de bomber homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears

Carnet de conduir C

F

AESE

Concurs

C1

B2

C

1130

 

S'entén com a titulació equivalent aquella que en plans d'estudi anteriors donaven accés a l'exercici de les mateixes funcions:

A1: Llicenciatures

A2: Llicenciatures o diplomatures

C2: EGB, graduat escolar o certificat d'escolaritat (articles 2 i 3 de l'Ordre ECD/1417/2012, de 20 de juny, per la qual s'estableix l'equivalència del Certificat d'Escolaritat i d'altres estudis amb el títol de Graduat Escolar regulat en la Llei 14/1970, de 4 d'agost, general d'educació i de finançament de la reforma educativa, als efectes laborals (BOE núm. 156 de 30 de juny)

Cal apuntar, atesa la gran diversitat de titulacions actuals, que es fa necessari afegir o equivalent, per deixar oberta la possibilitat que alguna titulació diferent pugui encaixar en les funcions a desenvolupar en el lloc de feina.

ABREVIATURES

ESCALA/SUBESCALA

AET: Administració especial tècnica

AESE: Adeministració especial en serveis especials

DESTINACIÓ:

M: Maó

C: Ciutadella

OBSERVACIONS (OBS)

EXT: Extingir (places únicament aplicables als funcionaris de carrera que actualment les ocupen i que s'extingiran a la jubilació o cessament del titular)