Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 195449
Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de delegació de competències del president de l’IMAS en matèria de convocatòria de les ofertes públiques d’ocupació ordinàries dels anys 2021 i 2023 de personal funcionari de l’escala d’administració general de les categories de tècnic/a superior (dret), administratiu/iva i auxiliar d’administració general al conseller d’Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En la sessió del Ple del Consell de Mallorca de dia 14 de març de 2024, es va aprovar la proposta d'acord de la Presidència de l'IMAS de delegació de competències del president de l'IMAS en matèria de convocatòria de les ofertes públiques d'ocupació ordinàries dels anys 2021 i 2023 de personal funcionari de l'escala d'administració general de les categories de tècnic/a superior (dret), administratiu/iva i auxiliar d'administració general al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca, la qual es transcriu a continuació:

«Antecedents

1. Per Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de data 18 de novembre de 2021, es va aprovar l'oferta d'ocupació pública de personal funcionari al servei de l'IMAS per a l'any 2021, derivada de la taxa de reposició d'efectius ordinària (BOIB núm. 162, de 23 de novembre de 2021). Entre altres places, de personal funcionari de l'escala d'administració general, consten les places següents:

- Auxiliar d'administració general: 2 places

2. En data 20 de desembre de 2023, la Presidència de de l'IMAS va aprovar l'oferta d'ocupació pública de personal funcionari de l'IMAS de l'any 2023, derivada de la taxa de reposició d'efectius ordinària i de la taxa específica de l'article 20 de la Llei de pressupostos de l'Estat per a l'any 2023 (BOIB núm. 173, de 23 de desembre de 2023). A l'oferta d'ocupació pública s'inclou, entre d'altres, les places següents:

  • Places oferta d'ocupació pública de personal funcionari de l'escala d'administració general de l'IMAS de l'any 2023, derivada de la taxa de reposició d'efectius ordinària i específica:

- Tècnic/a superior (dret): 5 places

- Administratiu/iva: 3 places

- Auxiliar d'administració general: 20 places

3. El 7 d'abril de 2021, el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca va aprovar l'Acord mitjançant el qual aprovava l'oferta d'ocupació pública del Consell Insular de Mallorca per a l'any 2021, derivada de la taxa de reposició d'efectius ordinària (BOIB núm. 48, de 10 d'abril de 2021).

Així mateix, en data 15 de desembre de 2022, per Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, es va aprovar l‘oferta d'ocupació pública del Consell Insular de Mallorca per a l'any 2022, derivada de la taxa de reposició d'efectius ordinària (BOIB núm. 166, de 22 de desembre de 2022).

A les ofertes s'inclouen les categories de tècnic/a administració general, administratiu/iva i auxiliar d'administració general.

4. Vist que l'IMAS és un organisme autònom que depèn del Consell Insular de Mallorca i en aplicació dels principis d'economia, agilitat i transparència, cal realitzar la convocatòria conjunta de les categories esmentades.

5. Per a dur a terme aquesta convocatòria conjunta cal delegar la competència del president de l'IMAS prevista a l'article 7 apartat 13 dels Estatuts de l'IMAS al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca.

6. Consta a l'expedient l'informe jurídic relatiu a la delegació de competències del president de l'IMAS en matèria de convocatòria de l'oferta pública d'ocupació ordinària dels anys 2021 i 2023 de personal funcionari de l'escala d'administració general de les categories de tècnic/a superior (dret), administratiu/iva i auxiliar d'administració general al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca.

7. En data 21 de febrer de 2023, el Consell Rector de l'IMAS va aprovar la proposta d'acord del director gerent de l'IMAS al Consell Rector d'aprovació de la delegació de competències del president de l'IMAS en matèria de convocatòria de les oferta públiques d'ocupació ordinàries dels anys 2021 i 2023 de personal funcionari de l'escala d'administració general de les categories de tècnic/a superior (dret), administratiu/iva i auxiliar d'administració general al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, estableix que:

«Els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tinguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents d'aquelles».

2. Els Estatuts de l'IMAS (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019) disposen a l'article 7 apartat 13 que correspon a la Presidència de l'IMAS convocar i resoldre els procediments de selecció, establir les bases, els programes i el contingut de les proves, així com nomenar els membres dels òrgans de selecció.

A l'apartat 14 de l'article 7 dels Estatuts de l'IMAS s'especifica que correspon a la Presidència de l'IMAS nomenar i cessar el personal funcionari de carrera.

Per tant, el que es delega al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca és la competència de l'apartat 13 de l'article 7 dels Estatuts de l'IMAS, i la Presidència de l'IMAS manté la competència de l'apartat 14 de l'article 7 dels Estatuts de l'IMAS.

3. L'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS determina que contra els actes dictats per la Presidència, Vicepresidències, Gerència i pel Consell Rector de l'IMAS, es pot interposar recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell de Mallorca en el termini i amb els efectes dels articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. Correspon al conseller executiu o consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública les competències en matèria de personal, per delegació del Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, segons Acord d'aquest òrgan adoptat en sessió ordinària de 28 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022).

Per tot l'exposat, propòs al Ple del Consell Insular de Mallorca que adopti el següent:

Acord

Primer. Delegar la competència de l'apartat 13 de l'article 7 dels Estatuts de l'IMAS del president de l'IMAS al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca per dur a terme la convocatòria i resoldre el procediment de selecció, inclosa la resolució de recursos, si fos el cas, de les places de l'escala d'administració general de les categories de tècnic/a superior (dret), administratiu/iva i auxiliar d'administració general de les ofertes públiques d'ocupació ordinàries dels anys 2021 i 2023, d'acord amb els articles esmentats en els Fonaments de Dret.

Segon. Ordenar la publicació d'aquesta delegació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).»

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (26 de març de 2024

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials Guillermo Sánchez Cifre)