Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 194924
Resolució del conseller d’Educació i Universitats d’acceptació de renúncies de l’ajut concedit per la Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Resolució del conseller d'Educació i Universitats d'acceptació de renúncies de l'ajut concedit per la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Fets

  1. El 23 de desembre de 2023 es publica en el BOIB núm. 173 la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  2. Aquesta convocatòria correspon al programa finançat pel Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  3. El 17 de gener de 2024, l'Ajuntament d'Eivissa presenta un escrit amb número de registre GOIBE30981/2024 de renúncia als ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per al centre Platja d'en Bossa. En aquest escrit, l'Ajuntament d'Eivissa renuncia als ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie corresponents al centre Platja d'en Bossa per la inviabilitat de complir amb els terminis establerts, atesa la complexitat i la durada d'un projecte d'aquestes característiques i els recursos humans dels quals disposa l'Ajuntament per posar-lo en marxa.

  4. Així mateix, el 31 de gener de 2024, amb número de registre GOIBE61697/2024, l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia presenta l'acord de renúncia a la subvenció per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil. Mitjançant aquest registre, l'Ajuntament notifica que s'ha emès el Decret núm. 2024-0379 pel qual es resol renunciar a la subvenció concedida a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia dins la convocatòria, per als exercicis 2023 a 2025, d'ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 40 de 30/03/23), consistent en 466.200,00 € per a la creació de 37 places noves i 14.681,98 € en ajuts en espècie, atès que l'entitat no disposa de terrenys per construir una escoleta nova i no pot complir els terminis d'execució prevists a la base dissetena de la convocatòria.

Fonaments de dret

  1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

  2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

  3. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

  4. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 40, de 30 de març de 2023).

  5. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 21 d'agost de 2023 per la qual s'amplia el crèdit i es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 al 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 119, de 29 d'agost de 2023).

  6. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 173, de 23 de desembre).

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1. Acceptar la renúncia de l'Ajuntament d'Eivissa als ajuts per al centre Platja d'en Bossa concedits per la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  2. Acceptar la renúncia de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia als ajuts per al centre «denominació pendent de determinar» concedits per la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  3. Notificar aquesta Resolució a les entitats sol·licitants mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 25 de març de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany