Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 194913
Resolució del conseller d’Educació i Universitats d’acceptació de renúncies de l’ajut concedit per la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d’educació infantil, programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

  1. En el BOIB núm. 168, de 7 de desembre de 2021, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  2. Aquesta convocatòria correspon al programa finançat pel Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  3. Dia 22 de setembre de 2023, amb número de registre GOIBE599842/2023, l'Ajuntament de Santanyí presenta la renúncia a la subvenció per al «centre de s'Alqueria Blanca» concedida en el marc de la convocatòria d'ajuts corresponents als exercicis 2020 a 2024 per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i per a la reconversió de centres privats que atenen regularment infants de 0-3 anys sense autorització educativa en centres educatius de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 204, de 5 de desembre de 2020).

  4. Així mateix, el dia 11 d'octubre de 2023, amb número de registre GOIBE643098/2023, el Patronat Municipal d'Escoles Infantils de l'Ajuntament de Palma presenta formalment la renúncia tant als ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil corresponent a l'exercici 2020-2024, com als ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts corresponents a la convocatòria 2020-2024 concedits per la Conselleria d'Educació de la CAIB, relatius a la creació de l'Escola Infantil Foners de Palma. En el cas dels ajuts per a la creació i consolidació de 2020-24 renuncien a l'import total de 333.000 €.

  5. D'altra banda, el 28 de març de 2023 el conseller d'Educació i Universitats va convocar, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 40, de 30 de març de 2023).

  6. Segons l'apartat 3 del punt tercer de l'annex 1 de l'esmentada Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023, els ens públics que siguin beneficiaris dels ajuts derivats de la convocatòria de creació 2020-2024 poden sol·licitar la creació, en un centre determinat, d'un nombre de places superior respecte del nombre de places concedides mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, sempre que no hagin començat el procés de licitació de l'obra del centre en qüestió. El fet de resultar beneficiaris en aquesta convocatòria implicarà la renúncia de les places adjudicades a l'empara de la convocatòria de creació 2020-2024.

  7. L'Ajuntament de Son Servera sol·licita, en la convocatòria d'ajuts per a la creació de places publiques de primer cicle d'educació infantil corresponent als exercicis 2023-25, un ajut per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil per a entitats locals beneficiàries dels ajuts derivats de la convocatòria de creació 2020-2024 que estan en disposició de sol·licitar un nombre superior de places per a un determinat centre respecte del nombre de places concedit mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021.

  8. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, es concedeix a l'Ajuntament de Son Servera l'ajut sol·licitat i, per tant, renuncia a les places adjudicades mitjançant la convocatòria de creació 2020-2024.

Fonaments de dret

  1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

  2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

  3. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

  4. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 27 de novembre de 2020 per la qual es convoquen ajuts corresponents als exercicis 2020 a 2024 per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i per a la reconversió de centres privats que atenen regularment infants de 0-3 anys sense autorització educativa en centres educatius de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 204, de 5 de desembre de 2020).

  5. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 16 de juny de 2021 per la qual s'amplia el crèdit i es modifica la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 27 de novembre de 2020 per la qual es convoquen ajuts corresponents als exercicis 2020 a 2024 per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i per a la reconversió de centres privats que atenen regularment infants de 0-3 anys sense autorització educativa en centres educatius de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 82, de 22 de juny de 2021).

  6. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 168, de 7 de desembre).

  7. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 4 de juliol de 2022 de rectificació d'errades de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 89, de 9 de juliol).

  8. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 40, de 30 de març de 2023).

  9. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 21 d'agost de 2023 per la qual s'amplia el crèdit i es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 al 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 119, de 29 d'agost de 2023).

  10. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 173 de 23 de desembre).

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1. Acceptar la renúncia de l'Ajuntament de Santanyí a la subvenció per al «centre de s'Alqueria Blanca» concedida per la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  2. Acceptar la renúncia del Patronat Municipal d'Escoles Infantils de l'Ajuntament de Palma a la subvenció relativa a la creació de l'Escola Infantil Foners de Palma concedida per la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  3. Acceptar la renúncia de l'Ajuntament de Son Servera a la subvenció relativa al centre Cala Bona per les places concedides per la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 2 de desembre de 2021, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, per la qual es concedeixen els ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

  4. Notificar aquesta resolució a les entitats sol·licitants mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 25 de març de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany