Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 191306
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per la qual es modifica l’època de perill d’incendis forestals de manera individualitzada per a les illes d’Eivissa i Formentera i se n’avança l’inici a l’1 d’abril de 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 19 de març de 2024, el Servei de Gestió Forestal ha emès un informe sobre les condicions meteorològiques actuals i les previstes en el qual també ha fet una valoració de la situació en relació amb el nivell de risc d'incendis forestals, especialment significatiu a les illes d'Eivissa i Formentera.

Fonaments de dret

1. L'article 3 del Decret 125/2007, de 5 d'octubre, pel qual es dicten normes sobre l'ús del foc i es regula l'exercici de determinades activitats susceptibles d'incrementar el risc d'incendi forestal, disposa que, tenint en compte les condicions meteorològiques o altres motius que puguin incidir en el risc d'incendis forestals, el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant una resolució, pot modificar el període establert amb caràcter general com a època de perill d'incendis forestals (entre l'1 de maig i el 15 d'octubre, ambdós inclosos) de manera general o individualitzada, si escau, per a cada una de les illes o per a cada tipus de zona.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la data d'inici de l'època de perill d'incendis forestals d'enguany per a les illes d'Eivissa i Formentera i avançar-la a l'1 d'abril de 2024, de conformitat amb la proposta de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, notificar-la a les autoritats locals i fer-ne difusió entre la població afectada mitjançant el web alertafoc.caib.es i les xarxes socials institucionals, d'acord amb l'article 48.7 de la Llei 43/2003, de 21 de novembre, de forests, modificada pel Reial decret llei 15/2022, d'1 d'agost.

 

(Signat electrònicament: 25 de març de 2024)

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural  Joan Simonet Pons