Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 190570
Resolució del director gerent de l’Hospital Manacor per la qual es convoca, pel sistema de lliure designació, la provisió d’un lloc de feina de supervisor/supervisora de la Unitat d’Esterilització de l’Hospital de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

A la plantilla orgànica autoritzada de la Gerència de l'Hospital de Manacor hi ha un lloc de feina vacant de supervisor/supervisora de la Unitat d'Esterilització, que s'ha de cobrir.

Fonaments de dret

1. La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

3. El Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

4. El Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social.

5. La Resolució de 16 de novembre de 2001 de la Direcció General de l'INSALUD sobre provisió de llocs de feina de supervisió d'àrea funcional o d'unitat.

6. La Resolució de la consellera de Salut per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 112, de 12 d'agost de 2023).

Per tot això dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Acordar la convocatòria pública per proveir, pel sistema de lliure designació, un lloc de feina de supervisor/supervisora de la Unitat d'Esterilització de l'Hospital de Manacor.

2. Aprovar les bases que regeixen el procés selectiu, que figuren a l'annex. 

3. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa de Palma en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

(Signat electrònicament: 21 de març de 2024)

El director gerent de l'Hospital de Manacor Ignasi Casas Ollé Per delegació de la consellera de Salut (BOIB núm. 112, de 12/08/2023)

ANNEX Bases de la convocatòria

1. Característiques i funcions del lloc de feina convocat

Es convoca la provisió, pel sistema de lliure designació, d'un lloc de feina de supervisor/supervisora de la Unitat d'Esterilització de l'Hospital de Manacor.

El règim jurídic d'aquest lloc de feina és el que estableixen la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, i altres disposicions aplicables.

Tindrà les responsabilitats que s'estableixen en l'article 26 del Reial decret 521/1987, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament sobre estructura, organització i funcionament dels hospitals gestionats per l'Institut Nacional de la Salut, relatives al funcionament correcte de l'àrea i l'activitat del personal adscrit, així com la custòdia i utilització adequada dels recursos materials assignats.

2. Requisits per optar al lloc de feina

2.1. Tenir la condició de personal estatutari fix sanitari del subgrup A2.

2.2. Estar en la situació de servei actiu en alguna institució sanitària dels serveis de salut o en centres i serveis sanitaris de l'Administració General de l'Estat.

2.3. Els requisits s'han de complir l'últim dia de termini de presentació de sol·licituds, i mantenir-se fins a la presa de possessió. L'acreditació s'ha de fer per mitjà de còpia autèntica de la documentació oportuna en el moment de presentar la sol·licitud.

3. Presentació de sol·licituds

3.1. Les persones interessades a participar en la convocatòria han de presentar la sol·licitud de participació emplenada per mitjà del model publicat en el portal web www.hospitalmanacor.org, que es troba seguint la ruta següent: Inici > Informació per serveis > Serveis generals > Recursos humans > Convocatòries, llistats i adjudicació de places, en el termini de vint (20) dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3.2. Les sol·licituds per participar en el procés selectiu s'han de presentar al Registre de l'Hospital de Manacor o al registre de qualsevol de les gerències del Servei de Salut, o bé per qualsevol de les vies que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tota sol·licitud presentada en una oficina de Correus ha d'anar dins d'un sobre obert perquè sigui datada i segellada abans de certificar-la.

3.3. Amb la sol·licitud cal presentar la documentació següent: 

a) Currículum, degudament acreditat per mitjà de la documentació original, que s'escanejarà en el moment del registre.

b) Projecte tècnic de gestió i organització de la unitat assistencial, on s'incloguin els punts següents:

 

– Introducció.

– Descripció de l'estructura física de la Unitat d'Esterilització de l'Hospital de Manacor.

– Recursos humans de la Unitat: descripció de l'equip que l'integra, nombre d'efectius d'ambdues categories, distribució d'aquests segons les àrees de treball.

– Anàlisi interna de la Unitat des de la perspectiva de la gestió d'infermeria, especificant els punts forts i els punts febles detectats.

– Propostes o accions de millora a dur a terme en funció de l'anàlisi.

– Proposta del mapa de competències amb què han de comptar els professionals de la Unitat segons les responsabilitats i rols professionals.

– Projectes de cara al Pla Director.

– Conclusions.

4. Altres aspectes que es valoraran

  • Capacitat d'adaptació a entorns professionals i organitzatius canviants.
  • Capacitat docent i formadora.
  • Capacitat organitzativa i de planificació.
  • Capacitat de lideratge, negociació, integració i direcció d'equips.
  • Capacitat d'adaptació a entorns professionals i organitzatius canviants.
  • Coneixements en tecnologies de la informació. 
  • Experiència en la implementació de sistemes de gestió per processos, qualitat, recursos humans, etc.

5. Procediment de selecció i resolució de la convocatòria

5.1. L'òrgan convocant designa com a Comissió de Valoració per resoldre la convocatòria a les persones següents:

− Presidenta: Elena Gracia Escrivà, supervisora de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital de Manacor; suplent: Antonio Perelló Garcia, supervisor de l'Àrea Ambulatòria de l'Hospital de Manacor.

− Vocal: Jesus Montoro López, supervisor d'unitat de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital de Manacor; suplent: Núria Vicens Rivas, supervisora d'unitat de Cirurgia Sense Ingrés de l'Hospital de Manacor.

− Secretària: Asunción Álvarez Fuster, cap de secció de Contractació del Servei de Recursos Humans de l'Hospital de Manacor; suplent: Cristina Fiol Isern, cap de secció de la Unitat d'Atenció a l'Usuari del Servei de Recursos Humans de l'Hospital de Manacor.

5.2. Un cop vençut el termini per presentar sol·licituds i quan la Comissió de Valoració hagi verificat que els aspirants compleixen els requisits i la resta de les especificacions exigides a la convocatòria així com hagi valorat els projectes de gestió presentats pels aspirants, el director gerent de l'Hospital de Manacor dictarà una resolució per nomenar el candidat més adequat per ocupar el lloc de feina, o bé per declarar deserta la convocatòria si no s'ha presentat cap aspirant idoni. Aquesta resolució es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Nomenament

La persona designada obtindrà un nomenament per ocupar el lloc de feina. La situació de qui resulti nomenat serà la següent:

a) Si té la plaça estatutària fixa en el mateix centre, seguirà ocupant la plaça com a personal estatutari fix de la seva categoria en el mateix centre.

b) Si té la plaça estatutària fixa en un altre centre, ocuparà directament el lloc de feina i quedarà respecte a la plaça en la situació de reserva en el centre d'origen o en la situació administrativa que correspongui a l'administració d'origen.

c) Si té la plaça estatutària fixa en un altre servei de salut o administració sanitària, ocuparà únicament el lloc de supervisió convocat, de manera que quedarà respecte a la seva plaça o lloc d'origen en la situació administrativa que sigui procedent i sigui declarada en la seva administració d'origen.

7. Presa de possessió

La persona a qui s'hagi adjudicat el lloc de supervisor/supervisora de la Unitat d'Esterilització de l'Hospital de Manacor, objecte d'aquesta convocatòria, ha de prendre possessió en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació del resultat final al BOIB.

8. Cessament

De conformitat amb l'apartat 5 de l'article únic del Decret 87/2006, de provisió de prefectures de caràcter assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears, la persona seleccionada pot ser destituïda discrecionalment per l'autoritat que n'hagi acordat el nomenament.