Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE COSTITX

Núm. 190029
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització de Sales Municipals i altres Béns Mobles de l'Ajuntament de Costitx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat cap tipus de reclamació durant el termini d'exposició al públic de la "Modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització de Sales Municipals i altres Béns Mobles de l'Ajuntament de Costitx",  aprovada provisionalment pel Ple en Sessió Ordinària  celebrada en data 14 de febrer de 2024 (BOIB núm. 23 de 17/02/2024) d´acord amb l´article 17.3 del Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, es dóna per aprovada definitivament la citada modificació de  l'art. 6 de l'ordenança, publicant-se a continuació el text que literalment diu:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DE SALES MUNICIPALS I ALTRES BÉNS MOBLES.

Article 1 Naturalesa, objecte i fonament.

En ús de les facultats que concedeix l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de règim local i, específicament l'article 57 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la llei reguladora de les Hisendes Locals, i d'acord amb el que disposen els articles 20 a 27 d'aquesta norma, aquest Ajuntament estableix la taxa per la utilització de sales o dependències Municipals i l'ús de béns mobles de l'Ajuntament. Aquesta taxa afecta a tots els locals de titularitat municipal i dels organismes autònoms.

Article 2 Fet imposable i subjectes passius.

1. Fet imposable. El constitueix l'ús de qualsevol dels serveis que regula aquesta taxa. L'obligació de contribuir comença en el moment que es sol·licita el servei de la sala o dependència del Casal o dels elements mobiliaris.

2. Subjectes passius: Tenen la consideració de subjectes passius i estan obligats al pagament:

a. Els que es beneficiïn dels serveis que regula aquesta taxa o els seus representants legals.

b. Les agrupacions, les associacions o entitats, tant públiques com privades, que rebin els serveis que regula aquesta taxa.

c. Serà  requisit estar empadronat al municipi de Costitx.

Article 3 Tarifes.

Les tarifes per les diferents sales o dependències municipals i pels béns mobles aplicables seran les següents.

SALES MUNICIPALS

1. SALA D'ACTES CASA DE LA VILA

a.Activitats promogudes per entitats sense ànim de lucre, sense cobrament als assistents.

GRATUÏT

b.Activitats promogudes per entitats sense ànim de lucre i amb cobrament als assistents.

35'00€

c.Altres usos.

100'00€

2. SALA D'ACTES CASAL DE CULTURA

a. Activitats promogudes per entitats sense ànim de lucre, sense cobrament als assistents.

GRATUÏT

b. Activitats promogudes per entitats sense ànim de lucre i amb cobrament als assistents.

60'00€

c. Altres usos.

120'00€

 

3. ALTRES DEPENDÈNCIES MUNICIPALS

a. Activitats promogudes per entitats sense ànim de lucre, sense cobrament als assistents.

GRATUÏT

b. Activitats promogudes per entitats sense ànim de lucre i amb cobrament als assistents.

30'00€

c. Altres usos.

50'00€

BÉNS MOBLES

MATERIAL

PREU/UNITAT

CADIRES

0,15€

TAULES

1€

ESCENARI (2x1)

5€

ESCALA

30€

TRANSPORT CASC URBÀ

30€

TRANSPORT A POLÍGON

60€

MUNTATGE ESCENARI

100€

QUOTA MÍNIMA PER A QUALSEVOL MATERIAL (SENSE TRANSPORT)

20€

Article 4 Condicions i utilització.

1. L'usuari ha de disposar d'una polissa de responsabilitat civil segons la normativa vigent.

2. L'usuari és, a tots el efectes, responsable civil pels desperfectes ocasionats en les sales i en els elements del mobiliari en l'exercici de l'activitat.

3. L'usuari no es troba en relació de dependència respecte de l'Ajuntamnet als efectes del que disposa l'article 120 del vigent Codi Penal.

4. L'entitat sol·licitant es farà càrrec d'obtenir els drets d'autor corresponent, així com de la liquidació de l'SGAE, en cas pertinent.

5. La utilització dels elements de les sales i el mobiliari està subjecte a autorització prèvia, i per tant a sol·licitud per escrit per part de l'interessat. L'autorització serà discrecional segons les necessitats i programació de l'ajuntament; i la denegació serà motivada.

6. La sol·licitud del mobiliari s'ha de realitzar amb una antelació mínima de 2 dies abans del dia pel qual es demana l'ús dels elements de mobiliari; i el retorn s'ha de realitzar amb un màxim de 2 dies després del dia pel qual es demana l'ús dels elements de mobiliari.

7. Serà obligatori constituir un dipòsit per un import mínim de 50€ (pot variar en funció del material sol·licitat i si hi ha o no ús de Sala municipal). Un cop s'hagi fet ús de la Sala i tornat els elements de mobiliari llogats, es comprovarà el bon estat de la Sala (neteja i que no existeixen desperfectes), i el nombre i el seu bon estat dels elements de mobiliari, i es procedirà a la devolució del dipòsit; en cas contrari, no es retornarà el dipòsit.

8. La recollida dels elements de mobiliari es realitzarà en horari de dilluns a divendres de 8'00h. a 13'00h., en el lloc indicat per la brigada municipal. A més serà necessari i presentar una còpia de la sol·licitud realitzada, el dipòsit ingressat, i la liquidació de la taxa.

9. Per a la devolució dels elements de mobiliari també seran aplicables les mateixes condicions que per la recollida.

Article 5 Bonificacions.

Es poden concedir bonificacions parcials o totals en el casos següents:

a. Quan l'entitat sol·licitant tingui subscrit conveni de col·laboració amb aquest Ajuntament i així es contempli en el conveni.

b. Quan per la tipologia de l'acte s'acordi declarar d'interès municipal i en aquest cas l'import de la taxa de cessió ho assumirà el departament que se'n faci responsable.

c. Quan la Sala d'actes del Casal de Cultura s'utilitzi per la celebració d'una festa o aniversari per a un infant menor de 15 anys, la tarifa serà de 50 euros.

Article 6 Normes de gestió.

  1. Per tal de concedir la cessió de l'espai municipal, cal presentar instància de sol·licitud i adjuntar el full de condicions per la cessió d'espais municipals al Registre General de l'Ajuntament de Costitx.

  2. Per tal de confirmar la reserva de l'espai s'haurà de fer efectiu l'import de la taxa corresponent 15 dies abans de la data sol·licitada, mitjançant autoliquidació.

Article 7 Infraccions i sancions tributàries.

Per a tot el que fa referència a la qualificació de les infraccions i també de les sancions corresponents s'ha de fer el que disposen els articles 181 i següents de la llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, les disposicions que la complementen i despleguen.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Se deroga expressament l'Ordenança reguladora de la taxa per la utilització de Sales Municipals (BOIB n.º 145, 14/10/08).

DISPOSICIÓ FINAL

La present ordenança entrarà en vigor i s'aplicarà des del dia de la seva publicació ítegra al Butlletí Oficial de les Illes Balears i continuarà vigent mentre no s'acordi la seva modificació o derogació. En cas de modificació parcial els articles no modificats restaran vigents.

 

Costitx a 22 de març de 2024

El batle Antoni Salas Roca