Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 185701
Acord de Consell de Govern de dia 22 de març de 2024 pel qual s’assabenta del nomenament del director gerent de la entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb els ens del sector públic instrumental de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears distints dels organismes autònoms, el segon paràgraf de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que «El nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'ens instrumentals del sector públic autonòmic s'ha de fer d'acord amb el que estableixin la normativa aplicable i els estatuts de cada ens. En tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies».

Per altra banda, l'article 1.2 dels estatuts de l'entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears, en endavant GSAIB, aprovats pel Decret 38/2017, de 28 de juliol, estableix que la finalitat institucional consisteix en la prestació de tot tipus de serveis de suport a l'activitat assistencial dels centres sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears i de la Xarxa Sanitària Pública de les Illes Balears.

L'article 19 dels estatuts de GSAIB regula el règim jurídic i les funcions del titular de la gerència de l'entitat. El punt 2 del mateix article estableix que la persona titular de la Direcció General del Servei de Salut ha de designar el director o directora gerent.

El 8 de març de 2024 el director General del Servei de Salut de les Illes Balears, mitjançant resolució, nomena el senyor Sergio Pablo Rodríguez Garí com a director gerent de l'entitat GSAIB amb efectes a partir del dia 9 de març de 2024.

Així doncs, i d'acord amb allò que es disposa a l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, el Consell de Govern a proposta de la consellera de Salut, en la sessió de dia 22 de març de 2024 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Assabentar-se del nomenament del senyor Sergio Pablo Rodríguez Garí com a director gerent de l'entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, a 22 de març de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens