Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 177889
Resolució del director general de Pesca de 19 de març de 2024 per la qual s’aprova la pròrroga de les mesures de protecció per a la ferrassa (Dasyatis pastinaca) a la Reserva Marina de la Badia de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 45, de 12 d'abril de 2018, es va publicar la Resolució del director general de Pesca i Medi Marí de 6 d'abril de 2018 per la qual s'establien una sèrie de mesures de protecció per a la ferrassa (Dasyatis pastinaca) a la Reserva Marina de la Badia de Palma.

2. Aquesta Resolució establia un període de vigència de les mesures de protecció de tres anys a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Atesos els bons resultats de conservació de l'espècie, el Servei de Recursos Marins aconsella mantenir les mesures de protecció sobre la ferrassa.

Fonaments de dret

1. L'article 11 de l'Ordre de la consellera d'Agricultura i Pesca d'1 de setembre de 2006 per la qual es regulen les activitats a desenvolupar dins la Reserva Marina de la Badia de Palma, compresa entre el Club Nàutic de s'Arenal i el Cap de Regana, estableix que la Direcció General de Pesca pot establir mesures de regulació més restrictives per a la pesca artesanal, recreativa i submarina, i també zones i períodes de veda dins la Reserva Marina de la Badia de Palma.

2. La Resolució de la consellera d'Agricultura i Pesca de 2 de maig de 2012 per la qual s'estableixen mesures de protecció per a la ferrassa (Dasyatis pastinaca) a la Reserva Marina de la Badia de Palma va establir un període de veda per calar tremalls al sud del paral·lel 39º 28' 60'' N. La vigència d'aquesta mesura va ser prorrogada amb resolucions successives, la darrera de les quals és vigent fins al proper 24 de març de 2024.

3. L'article 2.10.b) del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, estableix que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Pesca, és l'òrgan que exerceix, entre d'altres, la competència en matèria de recursos marins i de pesca marítima en aigües interiors de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la pròrroga de les mesures de protecció per a la ferrassa (Dasyatis pastinaca) a la Reserva Marina de la Badia de Palma.

2. Establir, per al període comprès entre l'1 de juny i el 29 de febrer, una zona de veda per calar tremalls en les aigües de la Reserva Marina de la Badia de Palma que queden al sud del paral·lel 39º 28' 36'' N (aquesta línia s'interseca amb la costa al Cap Enderrocat).

3. Disposar que aquesta Resolució tengui una vigència de tres anys a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de març de 2024

El director general de Pesca Antoni Maria Grau Jofre