Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 155045
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal taxa utilització servei subministrament menjar domicili

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la utilització del servei de subministrament de menjar a domicili, sense que s'hagi presentat cap reclamació, l'acord d'aprovació provisional de l'esmentada modificació ha esdevingut definitiu en virtut de l'establert a l'art. 17.4 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

Es transcriu a continuació el text íntegre de l'esmentada ordenança, en funció del previst a l'art. 17.4 del R.D Legislatiu 2/2004:

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DEL SERVEI DE SUBMINISTRAMENT DE MENJAR A DOMICILI

Article 1r.

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i d'acord amb el que disposen els articles 15 al 27 del RDL 2/2004, Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la utilització del servei de subministrament de menjar a domicili, que es regirà per aquest ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 57 del RDL 2/2004, Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Article 2on.

Serà objecte d'aquesta taxa la prestació del servei de subministrament de menjar a domicili que els Serveis Socials posen a disposició de les persones grans amb dificultats de mobilitat i d'autonomia, així com també a altres persones amb aquestes dificultats, previ informe en ambdós casos, del professional responsable del seguiment del cas.

Article 3r.

L'obligació de pagament de la taxa naixerà amb la prestació del servei.

Article 4t.

Estan obligats al pagament d'aquesta taxa les persones que es beneficiïn del servei, i subsidiàriament, quan així ho estableixin les lleis vigents o alguna resolució judicial de servei d'aliments, el cònjuge, descendents i ascendents fins al primer grau de consanguinitat.

Article 5è.

La base imposable d'aquesta taxa la constitueix el cost del servei, que es fitxa en 7 euros.

Article 6è.

La quota de la taxa regulada en aquesta ordenança serà de 7 € per servei.

Article 7è.

1.- L'import del menú s'ha d'abonar durant la primera setmana de cada mes i per mes anticipat, mitjançant domiciliació bancària.

2.- La liquidació i recaptació de la taxa a satisfer pels usuaris se dura a terme per la Tresoreria municipal, en base als informes i relacions valorades dels Serveis Socials de l'Ajuntament.

3.- Quan la taxa no s'hagi satisfet en el venciment que li correspongui, s'exigirà per via  de constrenyiment .

 

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta Ordenança Fiscal s'aplicarà a partir del dia següent al de la seva publicació i mantindrà la seva vigència mentre no se n'aprovi la modificació o derogació expressa.

Contra aquest acord hom pot interposar Recurs Contenciós-Administratiu en la forma i terminis assenyalats a les normes reguladores de l'esmentada Jurisdicció, de conformitat amb el previst a l'art. 19.1 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals”.

 

Santa Maria del Camí, 12 de març de 2024

El batle-president Nicolau Canyelles Parets