Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 150298
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual s’obre un nou termini d’inscripció per les illes d’Eivissa i Formentera en el procediment extraordinari per constituir una borsa única d’ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 11 de gener de 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 6 la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024 per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local.

2. Per Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 21 de febrer de 2024 (BOIB núm. 27, de 24 de febrer) es va modificar la base 7.3 de l'annex 1 de la resolució esmentada on s'estableix que mentre la borsa estigui vigent es podran obrir nous terminis d'inscripció per presentar sol·licituds, que tindran una durada de 10 dies hàbils.

3. Havent finalitzat la fase d'oposició de diversos processos selectius a les illes d'Eivissa i Formentera, i havent-se convocat una edició a l'illa d'Eivissa del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia de la 45a promoció, es fa necessari obrir un nou termini d'inscripció perquè els aspirants dels processos selectius d'Eivissa i Formentera que hagin aprovat sense plaça la fase d'oposició, que no disposin del curs bàsic de capacitació puguin optar a una de les places a l'esmentat curs, doncs aquells que han aprovat s'inscriuen d'ofici per l'EBAP.

Fonaments de dret

1. La Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, i en concret, la Disposició addicional vuitena d'aquesta Llei, introduïda per l'apartat 4 de l'article únic del Decret llei 6/2021, de 9 de juliol, de modificació de la Llei 4/2013.

2. La Disposició addicional tercera del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, afegida per l'apartat 5 de la Disposició final primera del Decret llei 6/2021.

3. La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

4. L'article 92 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

5. El Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i en concret, l'article 10.1 d'aquest cos legal.      

6. Els articles 15 i 16 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que resulten d'aplicació en virtut del que disposen l'article 3.2 d'aquesta Llei i l'article 92.1 de la Llei 7/1985, abans esmentat.

7. L'article 189.1 i 2.b), de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, que contempla al personal funcionari interí com una classe de personal al servei de les entitats locals de les Illes Balears i l'article 190 de la mateixa llei.

8. El Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aplicable de manera supletòria en virtut del que disposa l'article 190.1 primer paràgraf in fine de la Llei 20/2006.

9. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Aprovar l'obertura d'un nou termini d'inscripció de 10 dies hàbils en el procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local pels que han acabat la fase d'oposició sense plaça de diversos processos selectius a les illes d'Eivissa i Formentera.

2. Ordenar que la presentació d'inscripcions s'ha de realitzar de forma electrònica amb la formalització del corresponent tràmit telemàtic disponible a la seu electrònica i a la web de l'EBAP, de conformitat amb la base 7.1 de l'annex 1 i a les instruccions de l'annex 2; així com amb el model de certificat dels ajuntaments per acreditar el compliment dels requisits publicat com annex 3 de la Resolució de 8 de gener de 2024 (BOIB núm. 6, d'11 de gener) per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balear <https://caib.es>, i en la pàgina web <http://oposicions.caib>.

 

(Signat electrònicament: 8 de març de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens