Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 150287
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, de correcció d’errades advertides en la Resolució de 15 de febrer de 2024 per la qual s’aproven les llistes definitives de persones que integren la borsa única d’ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Per Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024 (BOIB núm. 6, de 11 de gener de 2024) es va convocar un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes,  per  a  la  categoria  de  policia del cos de policia local.

2. Mitjançant Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 25 de gener de 2024 (BOIB núm. 13, de 27 de gener) es varen publicar les llistes definitives de persones aspirants admeses i la llista provisional de persones aspirants excloses, amb indicació de les causes de l'exclusió, del procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia i per la que s'adjudiquen les places a la 45a promoció de Curs bàsic de capacitació de policia.

3. El Servei de Gestió Formativa i Administrativa de l'EBAP ha advertit una sèrie d'errors materials en la relació de persones aspirants admeses en els annexes 1, 2 i 3 de la referida resolució.

D'acord amb l'article 109.2 de la llei 39/2015, les administracions públiques poden rectificar, així mateix, en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

4. Mitjançant Resolució de la directora gerent de 8 de febrer de 2024 es van publicar les llistes provisionals de les persones que integren la borsa única d'ocupació temporal específica de la categoria de policia, amb els aspirants que poden formar part de la present borsa atès que compten amb el curs bàsic degudament actualitzat, i hi figuren en l'ordre que pertoqui d'acord amb la nota obtinguda.

5. Per Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 15 de febrer de 2024, a proposta de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública, es varen aprovar les llistes definitives de les persones que integren la borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia (BOIB núm. 23, 17 de febrer de 2024).

6. El Servei de Gestió Formativa i Administrativa de l'EBAP ha advertit una sèrie d'errors materials en la relació de persones aspirants admeses en els annexes 1, 2 i 3 de la referida resolució.

D'acord amb l'article 109.2 de la llei 39/2015, les administracions públiques poden rectificar, així mateix, en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

Fonaments de dret

1. La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'Empleat Públic.

3. L'article 92.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

4 .L'article 189.1 i 2.b), de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

5. La Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, i en concret, la Disposició addicional vuitena d'aquesta Llei, introduïda per l'apartat 4 de l'article únic del Decret llei 6/2021, de 9 de juliol, de modificació de la Llei 4/2013

6. La Disposició addicional tercera del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, afegida per l'apartat 5 de la Disposició final primera del Decret llei 6/2021.

7. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8.  La Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024  per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local (BOIB núm. 6, de 11 de gener de 2024).

9. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que aquestes poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet o aritmètics que hi hagi en els seus actes

10. D'altra banda, l'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratius correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Corregir les errades en les llistes definitives de persones que integren la borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia en els termes que estableixen els annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Resolució.

2. Publicar aquesta Resolució i els seus annexos en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica de l'EBAP, i en la pàgina web <http://oposicions.caib.es>.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència i Administracions Públiques, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 8  de març de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

Documents adjunts