Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 147990
Acord del Consell de Govern de 8 de març de 2024 pel qual es dona per assabentat de l'acceptació de la renuncia del director gerent i del nomenament del director gerent de Ports de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 34.2 de la Llei 10/2005, de 21 de juny, de ports de les Illes Balears, disposa que el gerent és nomenat pel conseller competent en matèria de ports, atenent a criteris de competència professional.

En el mateix sentit, l'article 14.2 dels Estatuts de Ports de les Illes Balears, aprovats pel Decret 134/2005, de 28 de desembre, disposa que el gerent és nomenat i separat lliurement mitjançant una resolució del conseller competent en matèria de ports.

El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina que Ports de les Illes Balears s'adscriu a la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua.

En el consell d'administració de Ports de les Illes Balears, en sessió celebrada el dia 6 de febrer de 2024, el sr. Jaime Carbonell Fletxas va manifestar la seva renuncia al càrrec de director gerent de Ports de les Illes Balears, renuncia que va ser acceptada mitjançant resolució d'aquest conseller, de data 23 de febrer de 2024.

Mitjançant resolució d'aquest conseller, de 23 de febrer de 2024, es va nomenar al Sr. Francisco José Villalonga Cañellas director gerent de Ports de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 21.1, paràgraf segon, de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quan el nomenament o la contractació i el cessament dels directors gerents dels ens del Sector Públic instrumental no correspongui al Consell de Govern s'han de comunicar a aquest òrgan i els acords pels quals es doni per assabentat s'han de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua, en la sessió de 8 de març de 2024, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat de la Resolució del conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua per la que s'accepta la renuncia de D. Jaime Carbonell Fletxas com a director gerent de Ports de les Illes Balears amb efectes de dia 26 de febrer de 2024, tot agraint-li els serveis prestats.

Segon. Donar-se per assabentat de la Resolució del conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua per la que en nomena al Sr. Francisco José Villalonga Cañellas, com a director gerent de Ports de les Illes Balears amb efectes de dia 26 de febrer de 2024.

Tercer. Publicar aquest Acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de març de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens