Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 147984
Acord del Consell de Govern de 8 de març de 2024 pel qual es dona per assabentat del nomenament del gerent de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears (FOSIB) és una fundació sense ànim de lucre, de titularitat pública i naturalesa institucional, amb personalitat jurídica pròpia i capacitat d'obrar plena, de les que estableix l'article 2.1.d) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'annex 1 del Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, mitjançant el qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la FOSIB s'adscriu a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

L'article 21.1 de la Llei 7/2010 disposa que el nomenament i el cessament dels titulars de la gerència de les entitats del sector públic instrumental, excepte els dels organismes autònoms, s'han de fer d'acord amb el que estableixin la normativa aplicable i els estatuts de l'entitat. Així mateix, estableix que els nomenaments i cessaments s'han de comunicar al Consell de Govern i que els acords d'aquest òrgan s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

En el mateix sentit s'expressa l'article 23.1 dels Estatuts de la FOSIB (publicats en el BOIB núm. 169, de 29 de desembre de 2020), segons el qual, en tots els casos, el nomenament del gerent s'ha de comunicar al Consell de Govern.

El 2 de febrer de 2024, el Patronat de la FOSIB va acordar el nomenament de Cristina Martínez Mateu com a nova gerent de la FOSIB, condicionat a la obtenció dels informes preceptius.

En data 12 de febrer i 21 de febrer de 2024, s'han obtingut els informes favorables preceptius de la Direcció General de Funció Pública i Direcció General de Pressuposts, respectivament.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Turisme, Cultura i Esports, en la sessió de 8 de març de 2024, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del nomenament de Cristina Martínez Mateu com a nova gerent de la FOSIB.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de març de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens