Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 147970
Acord del Consell de Govern de 8 de març de 2024 pel qual es dona per assabentat del nomenament de la directora gerent de l’Institut d’Indústries Culturals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L' Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) és una entitat pública empresarial de les que estableix l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb el decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de las conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l' Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) està adscrit a la Conselleria de Turisme, Cultura y Esports.

L'article 9 dels Estatuts de l'ICIB, aprovats pel Decret 50/2018, de 21 de novembre (BOIB núm. 160, de 22 de desembre; correcció d'errors BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019), estableix que el president o presidenta, òrgan unipersonal superior de la direcció, és el conseller o consellera de Turisme, Cultura i Esports o la persona en qui delegui.

L'article 10.1.g) dels Estatuts de l'ICIB disposa que el president o presidenta de l'entitat ha de nomenar i separar la persona titular del càrrec de director o directora gerent, i aquests fets, en qualsevol cas, s'han de comunicar al Consell de Govern en el termini màxim de set dies i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies, tal com disposa l'article 19.1 dels Estatuts esmentats.

Amb relació al paràgraf precedent, l'article 21.1 de la Llei 7/2010 estableix que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i d'altres òrgans unipersonals de direcció de l'ens del sector públic instrumental, quan no corresponen al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan. En aquest mateix sentit ho estableix l'article 19.1 dels Estatuts de l'ICIB.

Mitjançant el Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, es va disposar el nomenament de Jaime Bauzá Mayol com a conseller de Turisme, Cultura i Esports.

Per Resolució del President del ICIB, de dia 6 de febrer de 2024, es va disposar el nomenament de la directora gerent d'acord amb l'article 19.1 dels Estatuts de l'ICIB anteriorment esmentats.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Turisme, Cultura i Esports, en la sessió del dia 8 de març de 2024, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del nomenament de Diana de la Cuadra Menéndez com a directora gerent de l'ICIB.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de març de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens