Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 144922
Resolució de la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es publica l’adjudicació per cobrir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap del Servei de Contractació Administrativa de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.  En el BOIB núm. 173, de 23 de desembre de 2023, es publicà la Resolució de la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual s'aprova la convocatòria per cobrir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap del Servei Contractació Administrativa de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. En el BOIB núm. 1, de 2 gener de 2024, es publicà la Resolució de la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears de correcció d'errades de la Resolució de la directora de Recursos Humans publicada en el BOIB núm. 173, de 23 de desembre de 2023.

3.  En el BOIB núm. 4, de 6 gener de 2024, es publicà una segona correcció d'errades de la Resolució de la directora de Recursos Humans publicada en el BOIB núm. 173, de 23 de desembre de 2023.

4.  El 12 de febrer de 2024, una vegada finalitzat el termini per presentar sol·licituds, la Comissió de Selecció es va reunir per revisar les sol·licituds presentades, els mèrits aportats i va estimar que els dos aspirants presentats, la senyora Marta Morer Gallego i el senyor Diego Báguena Berduque, complien els requisits exigits en la convocatòria. Finalment la Comissió de Selecció va acordar per unanimitat elevar a la directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears la proposta d'admissió provisional dels dos aspirants en el procediment per proveir el lloc de treball de cap del Servei de Contractació Administrativa de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut.

5.  El 16 de febrer de 2024 es publicaren, d'acord amb l'apartat 10 de l'annex 1 de les bases de la convocatòria, les llistes provisionals d'admesos i exclosos i es va determinar, de conformitat amb el punt 11 de l'annex 1 de les bases de la convocatòria, concedir als aspirants un termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de les llistes per formular reclamacions o al·legacions i advertir que, en cas de no fer-ho, es consideraria que havien desistit de la sol·licitud.

6.  El 23 de febrer de 2024, una vegada transcorregut el termini de tres dies sense haver rebut cap al·legació ni cap reclamació es publicaren, d'acord amb l'apartat 12 de l'annex 1 de les bases de la convocatòria, les llistes definitives d'admesos i exclosos.

7.  Una vegada publicada la llista definitiva d'aspirants i d'acord amb el que estableixen els apartat 13 i 14 de l'annex 1 de les bases de la convocatòria, la Comissió de Valoració va elevar a l'òrgan competent les sol·licituds presentades i la cap del Servei de Contractació Administrativa va determinar per mitjà de resolució motivada que l'experiència i formació del senyor Báguena són adequades per ocupar el càrrec convocat. En aquest sentit es va valorar la seva experiència molt recent como a cap del Servei de Contractació Administrativa en la Gerència de l'Hospital Universitari Son Espases. A més, es van tenir en compte el seu coneixement en l'ús de l'aplicació informàtica Gex-AP i l'experiència com a formador d'aquest mòdul en el 2018. Finalment, en el perfil del senyor Báguena cal ressaltar la capacitat de lideratge i iniciativa, l'experiència de treball en equip i el coneixement d'aplicacions relacionades amb compres centralitzades en els àmbits d'INGESA, patrimoni de l'Estat i Central de Contractació de la CAIB.

Fonaments de dret

1.  Els articles 29 i 30 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut (BOE núm. 301, de 17 de desembre de 2003).

2.  L'Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2022 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regula el sistema de provisió de llocs de treball del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 70, de 31 de maig de 2022).

Per això dict la següent

Resolució

1. Adjudicar al senyor Diego Báguena Berduque el lloc de treball de cap del Servei de Contractació Administrativa de la plantilla orgànica autoritzada dels Serveis Corporatius del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. D'acord amb l'apartat 15 de l'annex de les bases de convocatòria, publicar la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web del Servei de Salut de les Illes Balears (www.ibsalut.es), que es pot trobar seguint la ruta «Professionals > Recursos Humans > Treballa amb nosaltres > Llocs de comandament intermedi».

3. Finalment i d'acord amb l'apartat 17 de l'annex I de les bases de la convocatòria, la persona designada ha de prendre possessió del lloc adjudicat dins del termini màxim d'un mes a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

Interposició de recursos 

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Palma, (signat electrònicament: 7 de març de 2024)

La directora de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears Margarita Bujosa Pocoví Per delegació de la consellera de Salut  (BOIB núm. 112, de 12/08/2023)