Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 141282
Acord de Ple de la Corporació en sessió ordinària de data 29.02.2024 de modificació de l'apartat segon del punt primer de l'acord plenari de data 30.11.2023, publicat al BOIB núm. 1800 de data 14.12.2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que per acord de Ple de la Corporació en sessió ordinària de data 29.02.2024 s'ha adoptat, entre altres, el següent ACORD:

PROPOSTA D'ACORD

Vist l'informe emès pels Serveis Tècnics municipals en data 13/02/2024, en el que es proposa la modificació del contingut de l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament d'Eivissa a la sessió celebrada el dia 30/11/2023 ( Boib núm. 1800 de data 14/12/2023 ) relatiu a l'aplicació del Decret Llei 6/2023, de mesures urgents en matèria d'habitatge al municipi d'Eivissa.

Considerant convenient l'aprovació de les modificacions proposades, a fi d'aconseguir els objectius establerts al Decret Llei 6/2023, mitjançant el present es proposa al Ple de la Corporació l'adopció dels següents

ACORDS:

Primer.- Modificar l'apartat segon del punt primer de l'acord Plenari de data 30/11/2023, publicat al BOIB núm. 1800 de data 14/12/2023, relatiu a l'aplicació a la norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges (disposició addicional dissetena de la LUIB) quedant redactat de la següent forma:

“ 2. S'exceptuen de l'aplicació d'aquesta disposició, els locals existents en sòl urbà amb la qualificació d'eixample (EX), atès es considera necessari garantir la diversitat d'usos d'activitats en planta baixa, per no perdre els eixos cívics i comercials que suposen les àrees que conformen aquesta qualificació per al teixit urbà de la ciutat d'Eivissa”.

Segon.- Modificar el punt segon de l'acord Plenari de data 30/11/2023, publicat al Boib núm. 1800 de data 14/12/2023, relatiu a la norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres (disposició addicional divuitena de la LUIB) quedant redactat de la següent forma:

S'acorda l'aplicació aquesta disposició per aquells habitatges existents, ampliació o nova planta, en edificis plurifamiliars o plurifamiliars adossats, situats en sòl urbà amb ús característic plurifamiliar (EO i EX), les dimensions dels quals permetin la seva divisió, complint-ne les condicions d'habitabilitat i amb la densitat màxima d'un habitatge per cada 60 m2 de superfície edificable residencial de la parcel·la permesa pel planejament.

S'exceptuen de l'aplicació d'aquesta disposició, els edificis existents en sòl urbà dins l'àmbit del Conjunt Històric per la protecció patrimonial de les seues característiques tipològiques”.

Tercer.- Que es procedeixi a la publicació del present acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a taulell d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa, essent d'aplicació a partir del dia següent de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Així mateix, s'informa que durant el termini d'exposició pública l'expedient podrà consultar-se a les oficines del departament municipal d'Urbanisme situades a Plaça d'Espanya, 1, de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 hores, i a la web municipal www.eivissa.es.

RECURSOS

Informar a les persones interessades que contra aquest acord - que posa fi a la via administrativa, s'hi pot interposar:

a) Directament, un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

b) Un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

Contra la desestimació per silenci administratiu del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seua presentació sense que s'hagi notificat la resolució expressa del mateix, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos a partir del dia següent a la desestimació presumpta.

c) Qualsevol altre recurs que cregueu convenient, d'acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i amb la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

 

(Signat electrònicament: 5 de març de 2024)

El secretari acctal Juan Orihuela Romero