Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 138155
Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports, a proposta de la directora general Cultura, per la qual es disposa el nomenament del president, de dos vocals i de la secretaria del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de la signatura electrònica, la directora general de Cultura ha formulat la proposta de resolució següent

Fets

1. La Llei 18/2019, de 8 d'abril, de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears, crea el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial i n'estableix la composició.

2. L'article 29.2 de la mateixa llei disposa que el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears està integrat per una presidència i deu vocalies, d'entre les quals s'ha d'escollir la vicepresidència.

3. L'apartat 3 de l'article 29 estableix que la presidència i dues vocalies les ha de nomenar el conseller o la consellera del Govern de les Illes Balears competent en la matèria que regula aquesta Llei.

4. D'altra banda, l'apartat 4 de l'article 29 indica que les vocalies restants, per quartes parts, les ha de nomenar el conseller o la consellera competent dels consells insulars respectius, una de les quals l'ha d'ocupar un funcionari o una funcionària del departament competent en la matèria que regula aquesta Llei, i l'altra, una persona amb competència reconeguda en l'àmbit del patrimoni cultural immaterial.

5. Així mateix, l'apartat 5 de l'article 29 estableix que la secretaria, amb veu però sense vot, l'ha de dotar la conselleria competent del Govern de les Illes Balears amb el personal i els mitjans suficients per complir adequadament les funcions que se li atribueixin.

6. L'apartat 6 del mateix article 29 assenyala que l'organització i el funcionament del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears s'han d'establir reglamentàriament.

7. El Decret 2/2022, de 14 de febrer, pel qual es regula l'organització i el funcionament del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears, a l'article 8, estableix la composició i els nomenaments del Consell en els mateixos termes que l'article 29 de la Llei 18/2019, de 8 d'abril.

Fonaments de dret

1. La Llei 18/2019, de 8 d'abril, de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears (BOIB núm. 48, de 13 d'abril).

2. El Decret 2/2022, de 14 de febrer, pel qual es regula l'organització i el funcionament del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears (BOIB núm. 25, de 15 de febrer).

3. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol).

4. El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol).

5. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, el Decret 17/2023, de 24 d'agost i el Decret 1/2024, de 4 de gener.

6. El Decret 84/2023, de 20 d'octubre, pel qual cessa el director general de Cultura i es nomena el secretari autonòmic de Cultura i Esports i la directora general de Cultura de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports (BOIB núm. 143, de 21 d'octubre).

Proposta de resolució

Propòs al conseller de Turisme, Cultura i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Nomenar el senyor Andreu Ramis Puig-gròs president del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears.

2. Nomenar la senyora Bàrbara Sagrera Antich i la senyora Catalina Ferrando Ballester vocals del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears.

3. Agrair al senyor Antoni Torrens Gost la tasca realitzada com a membre del Consell Assessor i com a persona activa en la conservació, promoció i difusió del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears.

4. Nomenar la funcionària o funcionari que ocupa el lloc cap de la Secció I (F01130202) de la Direcció General de Cultura titular de la secretaria del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears.

5. Notificar aquesta resolució amb proposta prèvia a les persones interessades.

6. Publicar aquesta resolució amb proposta prèvia en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

 

(Signat electrònicament: 29 de febrer de 2024)

El conseller de Turisme, Cultura i Esports Jaume Bauzá Mayol

La directora general proposant Ricarda Margarita Vicens Schluhe