Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 137097
Resolució de la presidenta de l’Escola Balear de l’Administració Pública per la qual es delega la competència per a dictar les resolucions d’ingressos indeguts en la directora gerenta de l’Escola Balear de l'Administració Pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. D'acord amb l'article 9.2 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, per la qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública correspon a la Presidència:

a) Exercir la màxima representació de l'EBAP.

b) Exercir la representació legal de l'EBAP en els casos en què legalment li correspongui.

c) Presidir el Consell de Direcció.

d) Qualsevol altra que li sigui atribuïda legalment o reglamentàriament.

2. L'article 9.3 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, per la qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, estableix que el president pot delegar, amb caràcter permanent o temporal, funcions que li siguin pròpies en el vicepresident o en el director gerent, com també atorgar apoderaments especials per a casos concrets, sense limitació del nombre de persones

3. L'ordre 27 del conseller d'Economia i Hisenda, de 27 de novembre de 1996, per la qual es regula el procediment a seguir en la tramitació dels expedients de devolució d'ingressos indeguts, disposa en l'article 4.2.c) que li correspon al titular de cada conselleria o de cada secció pressupostària la competència per dictar resolucions de devolucions d'ingressos indeguts gestionats per cada conselleria.

4. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (art. 9), així com la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (art. 25), permeten que els òrgans administratius puguin delegar l'exercici de les competències que tenen atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració, malgrat no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents.

5. Raons d'eficàcia i agilitat administrativa fan aconsellable delegar la competència per dictar les resolucions d'ingressos indeguts en la direcció gerència de l'Escola Balear de l'Administració Pública.

Fonaments jurídics

1. El Decret 31/2012, de 13 d'abril, per la qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública.2. L'Ordre del conseller d'Economia i Hisenda, de 27 de novembre de 1996, per la qual es regula el procediment a seguir en la tramitació dels expedients de devolució d'ingressos indeguts.

3. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del regim jurídic del sector públic.

4. La llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la CAIB.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la direcció gerència de l'EBAP la competència de dictar les resolucions d'ingressos indeguts gestionats per l'EBAP.

2. Disposar que aquesta delegació ha d'entendre's sense perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponguin a l'òrgan delegant.

3. Disposar que els actes administratius que s'adoptin per delegació han d'indicar expressament aquesta circumstància, amb l'especificació de l'òrgan que delega i la referència de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Establir que els canvis en la titularitat dels òrgans administratius que es puguin produir no afectin la vigència d'aquesta Resolució.

5. Deixar sense efecte des de la publicació d'aquesta Resolució, qualsevol altra delegació anterior, entre les mateixos òrgans i en la mateixa matèria.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que tindrà efectes a partir des de l'endemà de la data de publicació.

 

(Signat electrònicament: 4 de març de 2024)

La presidenta de l'Escola Balear de l'Administració Pública Antònia Maria Estarellas Torrens