Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 128324
Notificació de Resolució de denegació als beneficiaris de les ajudes, exp. 004 de data 22 de febrer de 2024, a l’empara de la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 30 de novembre de 2022, per la qual es convoquen subvencions per a inversions en la transformació, comercialització de productes agrícoles ecològics, per a l’ any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'apartat 9.3. de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 30 de setembre de 2022 per la qual es convoquen, subvencions per a inversions en la transformació, comercialització de productes agrícoles ecològics, corresponents a l' any 2022, especifica que la resolució expressa es notificarà a les persones interessades mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb els termes que preveu l'article 45.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els expedients han estat tramitats pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) en compliment del que disposa l'article 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA, en data 22 de febrer de 2024, va signar la següent resolució,

“INFORME PROPOSTA I RESOLUCIÓ DE DENEGACIO

Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020

Mesura 4.2- Inversions en transformació, comercialització i/o desenvolupament de productes agrícoles ecològics

Convocatòria: ITC2022_2                 Grup: ITC2022_2

Codi DIR: A4026954

Codi SIA: 2947505

Antecedents

1. Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l'any 2022, subvencions per a inversions en la transformació i la comercialització de productes agrícoles ecològics.

2. De conformitat amb l'apartat sisè de l'esmentada Resolució, el termini de presentació de sol·licituds va acabar el dia 30/12/2022, i varen tenir entrada en el Registre del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears un total de 11 sol·licituds d'ajuda.

3. Els òrgans gestors del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural han dut a terme el control administratiu de les sol·licituds i de la documentació aportada d'acord amb les normes reguladores d'aquesta ajuda.

4. Una vegada avaluades la sol·licitud  d'ajuda presentada per JAUME POU RIPOLL , expedient ITC2022_2/004, se li comunica la Proposta provisional de concessió parcial de dia 19/05/2023.

5. En data 08/06/2023 l'interessat presenta al·legacions a l'esmentada proposta.

6. Vistes les al·legacions presentades, el Servei gestor ha revisat l'expedient, i s'ha conclós que el que procedeix és proposar la denegació, atès que l'interessat no compleix amb algun dels requisits prevists a la convocatòria per poder ser beneficiaris de l'ajuda, pels motius indicats a l' Annex I adjunt.

7. En data 15/09/2023 es signa la proposta provisional de denegació, i es notifica a l'interessat, concedint un termini de 10 dies per presentar les al·legacions escaients.

8. En data 02/10/2023 l'interessat ha presentat al·legacions (GOIBE620919/2023), les quals no s'accepten. El motiu de la denegació es detalla a l'Annex I.

Fonaments de dret

1. Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l'any 2022, subvencions per a inversions en la transformació i la comercialització de productes agrícoles ecològics.

2. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

INFORME I PROPOSTA

Analitzades les al·legacions presentades per l'interessat, detallades a l'Annex I, aquest servei gestor les desestima, tal i com es motiva a l'esmentat annex, per incomplir els requisits de la convocatòria: punt 7 article 4 de la convocatòria: les activitats proposades no es consideren ni tècnicament ni econòmicament viables.

Per tot això, es proposa al vicepresident del FOGAIBA que dicti una resolució en els termes següents:

1. Denegar l'ajuda sol·licitada pels interessats que figuren a l'Annex I , que són un total de 1 expedient i que comença amb JAUME POU RIPOLL i acaba amb JAUME POU RIPOLL , relativa a la línia d'ajudes “ Transformació i comercialització de productes agrícoles ecològics 2022 ”, per no complir amb algun dels requisits que s'estableixen a la convocatòria i que s'especifiquen a l'esmentat annex.

2. Declarar conclòs el procediment i procedir a l'arxiu dels expedients detallats a l'Annex I.

3. Notificar la resolució a l'interessat.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució –que no exhaureix la via administrativa- es pot interposar recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122, de la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Palma, en data de la signatura electrònica

La cap de la Secció I 

María Ángeles Pérez Ribas

La cap de Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural

Gemma Canós Franch

Conforme amb la proposta, en dict Resolució

El vicepresident del FOGAIBA

Fernando Fernández Such”

 

 

ANNEX I. RELACIÓ DE SOL·LICITUS DENEGADES

Núm. exp.

NIF

Sol·licitant

Motiu denegació

ITC2022_2/004

***0208**

JAUME POU RIPOLL

No acomplir requisits actuacions, punt 7 article Quart de la convocatòria: les activitats proposades no es consideren ni tècnicament ni econòmicament viables. Inviabilitat tècnica-econòmica per construir la nau sol·licitada.

La ubicació de la fàbrica es considera no idònia, en una parcel·la rústica sense serveis envoltada per camins estrets de terra, de difícil accés amb camions i enfora dels punts de distribució importants de l'illa i dels productors que la subministren (d'altres municipis).

De les al·legacions presentades dia 02/10/23 s'estimen les relacionades amb el plànol de maquinària (presenta un plànol llegible), la plantilla pressuposts, i l'explotació donada d'alta en el RIA de B.Domenge Jaume. Es desestimen la resta d'al·legacions presentades ja que no han aclarit els següents punts i per tant es manté la conclusió de projecte no viable:

La memòria agronòmica amb els quadres de les capacitats productives i procedència abans i després de la inversió presentats en les al·legacions continuen sense estar sustentats per detall d'insums i preus (no surten les produccions dels altres productors subministradors de la fàbrica ni productes transformats de les noves línies de transformació, ni preus detallats dels productes transformats amb els diferents formats, les despeses de producció, etc), ni la Viabilitat tècnica del projecte amb les seves sortides comercials. La producció inicial en la memòria diu 15.000kg i al quadre 39.847kg. L'interessat al·lega que la producció de 15.000 kg es referia a kg destinats a transformació, però al quadre de matèries primeres destinades a transformació torna a posar 39.847 kg, per tant continuen les contradiccions, juntament amb altres dades inconnexes, com les al·legacions dient que sí que hi ha un servei logístic, però sense valorar-lo econòmicament enlloc. No presenta un pla de negoci detallat i complet amb despeses fixes i variables, transport i logística, preus unitaris de tots els productes, fluxos de caixa, càlcul del TIR, i resta de dades que puguin demostrar la viabilitat econòmica d'aquest projecte. El percentatge de benefici calculats no té cap estudi que el sustenti; els increments de 165% no estan justificats, i no es pot resumir un benefici com un percentatge lineal.

No es demostra la solvència del sol·licitant per assumir la despesa total, sense comptabilitzar la recepció de la subvenció.

Dels 5 productors proveïdors no s'ha pogut verificar que R.D. Chirelli sigui agricultor: comprovat el RIA surt que actualment està donat de baixa (per canvi de titular).

 

Palma, a data de la signatura electrònica (28 de febrer de 2024)

El director gerent del FOGAIBA  Joan Josep Coll Bibiloni