Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 127876
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual es disposa la inscripció del canvi de numeració de l’adreça de l’IES Clara Hammerl, en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d’Educació i Formació Professional i en el Registre autonòmic de la Conselleria d’Educació i Universitats

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant el Decret 37/2002, de 15 de març (BOE núm. 35, de 21 de març), es va crear l'Institut d'Educació Secundària de Port de Pollença.

2. El 20 d'abril de 2013 es va publicar al BOIB núm. 53 la Resolució del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 2 d'abril de 2013, per la qual es va autoritzar el canvi de denominació específica de l'IES Port de Pollença pel de l'IES Clara Hammerl.

3. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca d'11 de novembre de 2019 per la qual s'actualitzà l'oferta formativa per al curs 2019/2020 dels ensenyaments autoritzats, com a conseqüència de la implantació, la supressió i el canvi de perfil o de règim dels cicles formatius de formació professional en centres públics d'educació secundària, en centres integrats de formació professional i en centres d'educació de persones adultes (BOIB núm. 156, de 16 de novembre).

4. El 5 de febrer de 2024, el director del centre va remetre a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives un escrit en el qual es comunicava que s'havia modificat la numeració del carrer del centre educatiu. A l'escrit de sol·licitud de modificació de l'adreça, el qual es completà amb documentació presentada el 13 de febrer de 2024, adjuntà documentació justificativa del cadastre amb la numeració del carrer, essent el carrer del centre Roger de Flor, núm. 81.

5. El 22 de febrer de 2024, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la inscripció del canvi de la numeració de l'adreça de l'IES Clara Hammerl en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats.

6. El 23 de febrer de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza la inscripció del canvi de numeració de l'adreça de l'Institut d'Educació Secundaria Clara Hammerl en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, (BOIB núm. 3, de 5 de gener).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives el 23 de febrer de 2024, dict la següent

Resolució

1. Disposar la inscripció del canvi de la numeració de l'adreça de l'Institut d'Educació Secundària Clara Hammerl, que passa de carrer Roger de Flor s/n a carrer Roger de Flor, núm. 81, en el Registre estatal de centres docents no universitaris  (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats, amb efectes des de l'inici del curs 2023/2024.

2. Notificar aquesta Resolució a la direcció del centre, a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats i al Departament de Gestió Econòmica de la Secretaria General de la Conselleria d'Educació i Universitats perquè en prenguin coneixement.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica: 27 de febrer de 2024

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany