Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 124708
Convocatòria per a la concessió de Bons Viu Alcúdia per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern ordinària, en sessió celebrada dia 12 de febrer de 2024, va aprovar la proposta sobre les bases reguladores de la subvenció de Bons Viu Alcúdia, dirigida a reactivar el teixit comercial del municipi d'Alcúdia, en virtut de la delegació acordada pel Ple de l'Ajuntament en sessió celebrada 7 de setembre de 2023, BOIB núm. 128 del 16 de setembre de 2023.

Un cop aprovades les bases i d'acord amb l'article 9.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publicaren al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 22, de 15 de febrer de 2024).

En data 26 de febrer de 2024 es va dictar la convocatòria per a la concessió de bons Viu Alcúdia per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia.

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index ).

De la mateixa manera, s'inicia el període de presentació de sol·licituds de 10 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte del la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears .

 

Alcúdia, en data de la signatura electrònica (26 de febrer de 2024)

La batlessa Josefina Linares Capó

 

Convocatòria per a la concessió de bons Viu Alcúdia per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia

BDNS (identif.)744068. De conformitat amb el previst en els articles 17.3b i 20.8a de la Llei 38/2003, 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

1. Bases reguladores

Les bases reguladores d'aquesta convocatòria per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia es publicaren en el BOIB núm.22 de 15 de febrer 2024

2. Objecte i finalitat

L'objecte i finalitat d'aquesta convocatòria és regular el procediment i condicions per a l'atorgament de les subvencions BONS VIU ALCÚDIA.

L'objectiu és posar en marxa una campanya de cupons de compra per als ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys residents al municipi d'Alcúdia, amb l'objecte de poder-los emprar a les empreses del municipi que hagin tingut un establiment obert al públic entre les dates de l'1 de novembre de 2023 i el 29 de febrer de 2024.

En definitiva, es pretén fomentar el desenvolupament econòmic local del municipi d'Alcúdia, d'acord amb les competències atribuïdes a l'art. 29.1.t) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, per tal d'augmentar la productivitat i competitivitat dels comerços.

 

3. Quantia

Es destina la quantitat de 50.000€, amb càrrec a l'aplicació pressupostària CO4312 479001 del pressupost municipal vigent de l'Ajuntament d'Alcúdia per l'anualitat 2024.

4. Beneficiaris i requisits

Podran ser beneficiaris directes d'aquestes ajudes les persones físiques donades d'alta d'autònoms, els comerços, petites empreses i establiments del sector de la restauració, sigui qualsevol la seva forma jurídica, vàlidament constituïdes en el moment de presentació de la sol·licitud, que compleixin els requisits determinats a l'apartat 6.1 de les bases reguladores.

Així mateix, seran beneficiàries indirectes les persones físiques, a partir de setze anys, empadronades al municipi d'Alcúdia fins al dia anterior a la publicació d'aquesta convocatòria al BOIB, que accedeixin als bons en els establiments adherits al programa a través de la plataforma https://bonsviualcudia.com.

5. Actuacions subvencionables i quantia de les ajudes

Se subvencionarà la compra de béns o serveis en els establiments comercials adherits a la campanya a través d'un únic tipus de bo de compra disponible als mateixos comerços.

Cadascun d'aquests bons tindrà la consideració de bo de compra per un valor de 20 euros sobre una compra mínima de 40 euros als establiments adherits.

L'import total dels bons de compra emesos es distribuirà per igual entre el nombre d'establiments que s'adhereixin al programa. Així, el nombre de bons corresponent a cada establiment adherit tindrà un caràcter lineal i estarà establert per la relació existent entre la quantitat de bons emesos i el nombre final d'establiments adherits al programa.

L'Ajuntament d'Alcúdia no es farà càrrec de l'accés a bons en un nombre superior a la totalitat de bons emesos.

6. Funcionament del sistema de bons de compra

La totalitat dels tràmits d'adhesió i formalització i tota l'operativa d'emissió, obtenció, aplicació, bescanvi, compensació i verificació dels bons de compra es gestionaran a través de la plataforma tecnològica https://bonsviualcudia.com/ per assegurar una correcta operativa del funcionament de la campanya.

Cada comerç adherit disposa d'un usuari i contrasenya únics que permeten accedir a la plataforma per realitzar els tràmits de gestió, que són:

a) Comprovar els bons disponibles amb una numeració específica i única associats a l'entitat adherida.

b) Obtenir el bon per oferir-lo a la clientela que compleix el requisits establerts a l'apartat 4 d'aquesta convocatòria.

c) Informació relativa als bons utilitzats i pendents durant la vigència de la campanya.

d) La formalització dels bons usats i la seva justificació, segons el disposat a l'apartat 12 de les bases.

Els bons es repartiran de forma igualitària entre cada un dels establiments adherits a la convocatòria, de manera que tots disposaran del mateix número de bons.

Cada persona empadronada major de setze anys pot obtenir un màxim de dos bons per valor de 20 euros cada un per consumir en qualsevol dels establiments del municipi d'Alcúdia adherits a la campanya, fins a exhaurir la quantitat aprovada per atendre aquesta subvenció.

Per poder-se beneficiar dels bons de compra de 20 euros cada un, no divisibles, l'usuari haurà de fer una compra mínima de 40 euros, a l'establiment escollit. Es poden bescanviar els dos bons al mateix o distint comerç.

Els bons de compra s'hauran de consumir durant el període de duració de la campanya, del 18 de març al 18 d'abril de 2024. Només poden ser subvencionades les vendes realitzades dintre del període en què es trobi activa la campanya.

És responsabilitat de l'entitat beneficiària la verificació de la identitat de les persones que adquireixen el bon.

En el moment del bescanvi del bo o bons de compra, la persona compradora ha de mostrar el seu DNI al comerciant perquè aquest pugui comprovar la informació relativa als bons a utilitzar i validar que compleix les condicions d'edat i empadronament establertes. Per això l'establiment ha d'introduir el número i lletra de DNI de la persona compradora, com a identificador, al formulari dissenyat a propòsit a la plataforma https://bonsviualcudia.com/, i ha d'adjuntar una còpia del tiquet de la compra mínima de 40 euros com a justificant de la compra.

 

7. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB. La forma de presentació serà la prevista a l'apartat 8 i 9 de les bases reguladores d'aquesta convocatòria mitjançant el web habilitat a l'efecte que és https://www.bonsviualcudia.com.

8. Sol·licitud i documentació

Les entitats beneficiàries que compleixin els requisits determinats als apartats 5 i 6 de les bases reguladores o estiguin en condicions de complir-los en el termini de presentació de sol·licituds han d'emplenar la declaració responsable i adjuntar la documentació detallada a l'annex I a la pàgina web de la plataforma https://bonsviualcudia.com/

9. Procediment de concessió

La concessió de les subvencions d'aquesta convocatòria es regeix pels principis de publicitat, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, així com l'eficàcia en el compliment d'objectius i l'eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics i es tramita en règim de concessió directa segons el que estableix l'article 22.2 c) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com l'ordenança general reguladora de la concessió de Subvencions de l'Ajuntament d'Alcúdia, atenint-nos a raons d'interès públic, econòmic i social.

L'inici del procediment de concessió de subvencions es produeix d'ofici, mitjançant l'aprovació de la convocatòria i la publicació al BOIB, a la Base de Dades Nacional de Subvencions BDNS, i a la pàgina web de l'Ajuntament d'Alcúdia (www.alcudia.net).

En el cas què la sol·licitud sigui objecte de requeriment, pel fet que no es reuneixen els requisits establerts en la convocatòria, i d'acord amb l'establert a l'apartat 10 de les bases reguladores, l'entitat requerida disposarà de dos dies hàbils per esmenar les deficiències comunicades i ho farà a través de la mateixa plataforma i formulari on ha fet la sol·licitud https://bonsviualcudia.com/

És competent per resoldre i concedir la subvenció la Regidora de Comerç, Sectors productius, Fires, Joventut, i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alcúdia, en virtut de la delegació de batllia 1048-2023, publicat al BOIB núm. 88 de 29 de juny de 2023.

Aquest òrgan pot realitzar d'ofici totes les actuacions que estimi necessàries i convenients per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades que figurin en les sol·licituds, en virtut de les quals es resoldrà la concessió d'ajuda.

Tots els acords del procediment es publicaran a la pàgina web de l'Ajuntament d'Alcúdia (www.alcudia.net).

10. Forma de justificació de la subvenció per part dels establiments adherits i pagament

Durant el període d'execució de la campanya, les entitats beneficiàries han de procedir a la justificació de la subvenció, aportant de forma telemàtica a la plataforma tecnològica creada a tal efecte, https://bonsviualcudia.com/, la documentació següent:

a) Número de DNI de la persona que ha consumit el bo.

b) Factura o tiquet de la compra, de mínim 40 euros, en la qual s'ha fet ús del bo de compra, on s'especifiqui el preu abans i després d'aplicar el descompte, així com l'import de la bonificació aplicada.

Una vegada finalitzada la campanya i verificat el compliment dels requisits, es procedirà a efectuar la liquidació i el pagament en el compte bancari de l'entitat beneficiària.

 

ANNEX 1 SOL·LICITUD/DECLARACIÓ RESPONSABLE

(Aquesta informació s'emplenarà a la sol·licitud a la pàgina web habilitada a tal efecte)

Dades del sol·licitant:..............................................................................................................................................

DNIE/NIE:...........................................Nom:...........................................Congnoms:........................................

CIF:...........................................Raó social:..............................................................................................................

Adreça de l'establiment:..........................................................................................................................................

Població:....................................................................................... Codi Postal:......................................................

Codi Nacional d'Activitat Econòmica de l'Empresa:.........................................................................................

Descripció de l'activitat:..........................................................................................................................................

....................................................................................................................................................................................

Nom de l'establiment comercial:...........................................................................................................................

Adreça electrònica:.........................................................................................................Tlf:...................................

Nom i DNI del/de la representant legal:.............................................................................................................

Persona de contacte:................................................................................................................................................

Direcció a l'efecte de notificacions:.......................................................................................................................

....................................................................................................................................................................................

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, consentiu expressament que les dades facilitades siguin recollides i tractades en un fitxer del qual és titular el centre gestor d'aquest procediment, al qual està destinat aquest escrit. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant aquest centre gestor.

EXPÒS:

Que accept les bases reguladores de la convocatòria de subvencions per a la CONCESSIÓ DE BONS DE COMPRA PER A LA PROMOCIÓ I REACTIVACIÓ DEL COMERÇ LOCAL DEL MUNICIPI D'ALCÚDIA, EXERCICI 2024.

Que tenc la consideració de beneficiari en compliment del punt 4 de les bases d'acord amb la següent línia:

DECLAR:

  • Que tenc un establiment obert al públic al municipi d'Alcúdia, que ha estat obert al públic entre l'1 de novembre de 2023 i el 29 de febrer de 2024.
  • Que figur d'alta a l'Impost d'Activitats Econòmiques.
  • Que em trob al corrent de les obligacions tributàries i amb la seguretat social i amb l'Ajuntament d'Alcúdia.
  • Que no em trob en cap causa de prohibició de les establertes en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
  • Que tenc la condició de petita empresa, definida en aquestes bases com a aquella amb una plantilla de màxim 20/treballadors/es de mitjana anual i amb una facturació anual inferior a 1.000.000€.
  • Que dispós del títol habilitant municipal per exercir l'activitat (llicència d'obertura i funcionament, declaració responsable d'inici i exercici d'activitat expedit per l'Ajuntament d'Alcúdia, o similar).

AUTORITZO:

  • A que l'Ajuntament d'Alcúdia realitzi consultes de les dades sobre el compliment del sol·licitant de les obligacions tributàries, amb la seguretat social i amb l'Ajuntament d'Alcúdia.

Per tot això,

SOL·LICIT:

L'adhesió a la campanya que promou l'Ajuntament d'Alcúdia, a l'empara de la convocatòria per a la CONCESSIÓ DE BONS DE COMPRA PER A LA PROMOCIÓ I REACTIVACIÓ DEL COMERÇ LOCAL DEL MUNICIPI D'ALCÚDIA.

DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR

  • Persones físiques: còpia del DNI o NIE, per les dues cares. Si és una persona jurídica: CIF i DNI o NIE de la persona que presenta la sol·licitud. Ambdós supòsits s'han de poder llegir correctament. (format PDF)
  • Document admès en dret que acrediti la representació
  • Certificat de situació en el cens d'activitats econòmiques de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) on s'acrediti l'epígraf del cens tributari o registre de l'IAE en el qual està inscrita la persona interessada.
  • Annex 2: Certificat de titularitat bancària emplenat degudament en tots els camps, amb signatura de la persona interessada i signatura i segell de l'entitat bancària o certificat de titularitat bancària en el qual consti que es tracta d'un compte bancari obert a nom de la persona sol·licitant de l'ajuda. Si és una empresa, a nom d'aquesta empresa i, si és autònom, a nom de l'autònom.
  • Certificat de Vida Laboral de l'Empresa (VILE) o qualsevol altre document admès en dret on figuri el nombre de treballadors
  • Certificat de trobar-se al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i amb l'Agència Tributària.
 

ANNEX 2 CERTIFICAT DE TITULARITAT BANCÀRIA

DADES DEL PERCEPTOR

Dades del sol·licitant:...............................................................................................................................................

NIF/NIE:...........................................Nom:...........................................Congnoms:............................................

CIF:...........................................Raó social:...............................................................................................................

Adreça de l'establiment:.........................................................................................................................................

Població:....................................................................................... Codi Postal:......................................................

Adreça electrònica:.............................................................................................Tlf:................................................

DADES BANCÀRIES

Entitat bancària/sucursal: .....................................................................................................................................

BIC/SWIFT:.............................................................................................................................................................

IBAN:........................................................................................................................................................................

Sota la meva responsabilitat, declar que aquestes dades corresponen al compte corrent o la llibreta oberta a nom de l'entitat que represent.

CERTIFICAT DE CONFORMITAT                                                                              Alcúdia,                                 d               de

DE L'ENTITAT BANCÀRIA:

Aquestes dades coincideixen amb                                                                                El perceptor,

que consten en aquesta oficina:

El director / el delegat,

Signatura:                                                                                                                    Signatura

(segell de l'entitat bancària)

 

ANNEX 3 ACTIVITATS QUE ES PODEN ACOLLIR COM A BENEFICIÀRIES PER SER RECEPTORS DE LES COMPRES AMB BONS

Es poden acollir a la convocatòria per ser receptors de les compres amb bons, les persones físiques o jurídiques, titulars d'establiments oberts al públic emmarcades dins els següents epígrafs de l'Impost d'Activitats Econòmiques:

Agrupació 64. Comerç a la menuda de productes alimentaris, begudes i tabac realitzat en establiments permanents.

  • GRUP 641. COMERÇ A EL DETALL DE FRUITES, VERDURES, HORTALISSES I TUBERCLES.
  • GRUP 642. COMERÇ AL DETALL DE CARNS I DESPULLES; DE PRODUCTES I DERIVATS CARNICS ELABORATS; D'OUS, AUS, CONILLS DE GRANJA, CAÇA; I DE PRODUCTES DERIVATS DELS MATEIXOS.
    • Epígraf 642.1.- Comerç al detall de carns i despulles; de productes derivats carnis elaborats; d'ous, aviram, conills de granja, caça; i de productes derivats d'aquests.
    • Epígraf 642.2.- Comerç al detall, en dependències de venda de carnisseries-xarcuteries, de carns fresques i congelades, despulles i tot tipus de productes i derivats carnis; d'ous, aviram, conills de granja, caça i de productes derivats d'aquests.
    • Epígraf 642.3.- Comerç al detall, en dependències de venda de carnisseries-salsitxeries, de carns fresques i congelades, despulles, productes procedents d'indústries càrnies i productes carnis frescos, crus, adobats, cansalada salat, embotits de sangs (botifarres) i aquells altres tradicionals d'aquestes característiques per als que estiguin autoritzats; així com d'ous, aviram, conills de granja, caça i de productes derivats d'aquests.
    • Epígraf 642.4.- Comerç al detall, en carnisseries, de carns fresques i congelats, despulles i productes i derivats carnis elaborats; així com d'ous, aviram, conills de granja, caça i de productes derivats d'aquests.
    • Epígraf 642.5.- Comerç al detall d'ous, aviram, conills de granja, caça; i de productes derivats d'aquests.
    • Epígraf 642.6.- Comerç al detall de vísceres i despulles procedents d'animals d'abastament, frescos i congelats.
  • GRUP 643. COMERÇ AL DETALL DE PEIXOS I ALTRES PRODUCTES DE LA PESCA I DE L'AQÜICULTURA I DE CARGOLS.
    • Epígraf 643.1.- Comerç al detall de peix i altres productes de la pesca i de l'aqüicultura i de cargols.
    • Epígraf 643.2.- Comerç a al detall de bacallà i altres peixos en salaó.
  • GRUP 644. COMERÇ A EL DETALL DE PA, PASTISSERIA, CONFITERIA I SIMILARS I DE LLET I PRODUCTES LACTIS.
    • Epígraf 644.1.- Comerç a al detall de pa, pastisseria, confiteria i similars, de llet i productes lactis.
    • Epígraf 644.2.- Despatxos de pa, pans especials i brioixeria.
    • Epígraf 644.3.- Comerç a al detall de productes de pastisseria, brioixeria i confiteria.
    • Epígraf 644.4.- Comerç al detall de gelats.
    • Epígraf 644.5.- Comerç al detall de bombons i caramels.
    • Epígraf 644.6.- Comerç al detall de masses fregides, amb cobertures o sense o farcits, patates fregides, productes d'aperitiu, fruita seca, llaminadures, preparats de xocolata i begudes refrescants.
  • GRUP 645. COMERÇ AL DETALL DE VINS I BEGUDES DE TOTA CLASSE.
  • GRUP 647. COMERÇ AL DETALL DE PRODUCTES ALIMENTARIS I BEGUDES EN GENERAL.
    • Epígraf 647.1.- Comerç al detall de qualsevol classe de productes alimentaris i de begudes en establiments amb venedor.
    • Epígraf 647.2.- Comerç al detall de qualsevol classe de productes alimentaris i de begudes en règim d'autoservei o mixt en establiments la sala de vendes d'una superfície inferior a 120 metres quadrats.
    • Epígraf 647.3.- Comerç al detall de qualsevol classe de productes alimentaris i begudes en règim d'autoservei o mixt, denominats així quan la superfície de la seva sala de vendes es trobi compresa entre 120 i 399 metres quadrats.

Agrupació 65. Comerç al detall de productes industrials no alimentaris realitzat en establiments permanents.

  • GRUP 651. COMERÇ AL DETALL DE PRODUCTES TÈXTILS, CONFECCIÓ, CALÇAT, PELLS I ARTICLES DE CUIR.
    • Epígraf 651.1.- Comerç al detall de productes tèxtils, confeccions per a la llar, catifes i similars i articles de tapisseria.
    • Epígraf 651.2.- Comerç a la menuda de tota classe de peces per al vestit i tocat.
    • Epígraf 651.3.- Comerç al detall de llenceria i cotilleria.
    • Epígraf 651.4.- Comerç al detall d'articles de merceria i paqueteria.
    • Epígraf 651.5.- Comerç al detall de peces especials.
    • Epígraf 651.6.- Comerç al detall de calçat, articles de pell i imitació o productes substitutius, cinturons, carteres, bosses, maletes i articles de viatge en general.
    • Epígraf 651.7.- Comerç al detall de confeccions de pelleteria.
  • GRUP 652. COMERÇ AL DETALL DE MEDICAMENTS I DE PRODUCTES FARMACÈUTICS; COMERÇ AL DETALL D'ARTICLES DE DROGUERIA I NETEJA; PERFUMERIA I COSMÈTICS DE TOTES CLASSES; I DE PRODUCTES QUÍMICS EN GENERAL; COMERÇ AL DETALL D'HERBES I PLANTES EN HERBOLARIS.
    • Epígraf 652.2.- Comerç al detall de productes de drogueria, perfumeria i cosmètica, neteja, pintures, vernissos, dissolvents, papers i altres productes per a la decoració i de productes químics.
    • Epígraf 652.3.- Comerç al detall de productes de perfumeria i cosmètica, i d'articles per a la higiene i la neteja personal.
    • Epígraf 652.4.- Comerç al detall de plantes i herbes en herbolaris.
  • GRUP 653. COMERÇ AL DETALL D'ARTICLES PER A L'EQUIPAMENT DE LA LLAR I LA CONSTRUCCIÓ.
    • Epígraf 653.1.- Comerç al detall de mobles (llevat dels d'oficina).
    • Epígraf 653.2.- Comerç al detall de material i aparells elèctrics, electrònics, electrodomèstics i altres aparells d'ús domèstic d'energia diferent de l'elèctrica, així com de mobles de cuina.
    • Epígraf 653.3.- Comerç al detall d'articles de parament, ferreteria, adorn, regal o reclam (incloent-hi bijuteria i petits electrodomèstics).
    • Epígraf 653.6.- Comerç al detall d'articles de bricolatge.
    • Epígraf 653.9.- Comerç al detall d'altres articles per a l'equipament de la llar N.C.O.P.
  • GRUP 659. ALTRE COMERÇ AL DETALL.
  • GRUP 662. COMERÇ MIXT O INTEGRAT AL DETALL

Agrupació 67. Servei d'alimentació

  • GRUP 671. SERVEIS EN RESTAURANTS.
    • Epígraf 671.1.- De cinc forquilles.
    • Epígraf 671.2.- De quatre forquilles.
    • Epígraf 671.3.- De tres forquilles.
    • Epígraf 671.4.- De dues forquilles.
    • Epígraf 671.5.- D'una forquilla.
  • GRUP 672. EN CAFETERIES
    • Epígraf 672.1.- De tres tasses.
    • Epígraf 672.2.- De dues tasses.
    • Epígraf 672.3.- D'una tassa.
  • GRUP 673. DE CAFÈS I BARS, AMB MENJAR I SENSE.
    • Epígraf 673.1.- De categoria especial.
    • Epígraf 673.2.- Altres cafès i bars.
  • GRUP 674. SERVEIS ESPECIALS DE RESTAURANT, CAFETERIA, I CAFE-BAR.
    • Epígraf 674.1.- Servei en vehicles de tracció mecànica.
    • Epígraf 674.5.- Serveis que es prestin en societats, cercles, casinos, clubs i establiments anàlegs.
    • Epígraf 674.6.- Serveis establerts en teatres i altres espectacles que únicament romanen oberts durant les hores de l'espectacle, excepte els balls i similars.
    • Epígraf 674.7.- Serveis que es presten en parcs o recintes firals classificats en el- Epígraf 989.3 d'aquesta Secció 1) de les Tarifes.
  • GRUP 676. SERVEIS EN XOCOLATERIES, GELATERIES I ORXATERIES.
  • GRUP 677. SERVEIS PRESTATS PELS ESTABLIMENTS CLASSIFICATS EN ELS GRUPS 671, 672, 673, 681 I 682 DE LES AGRUPACIONS 67 I 68, REALITZATS FORA D'AQUESTS ESTABLIMENTS. ALTRES SERVEIS D'ALIMENTACIÓ.
    • Epígraf 677.1.- Serveis prestats pels establiments classificats en els grups 671, 672, 673 i 682 de les agrupacions 67 i 68, realitzats fora d'aquests establiments.
    • Epígraf 677.9.- Altres serveis d'alimentació propis de la restauració.

Agrupació 83. Professionals de la Sanitat

  • GRUP 838. ÒPTICS, OPTOMETRISTES I PODÒLEGS.

Agrupació 97. Serveis personals

  • GRUP 971. BUGADERIES, TINTORERIES I SERVEIS SIMILARS.
    • Epígraf 971.1-Tintoreria, neteja en sec, rentat i planxat de roba feta i de peces i articles de la llar usats.
    • Epígraf 971.2.- Neteja i tenyit de calçat.
    • Epígraf 971.3.- Sargit i reparació de robes.
  • GRUP 972. SALONS DE PERRUQUERIA I INSTITUTS DE BELLESA.
    • Epígraf 972.1-Serveis de perruqueria d'home i dona.
    • Epígraf 972.2.- Salons i instituts de bellesa i gabinets d'estètica.
  • GRUP 973. SERVEIS FOTOGRÀFICS, MÀQUINES AUTOMÀTIQUES FOTOGRÀFIQUES I SERVEIS DE FOTOCÒPIES
    • Epígraf 973.1.- Serveis fotogràfics.
  • GRUP 975. SERVEIS D'EMMARCACIÓ.