Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Núm. 124354
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 26 de febrer de 2024 per la qual es concedeix a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears una subvenció corresponent a la convocatòria d’ajuts destinats a federacions esportives i delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles, per fomentar la participació social en el marc dels actes del Dia de les Illes Balears de l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, assigna a la Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament l'organització d'esdeveniments d'interès autonòmic.

2. El Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis pressupostaris 2021-2023, aprovat mitjançant un acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 75, de 23 de desembre) i modificat per la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 14 de desembre de 2023 (BOIB núm. 172, de 21 de desembre), preveu que la Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament pot establir una convocatòria de subvencions per fomentar la participació social mitjançant l'organització d'esdeveniments esportius en el marc del Dia de les Illes Balears.

3. El 16 de gener de 2024, la consellera de Presidència i Administracions Públiques va resoldre aprovar la convocatòria de subvencions per a les federacions esportives i delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles, per fomentar la participació social en el marc dels actes de commemoració del Dia de les Illes Balears de l'any 2024, per un valor de 29.000,00 € amb càrrec a la partida pressupostària 11701 131B02 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2024 (BOIB núm. 10, de 20 de gener de 2024).

4. D'acord amb l'apartat 1 de la convocatòria, aquesta té per objecte fomentar la participació social en la celebració del Dia de les Illes Balears 2024 mitjançant l'organització d'esdeveniments esportius a l'illa de Mallorca els dies 29 de febrer i 1, 2 i 3 de març de 2024, en els quals es duran a terme els actes de la diada.

L'apartat 1.2 especifica que els esdeveniments, per poder ser subvencionats, han de complir les condicions següents:

a) Han de tenir lloc en l'àmbit geogràfic de l'illa de Mallorca.

b) S'han de dur a terme entre el 29 de febrer i el 3 de març de 2024, ambdós inclosos.

La convocatòria també preveu incloure les despeses derivades de l'organització i la realització d'esdeveniments enumerades en el punt 6.1.

5. El 29 de gener de 2024 es va registrar a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques la sol·licitud de subvenció de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, amb el CIF G07179690, per un import de 2.900,00 € i un cost total del projecte relatiu a l'organització i realització d'esdeveniments esportius per al foment de la participació social en el marc del Dia de les Illes Balears 2024 de 3.000,00 €.

El projecte consta d'una activitat:

— Activitat 1: XIII Marxa Cicloturista Dia de les Illes Balears.

6. D'acord amb l'apartat 10 de la convocatòria, una vegada analitzades la sol·licitud i la documentació presentades, i esmenades les deficiències detectades, els serveis tècnics de la Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament han determinat que s'adeqüen a la convocatòria.

7. En data 14 de febrer de 2024, la cap del Servei de Relacions Institucionals i la cap del Departament de Relacions Institucionals van emetre un informe global amb les propostes de resolució de concessió de subvenció provisionals (expedient FD 01/2024), d'acord amb el punt 12.2 de la convocatòria.

8. D'acord amb l'informe de la cap del Servei de Relacions Institucionals i de la cap del Departament de Relacions Institucionals de 14 de febrer de 2024 , i una vegada aplicat el procediment descrit en l'apartat 11 de la convocatòria sobre la determinació de l'import que s'ha de concedir, correspon atorgar a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears una subvenció per un import de 2.900,00 € per a l'execució de l'esdeveniment esportiu següent:

— Activitat 1: XIII Marxa Cicloturista Dia de les Illes Balears.

9. La Unitat de Gestió Econòmica de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques ha comprovat que el sol·licitant està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració estatal i de la Comunitat Autònoma, i amb la Seguretat Social.

10. El 14 de febrer de 2024, la directora general de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament va dictar la proposta de resolució de concessió d'una subvenció de 2.900,00 €, que es va notificar a la Federació Balear de Ciclisme en la mateixa data. L'apartat 12.4 de la convocatòria preveu que el beneficiari disposa d'un termini de dos dies hàbils des de l'endemà de la notificació de la proposta de resolució definitiva per comunicar si l'accepta o hi renuncia, i que en qualsevol cas l'acceptació s'entén produïda automàticament si, una vegada transcorregut el termini de dos dies hàbils des de la notificació, no es manifesta el contrari. El 15 de febrer de 2024, la Federació Balear de Ciclisme va acceptar la proposta de resolució.

Fonaments de dret

1. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L'Ordre de la consellera de Presidència de 24 d'agost de 2018 per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions de la Conselleria de Presidència.

4. La Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual es convoquen ajuts destinats a federacions esportives i delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles, per fomentar la participació social en el marc dels actes del Dia de les Illes Balears de l'any 2024.

Per tot això, atès que hi ha crèdit adequat i suficient en la convocatòria, i en virtut de la facultat que m'atorguen l'article 16.2.g) del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i l'apartat 12.5 de la convocatòria, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Concedir una subvenció per un import de 2.900,00 € a favor de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, amb el CIF G07179690, per a l'organització i realització, amb la finalitat de fomentar la participació social en el marc del Dia de les Illes Balears 2024, del següent esdeveniment esportiu previst en el projecte presentat:

- Activitat 1: XIII Marxa CIcloturista de les Illes Balears

El termini d'execució d'aquesta activitat comprèn des del 29 de febrer fins al 3 de març de 2024.

2. Autoritzar i disposar una despesa de 2.900,00 € a favor de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, amb càrrec a la partida pressupostària 11701 131B02 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per a l'any 2024.

3. Establir que l'entitat beneficiària té un termini de tres mesos des de la finalització de l'esdeveniment esportiu objecte de la subvenció per presentar la justificació de la totalitat del projecte aprovat mitjançant un compte justificatiu que ha de contenir la documentació següent:

a) Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la resolució de concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats fetes i dels resultats obtinguts, i amb l'aportació de la màxima documentació gràfica i de qualsevol altre tipus que acrediti la realització de l'actuació subvencionada.

b) Una memòria econòmica justificativa del cost de l'activitat duita a terme, que ha d'incloure:

 

― Una relació classificada de les despeses i les inversions de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la data de pagament.

― Una relació detallada d'altres ingressos o subvencions amb què s'hagi finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la seva procedència.

c) Les factures o altres documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, que s'han d'identificar amb l'activitat subvencionada, i els justificants de pagament corresponents, els quals han d'estar ordenats tal com figuren en la relació classificada de despeses esmentada en l'apartat anterior.

La Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament facilitarà els models per presentar la justificació de la subvenció.

D'acord amb el punt 13.3 de la convocatòria, les despeses imputables a la subvenció són les enumerades en el punt 6 de la convocatòria, i s'han d'haver produït i la factura corresponent ha d'haver estat emesa dins el termini comprès entre l'1 de gener i el 3 de març de 2024.

4. Determinar que el pagament de la subvenció únicament es pot fer efectiu una vegada que el beneficiari hagi justificat l'execució de l'esdeveniment esportiu objecte de la subvenció.

5. Establir, a l'efecte de justificació, que el projecte aprovat és de 2.900,00 €. L'import concedit s'entendrà justificat quan la suma dels justificants de despesa iguali aquesta quantia o la superi.

En cas que l'òrgan competent per comprovar la justificació i l'aplicació de l'ajut hi apreciï defectes, ho comunicarà prèviament per escrit a l'entitat beneficiària amb la finalitat que els esmeni. L'entitat disposarà d'un termini de quinze dies hàbils per esmenar-los.

6. Establir que la Federació de Ciclisme de les Illes Balears queda sotmesa a les obligacions que disposa l'apartat 4.1 de la convocatòria, d'acord amb l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 19 de l'Ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions de la Conselleria de Presidència:

a) Comunicar a l'òrgan competent l'acceptació de la proposta de resolució. En qualsevol cas, l'acceptació s'entén produïda automàticament si, una vegada transcorregut el termini de tres dies hàbils des de la notificació, no es fa constar el contrari.

b) Dur a terme l'activitat o la inversió o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció.

c) Destinar els ajuts atorgats a la finalitat per a la qual se sol·liciten.

d) Justificar la realització de l'activitat, com també el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció.

e) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i de control financer que duguin a terme els òrgans competents, i aportar tota la informació que els sigui requerida en l'exercici d'aquestes actuacions.

f) Comunicar a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques l'obtenció de subvencions i ajuts per a la mateixa finalitat. Aquesta comunicació s'ha de fer dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l'obtenció de la subvenció concurrent i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació que s'hagi donat als fons percebuts.

g) Acreditar, en la forma que s'estableixi reglamentàriament i abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió, que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat, i de les obligacions tributàries davant la hisenda autonòmica.

h) Deixar constància de la percepció i l'aplicació de la subvenció en els llibres de comptabilitat o en els llibres de registre que, si escau, hagi de dur el beneficiari d'acord amb la legislació mercantil o fiscal aplicable.

i) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts, amb inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

j) Incorporar de manera visible en el material imprès que s'utilitzi per difondre l'activitat subvencionada el logotip de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques proporcionat per la Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament, per tal d'identificar l'origen dels ajuts.

k) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l'article 44 del Text refós de la Llei de subvencions.

l) Notificar a l'òrgan instructor qualsevol modificació de la documentació presentada juntament amb la sol·licitud que es produeixi durant el període subvencionat fins que no es presenti la justificació final del projecte.

7. Notificar aquesta Resolució a l'entitat beneficiària.

8. Publicar la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència i Administracions Públiques en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 27 de febrer de 2024)

La directora general de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament Francisca Ramis Pons Per delegació de la consellera de Presidència i Administracions Públiques (BOIB núm. 104, de 25/07/2023)