Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 122838
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 23 de febrer de 2024, per la qual es publica el resultat de l’Informe 219/2023 dels contractes, de les subvencions i dels convenis de l’Ajuntament de Palma corresponent a l’exercici 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Dia 31 de maig de 2023, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 219/2023 dels contractes, de les subvencions i dels convenis de l'Ajuntament de Palma corresponent a l'exercici 2020.  

2. Dia 22 de febrer de 2024, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat d'aquest a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 13 de febrer de 2024.

Fonaments de dret

1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la seva publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que se n'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

RESOLC

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de la fiscalització de l'Informe 219/2023 dels contractes, de les subvencions i dels convenis de l'Ajuntament de Palma corresponent a l'exercici 2020, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, 23 de febrer de 2024

El síndic major Joan Rosselló Villalonga

 

 

ANNEX Edicte pel qual es fa públic el resultat de l'Informe 219/2023 dels contractes, de les subvencions i dels convenis de l'Ajuntament de Palma corresponent a l'exercici 2020 

L'Informe 2019/2023 dels contractes, de les subvencions i dels convenis de l'Ajuntament de Palma corresponent a l'exercici 2020, previst en el Programa d'actuacions de la Sindicatura per a l'any 2022, és un informe de caràcter específic i de compliment de la legalitat, l'àmbit subjectiu del qual abasta l'Ajuntament de Palma i les seves entitats dependents.

D'acord amb el que estableix l'article 27.3 del Reglament de règim interior d'aquesta Sindicatura, es tracta d'un informe de caràcter específic, mitjançant el qual la Sindicatura emet unes conclusions, amb un nivell de seguretat limitada, respecte de la fiscalització de compliment de la legalitat que ha dut a terme per comprovar si l'Ajuntament de Palma compleix les disposicions legals i reglamentàries que li són aplicables en relació amb els contractes formalitzats o adjudicats, les subvencions atorgades i els convenis subscrits durant l'exercici esmentat. La dita fiscalització se circumscriu únicament a les mostres d'expedients seleccionats i als procediments descrits en l'Informe.

L'abast de la fiscalització comprèn la revisió dels contractes no menors formalitzats i menors adjudicats, de les subvencions amb convocatòria i de les de concessió directa, així com dels convenis subscrits, tant de l'Administració general de l'Ajuntament com de les seves entitats dependents.

Excepte per les limitacions de l'abast (2 en contractació, 1 en subvencions i 3 en convenis) i les incidències més significatives que es descriuen en l'Informe (24 en contractació, 20 en subvencions i 6 en convenis), l'activitat contractual i de foment, així com els convenis subscrits en 2020, que la Sindicatura ha revisat d'acord amb l'abast abans assenyalat, s'ha desenvolupat, en els aspectes més significatius, de conformitat amb la normativa legal aplicable. 

A part de les limitacions de l'abast i de les incidències més significatives, cal ressaltar les incidències detallades en cadascun dels apartats de l'Informe, les quals, d'altra banda, els òrgans responsables han de tenir en compte i, si escau, corregir.

A més, l'Informe conté un total de 41 recomanacions, de les quals 28 estan relacionades amb els procediments de contractació; 7, amb la gestió de les subvencions, i 6, amb la dels convenis.

D'acord amb l'article 30.c del Reglament de l'SCIB, un cop aprovat provisionalment l'Informe, es va trametre al batle de l'Ajuntament de Palma perquè hi formulàs les al·legacions i presentàs els documents que consideràs adients. Exhaurit el termini concedit, s'han presentat al·legacions, que consten en l'Informe com a annex.

Podeu consultar l'Informe dels contractes, de les subvencions i dels convenis de l'Ajuntament de Palma corresponent a l'exercici 2020 al portal web de la Sindicatura, <www.sindicaturaib.org>, amb el número 219/2023.