Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 117870
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per donar suport a la projecció exterior de les arts visuals de les Illes Balears per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 745389

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

Són beneficiaris de les subvencions:

a) Per a la línia de suport a la mobilitat d'artistes i agents culturals de l'àmbit de les arts visuals de les Illes Balears (punt 2.2.a), en són beneficiàries les persones físiques i jurídiques (creadors i agents culturals) que produeixin i organitzin projectes d'exposició i activitats artístiques relacionats amb creadors de les Illes Balears i desenvolupen activitats de caràcter professional en el sector de les arts visuals.

b) Per a la línia de suport a activitats de projecció exterior de l'àmbit de les arts visuals (punt 2.2.b), en son beneficiaris les persones físiques i jurídiques de l'àmbit de les arts visuals que produeixin i organitzin projectes d'exposició i activitats artístiques de caràcter professional en el sector de les arts visuals. Els beneficiaris poden tenir la residència fiscal tant dins com fora de les Illes Balears. Les empreses i organitzacions de fora de les Illes Balears han de produir i organitzar projectes d'exposició i activitats artístiques relacionats amb creadors de les Illes Balears.

Els beneficiaris han de ser persones físiques donades d'alta en el règim d'autònoms en epígrafs relacionats amb les arts visuals o persones jurídiques que tenguin com a objecte social el desenvolupament d'activitats de caràcter professional en el sector de les arts visuals.

Segon. Objecte i finalitat

2.1. Aquesta convocatòria té per objecte facilitar la mobilitat dels professionals de l'àmbit de les arts visuals de les Illes Balears i contribuir a la projecció exterior de les arts visuals de les Illes Balears a través d'activitats de promoció de caràcter professional corresponents al període comprès entre el 16 de setembre de 2023 i el 15 de setembre de l'any 2024, amb la finalitat de fomentar l'intercanvi i la relació cultural entre les illes i entre les Illes Balears i l'exterior.

Són activitats de promoció de caràcter professional de l'àmbit de les arts visuals:

(a) Les exposicions d'arts visuals fora de l'illa de residència.

(b) La participació a fires i festivals d'arts visuals fora de l'illa de residència.

(c) L'assistència i participació a jornades de formació especialitzades fora de l'illa de residència.

(d) Les residències d'artistes, d'investigació o de comissariat fora de l'illa de residència.

2.2. S'estableixen dues línies de subvencions, les quals són excloents entre si:

a) Suport a la mobilitat d'artistes i agents culturals de l'àmbit de les arts visuals de les Illes Balears.

b) Suport a activitats de projecció exterior de l'àmbit de les arts visuals.

2.3. No es poden subvencionar projectes que vulnerin els drets dels col·lectius LGTBI+, els drets de les dones o els drets humans.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

Quart. Import i imputació pressupostària

El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 250.000 € (dos-cents cinquanta mil euros), amb càrrec al capítol 4 del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics del 2024.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'IEB, comença l'1 de març de 2024 i romandrà obert fins al 15 de setembre de 2024.

 

(Signat electrònicament: 23 de febrer de 2024)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol