Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 117867
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es convoquen ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 745405

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de dades nacional de subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

Els beneficiaris d'aquesta convocatòria de subvencions poden ser els següents:

a. Persones físiques amb domicili a les Illes Balears.

b. Empreses privades amb domicili social a les Illes Balears que duen a terme, d'acord amb el seu objecte social, l'edició de publicacions de caràcter periodístic, de premsa de caràcter local o de temàtica especialitzada, l'emissió de programes televisius o radiofònics o la difusió de continguts digitals audiovisuals.

c. Entitats sense finalitat de lucre que duen a terme, d'acord amb el seu objecte social, l'edició de publicacions de caràcter periodístic, de premsa de caràcter local o de temàtica especialitzada, l'emissió de programes televisius o radiofònics o la difusió de continguts digitals audiovisuals, o que tenen com a objecte agrupar i defensar els interessos dels mitjans de comunicació de les Illes Balears, de proximitat i en català.

d. Agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, tot i no tenir personalitat jurídica, es troben en la situació que motiva la concessió d'aquestes subvencions i tenen el domicili a les Illes Balears.

e. Ajuntaments de les Illes Balears o entitats que en depenen, en el cas de les línies F i G.

Queden exclosos d'aquesta convocatòria de subvencions els mitjans de comunicació públics estatals i autonòmics.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria de subvencions és donar suport als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears, amb la finalitat de contribuir a consolidar l'espai de comunicació que s'expressa en aquesta llengua, emmarcats en els projectes següents:

1. Publicacions periòdiques escrites en llengua catalana a les Illes Balears. L'activitat subvencionada consisteix en alguna de les actuacions següents:

a. L'edició, durant l'any 2023, d'una publicació periodística d'informació de caràcter generalista amb una periodicitat diària, en paper o en línia (línia A).

b. L'execució, durant l'any 2024, d'un projecte d'habilitació de l'edició en llengua catalana d'una publicació en castellà amb periodicitat diària existent actualment (línia B).

c. L'edició, durant l'any 2023, d'una publicació periòdica de caràcter local en paper, en línia o en suport electrònic (línia C).

d. L'edició, durant l'any 2023, d'una publicació periòdica de temàtica especialitzada, en paper, en línia o en suport electrònic (línia D).

2. Mitjans de comunicació audiovisual en llengua catalana a les Illes Balears i plataformes digitals de continguts audiovisuals en llengua catalana a les Illes Balears. L'activitat subvencionada consisteix en alguna de les actuacions següents:

a. L'emissió, durant l'any 2023, de programació de televisió (línia E), en qualsevol suport.

b. L'emissió, durant l'any 2023, de programació de ràdio (línia F), en qualsevol suport.

c. La difusió, durant l'any 2023, de continguts digitals audiovisuals mitjançant plataformes digitals de continguts audiovisuals, o la posada en marxa, durant l'any 2024, de plataformes digitals de continguts audiovisuals (línia G).

3. Associacions de mitjans de comunicació majoritàriament en llengua catalana i de proximitat a les Illes Balears. L'activitat subvencionada consisteix en l'execució d'actuacions i mesures en defensa dels mitjans de comunicació en català i de proximitat i de l'espai de comunicació en català a les Illes Balears, i en el funcionament ordinari de les associacions que tenen aquest objecte social (línia H).

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

Quart. Quantia

La quantia màxima de la convocatòria és de 720.000,00 euros.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de vint dies hàbils a partir de l'1 de març de 2024.

 

(Signat electrònicament: 23 de febrer de 2024)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol