Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 117866
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per donar suport a projectes d’investigació d’humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 745392

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

En són beneficiaris:

a) Les persones físiques majors de 18 anys que desenvolupen la seva activitat professional en l'àmbit esmentat en l'apartat 1.1.

b) Els col·lectius d'investigadors, estudiosos o creadors constituïts com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la investigació i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura.

Segon. Objecte i finalitat

2.1. Aquesta convocatòria té per objecte donar suport a la recerca, preparació i redacció de projectes d'investigació d'humanitats i de la cultura vinculats temàticament amb les Illes Balears.

Els projectes han de ser originals i inèdits i han d'estar escrits en llengua catalana o en llengua castellana.

2.2. Les ajudes tenen com a finalitat incentivar la recerca i la investigació en l'àmbit de les humanitats i de la cultura, per a la preparació i redacció de treballs d'investigació, projectes curatorials i de gestió cultural relacionats amb pràctiques artístiques, assajos històrics i literaris, entre d'altres.

2.3. El projecte d'investigació subvencionat ha de tenir una extensió mínima de 50.000 paraules.

2.4. L'IEB no concedeix subvencions que vulnerin la legalitat vigent (especialment en matèria de drets d'autor, dades personals i dret a la pròpia imatge, igualtat de gènere, drets humans, igualtat dels col·lectius LGTBI i protecció de menors i de persones o col·lectius d'especial vulnerabilitat i/o risc d'exclusió).

L'IEB no es farà responsable dels incompliments de la legalitat o de l'ús indegut de les subvencions per a finalitats il·lícites que puguin excedir de les capacitats de control de l'instructor de l'expedient. El beneficiari és responsable de la correcta utilització dels fons i l'autor de l'obra assumeix la responsabilitat del contingut del projecte final.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

Quart. Import i imputació pressupostària

El crèdit assignat a aquesta convocatòria pluriennal és de 200.000 € (dos-cents mil euros), amb càrrec al capítol IV dels pressuposts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, de l'anualitat del 2025.

 

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'IEB, comença l'1 de març de 2024 i romandrà obert fins al 30 d'abril de 2024.

 

(Signat electrònicament: 26 de febrer de 2024)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol